Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Kaj pa zdaj ??? Ali, kako cez tehnicni pregled ?

Napisal/-a Free Styler Po okt 13, 2003 8:12 pm

Ja, zanima me kaj bomo pa zdaj naredili,ko bodo na tehnicnih zaceli meriti izpusne pline . Recimo: si lastnik vozila l. 90 , kateri tvoj avto ima katalizator. Kaj bos storil : zaradi dosti prevozenih km. zamenjal katalizator , ali odstranil kat. in mojstru na teh .nalozil , da tvoje vozilo nima kat. in upal , da ti bo nasedel ??? :wink: Vasa mnenja so :...Lp. pa srecno :vrum

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Po okt 13, 2003 8:24 pm

Letnik 90, ne rabi katalizatorja sploh. Nevem do katerega leta ni treba imet katalizatorja, mislim da do letnika '92 - '93. Jst mam swifta '91. Dele sm tehničnga naredu, pa sm zdj v kratkem naredil tm k je bil kao katalizator (že povsod zrak ven pihal), dal čez eno cev. Ni reku nič, pa je bil pol ure pod avtom.
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Po okt 13, 2003 9:37 pm

Eh če je mel avto tovarniško katalizator pol se ne moreš pripeljat brez njega na tehničnega. Zakon stopi v veljavo 1. decembra tko da zdej še vsak nardi.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po okt 13, 2003 9:48 pm

Glete recimo recimo Golf2 1.3!
nekateri so meli tovarnisko katalizator nekateri pa ne!
to je pa druga pesem!
TAk da pri tem ti nima kaj!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po okt 13, 2003 10:14 pm

Ta zakon je mal neumen!
Jst mam na avtu katalizator ampak zaradi kilometrov ne bom nardil tehničnega in mogu menjat in dat en kup dnarja .
En ki ma pa avto brez katalizatorja pa lohk avto bol onesnažuje bo pa naredu oz bo šel mal naštelat frgazar.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po okt 13, 2003 10:26 pm

Bor je napisal/-a:Ta zakon je mal neumen!
Jst mam na avtu katalizator ampak zaradi kilometrov ne bom nardil tehničnega in mogu menjat in dat en kup dnarja .
En ki ma pa avto brez katalizatorja pa lohk avto bol onesnažuje bo pa naredu oz bo šel mal naštelat frgazar.

zakaj misliš, da nekdo z istim avtom brez katalizatorja bolj onesnažuje okolje, kot pa ti ki imaš neizpraven katalizator?

lp

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Po okt 13, 2003 11:06 pm

[YuGo] je napisal/-a:

zakaj misliš, da nekdo z istim avtom brez katalizatorja bolj onesnažuje okolje, kot pa ti ki imaš neizpraven katalizator?

lp

:D se popolnoma strinjam z Yugo-tom,če bi bilo vozilo pravilno servisirano,bi imeli katalizatorje izpravne in nebi imeli strah pred tehničnim,vozilo z iztrošenim katalizatorjem in z veliko kilometri ima ponavadi tudi zanič sondo katera regulira nastavitev bencina in zraka :wink: ,taka vozila so ekološka bomba :noro
Fur immer CAPRI

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po okt 13, 2003 11:25 pm

Tisti , ki nima katalizatorja pa je motor zanič mu tudi nastavljanje vplinjača ne bo pomagalo.

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Po okt 13, 2003 11:53 pm

kdk je napisal/-a:Tisti , ki nima katalizatorja pa je motor zanič mu tudi nastavljanje vplinjača ne bo pomagalo.

:D s tem se tudi popolnoma strinjam 8)
Fur immer CAPRI

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To okt 14, 2003 6:51 am

Ko sem vceraj gledala dnevnik in videla to sranje glede tehnicnega in izpusnih plinov, sem bla vsa penasta.....ne samo, da bomo vec placevali....se katalizator bom morala zamenjati, ker mi lucka sveti ze 100 let....f*** off!!!!!! 150.000.......bolj, da zamenjam avto :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec To okt 14, 2003 6:59 am

Pa tudi sam tehnični bo držji, drugače pa me prav zanima kakšne bodo cene katalizatorjev po 1.decembru, ali bodo kaj padle zaradi povečane prodaje, ali jim bodo trgovci in serviserji še nabili cene, da bodo še bolj mastno služili.
Slika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To okt 14, 2003 7:49 am

Tamara je napisal/-a:Ko sem vceraj gledala dnevnik in videla to sranje glede tehnicnega in izpusnih plinov, sem bla vsa penasta.....ne samo, da bomo vec placevali....se katalizator bom morala zamenjati, ker mi lucka sveti ze 100 let....f*** off!!!!!! 150.000.......bolj, da zamenjam avto :evil: :evil: :evil:

Katalizator je največ 100K SIT, če pa menjaš avto boš pa zgubila kak miljon če ne več, pa zdej preračuni kaj se bol splača.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund To okt 14, 2003 8:32 am

Dejstvo je da bomo ob €€€ - za npr. 523i l97 kat = 250K :oops: :cry:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To okt 14, 2003 8:33 am

Jaz sem bil vceraj tam .. ker sem sel ureajt nekaj okoli sirsih pnevmatik in feltn. In sm widu da so vsem rinl tisto sondo v ror. Jaz imam gor cat .. v kaksnem stanju je, pa ne vem. Tehnicni next month. :roll:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To okt 14, 2003 8:49 am

[YuGo] je napisal/-a:

lp

Finta je v tem da so različni kriteriji za avte z in za avte brez.
In naprimer z slabim katalizatorjem boš padu zarad kriterijev. Avto brez bo pa šel čez zato ker ma druge kriterije pa čeprav bo enako ali pa celo bol skodliv za okolje.
Saj tako si jst predstavljam ta zakon.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To okt 14, 2003 8:49 am

perimund je napisal/-a:Dejstvo je da bomo ob €€€ - za npr. 523i l97 kat = 250K :oops: :cry:

Sej ti ni treba original kupit.

Pa še ta trik. Kupiš enkrat (al si pa sposodiš), greš čez teh. daš dol ( starga nazaj ) pa ob naslednjem teh spet novga gor, itd. 2h dela za velik prihranek.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 14, 2003 9:25 am

Jst si bom pa jutri kupu L.86 avto, ki ni nikoli imel katalizatorja. Tak bo šu čez tehničnega brez problemov in ga mislm met še kakih 10 let, pol bo pa itak že oldtimer, pa ne bo več problemov.
To kok pa avtomobili onesnažujejo okolje - še vedno manj kot kaka velika tovarna al pa termo elektrarna - nej prvo tam poštimajo.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To okt 14, 2003 9:30 am

Hehe zgresil si point nebivedu. Drzava te more oropat dokler tvoji zepi in denarnica niso prazni/suhi etc :evil: :evil: :evil: :evil: pol se pol bodo najdl kej .. nikol pa se ne bodo med sabo prickal 8) .. sej ves kako se sefi poznajo .. 8) pa so vsi med sabo kolegi. BTW a je kdo gledu aktulano o izbrisanih. Tam se namrec vidi kako zgledajo medsebojni odnosi med bivsimi ter sedanjimi ministrcki (primer: "Bos ti povedu") :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin To okt 14, 2003 10:32 am

johnyr je napisal/-a:
perimund je napisal/-a:Dejstvo je da bomo ob €€€ - za npr. 523i l97 kat = 250K :oops: :cry:

Sej ti ni treba original kupit.

Pa še ta trik. Kupiš enkrat (al si pa sposodiš), greš čez teh. daš dol ( starga nazaj ) pa ob naslednjem teh spet novga gor, itd. 2h dela za velik prihranek.

To vidiš. Ej to bom jaz delal.Bom kupil katalizatorje in ljudem to izposojal!!!
To je business!!!!
Delavnico pa bom imel kar pri tehničnih pregledih, to bojo padali cekini!!!!
:pivo :vc :pivo
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To okt 14, 2003 10:47 am

Dol z LPPjem in njihovim zakonim ,dol z politiko :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov