http://www.siol.net/Avtomoto/Avtomoto_p ... vesti.aspx
Odličen članek o prirejanju podatkov

Ivan36 je napisal/-a:Ja jeza 200€ se niti znakec od VW ne dobi al pa pol kroga od AUDI
Sedaj pa lepo preberte zgoraj kako se odgovoriKer značkarji napišejo če te mot pa ne ber al piš :P
kiki13 je napisal/-a:Lahko se samo vprašamo, kje je avtor dobil idejo o članku?!?
Zapomnite si, da vse kar preberete na internetu, v časopisih, včasih tudi v učbenikih, ne drži.
Citat članka: Ker so ob tovrstnih raziskavah in statistično računskih ugotovitvah sporočali tudi, da izdelava hibridnega vozila okolje onesnaži še veliko bolj.
Citat iz revije avtofokus (oktober 2009, stran 61) o izdelavi najbolj znanega hibridnega vozila prius:
Prius ni čist le takrat, ko vozi po cestah in ko ga je treba razgraditi, tudi v procesu izdelave so se v tovarni potrudili ter na streho namestili ogromno sončno elektrarno s 50 tisoč kvadratnimi metri sončnih celic, s čimer pokrivajo polovico porabe energije v tovarni. Nadalje so v okolici zasadili 50 tisoč dreves in za polovico zmanjšali porabo vode, ki je tudi prečiščena in petkrat čistejša od reke, ki teče mimo.
Zadnjič je bila tema na internetnih straneh avtomobilizma o reviji Autobild, ki sem si jo šel nato zaradi radovednosti kupit. Vzel sem nemški izvod (verjetno je tudi slovenski) in mi je v oči padel test o primerjavi porabe goriva golfa, bmw 1 (oba dizla) ter priusa. Prius je v vseh segmentih porabe imel daleč najmanjšo porabo.
A glej, zmagal je seveda golf, kljub temu, da je imel večjo porabo kot prius (objektivnost članka ter avtorja!!!).
Ljudje smo kot ovce. Nekaj preberemo in se tistega držimo kot pijanec plota.
Nemci so si preračunali, da se jim hibridna vozila ne splača izdelovat (vsaj za zdaj še ne) in uporabljajo vsa sredstva da upravičijo svoja dejanja.
obcasnigledalec je napisal/-a:
UUUUU. Štrom majo svoj. UUUU drevesa so posadil. S kje pa pridejo materiali za baterije, koliko onesnaži to, da morajo naredit ogromno luknjo v zemlji, transport do tovarne, kaj je z baterijami potem ko je konec njihove življenske dobe...
Pero je napisal/-a:hmmmm, naštej še kakšno tovarno ki se vsaj trudi imeti del svojega štroma.
da sadijo devesa ni nič narobe, jih še kdo?
cruiser1 je napisal/-a:Pero je napisal/-a:hmmmm, naštej še kakšno tovarno ki se vsaj trudi imeti del svojega štroma.
da sadijo devesa ni nič narobe, jih še kdo?
Težko je vse posploševati je pa v velikih primerih (če ne kar vseh) ko kakšna firma naredi nekaj ekološkega in to ponosno razglaša istočasno naredi tudi kakšno zelo ne ekološko svinjarijo. Po domače: kar z rokami naredijo z ritjo podrejo!! Videl to v vseh firmah kjer sem delal ali sodeloval. V tem primeru sončne celice in nekaj dreves je pljunek v morje in s tem niso čisto NIČ naredili za čistejše okolje! Jaz tem gestam rečem pesek v oči javnosti.
S
Jože20 je napisal/-a:
Kaj so pa tvojo Amerikanci naredili za čistejše okolje? Niti potrduli se niso posaditi eno drevo, temveč posekati miljon kvadratnih metrov.
lenivec je napisal/-a:kiki13 je napisal/-a:
Zadnjič je bila tema na internetnih straneh avtomobilizma o reviji Autobild, ki sem si jo šel nato zaradi radovednosti kupit. Vzel sem nemški izvod (verjetno je tudi slovenski) in mi je v oči padel test o primerjavi porabe goriva golfa, bmw 1 (oba dizla) ter priusa. Prius je v vseh segmentih porabe imel daleč najmanjšo porabo.
A glej, zmagal je seveda golf, kljub temu, da je imel večjo porabo kot prius (objektivnost članka ter avtorja!!!).
Nemci so si preračunali, da se jim hibridna vozila ne splača izdelovat (vsaj za zdaj še ne) in uporabljajo vsa sredstva da upravičijo svoja dejanja.
ja če vozi v takem območju ki je idealno za prius. zdaj pa ti priusa priganj, pa nebo elektromotor nič pomagal in poraba bo kar lepo visoka.
cruiser1 je napisal/-a:Težko je vse posploševati je pa v velikih primerih (če ne kar vseh) ko kakšna firma naredi nekaj ekološkega in to ponosno razglaša istočasno naredi tudi kakšno zelo ne ekološko svinjarijo. Po domače: kar z rokami naredijo z ritjo podrejo!! Videl to v vseh firmah kjer sem delal ali sodeloval. V tem primeru sončne celice in nekaj dreves je pljunek v morje in s tem niso čisto NIČ naredili za čistejše okolje! Jaz tem gestam rečem pesek v oči javnosti.
S
kiki13 je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:kiki13 je napisal/-a:
ja če vozi v takem območju ki je idealno za prius. zdaj pa ti priusa priganj, pa nebo elektromotor nič pomagal in poraba bo kar lepo visoka.
Vozila so bila testirana v mestu, na avtocesti in na regionalni cesti. Test je pokazal v povprečju več kot liter manjšo porabo v vseh segmentih (v mestu je bila poraba večja skoraj dva litra). Test so izvajali člani revije sami.
Na koncu pa vseeno zmaga golf, kljub večji porabi. Pa si naj vsak razlaga po svoje.
Jože20 je napisal/-a:
Kaj so pa tvojo Amerikanci naredili za čistejše okolje? Niti potrduli se niso posaditi eno drevo, temveč posekati miljon kvadratnih metrov.
myster je napisal/-a:avti na elektriko še niso toliko razviti kot današnji avti.sicer pa električni avti majo doseg okoli 250km.
kaj pa tovornjaki in razni prevozniki in potniki itd, ko delajo po vsaj + 500km/dan.a tak bo mel cajt 250km prevozit, potem pa 3 ure čakal, da se napolnijo baterije?
vrjamete ali ne, se v lesu do sedaj najbolje skladišči CO2.čista osnovnošolska fotosinteza govori, da rastlina vsrkava co2 in izdihne kisik.ampak tudi nekam more se co2 skladiščit.torej več lesenih izdelkov kot imate v bajte (ali leseno bajto) več ste naredili za okolje.kar se trenutno na pamet spomnem je recimo ena lesana bajta okoli 120m2 velika vskladišči okoli 22 ton co2-ja.ko kurimo les, ta skladiščen co2 izpustimo v okolje.
imam mnenje da če se povečuje izdelava lesenih izdelkov in znižuje uporaba plastike bomo zaenkrat še največ prisprevali k čistoči in gospodarnosti.v sloveniji je zadnja leta celo gozdni prirastek, a povprečna debelina se manjša.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov