Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

črna skrinjica za avto?

Napisal/-a GiGi1985 To nov 03, 2009 5:54 pm

Freude am Fahren

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 03, 2009 6:14 pm

Zelo podpiram. Kot piše, ljudje bi podzavestno veliko bolj previdno vozili.
Ni več kaj povedati, samo še čakati je treba da jih vgradijo. ;)

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To nov 03, 2009 6:18 pm

bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"

v tem primeru bi to vprašanje bilo za avto :)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To nov 03, 2009 6:21 pm

Senad je napisal/-a:bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"

Pa tudi to se lahko uniči :)

Jaz podpiram to idejo.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To nov 03, 2009 6:28 pm

Če bo zastojn za rabljene podpiram :)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To nov 03, 2009 7:07 pm

komot. Bo dosti manj norij.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 03, 2009 7:16 pm

haha,jaz se samo smejim takim kozlarijam. kak sem prebral da imajo zavarovalnice tukaj prste mi je že vse blo jasno. seveda iščejo zavarovalnice vse načine da v primeru nezgode nebi rabli dati denarja,pa bi se lahko potem na te stvari zgovarjali . ne podpiram.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 03, 2009 7:24 pm

podpiram, samo v primeru, da se vsa kaska in obvezna zavarovanja že v osnovi znižajo vsaj za 30%...
Lep pozdrav :)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To nov 03, 2009 7:27 pm

zakaj črno skrinjico, če bi bil lahko v vsakem avtu tahograf? Cenejše in še radarjev, provid itd. se ne bi potrebovalo. Na hitro bi se promet umiril

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 03, 2009 7:49 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:haha,jaz se samo smejim takim kozlarijam. kak sem prebral da imajo zavarovalnice tukaj prste mi je že vse blo jasno. seveda iščejo zavarovalnice vse načine da v primeru nezgode nebi rabli dati denarja,pa bi se lahko potem na te stvari zgovarjali . ne podpiram.

Čeprav večinoma pišeš neumnosti se tudi jaz strinjam s tabo. Ne podpiram!
p.s. jaz bi v članku samo dodal '' Evropska komisija samo razmišlja, kako bi nas udarila po žepu''... banda!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 04, 2009 12:33 am

Že lep čas razmišljam (žal pa nimam dost znanja za to) , da bi sam nardil neke vrste "črno skrinjico" za avto. Zanimivo bi mi bilo spremlljat vse parametre med vožnjo in jih potem primerjat....Recimo: hitrost,št. vrtljajev,temp. motorja, temp. zraka, število menjav (za vsako brzino po koliko časa, koliko poti in koliko je dosegal motor obratov predenj si prestavil) , št. zaviranj, gretje zavor,meritev pospeška,uporaba gretja.....skratka vse kar je možno in potem to preko USB kabla prenest na komp. in si delat evidenco....
Se javi kdo da to skupaj spacama? :)
Zna bit zelo uporabno.....v mojem primeru se je recimo beleženje porabe ( obdobje enga leta) že pokazalo kot pozitivno...

Drugač pa podpiram.....nimam kaj skrivat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr nov 04, 2009 1:02 am

ma da me kontrolirajo v avionu razumem, v avtu pa jaz tega ne bom mel niti slučajno!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr nov 04, 2009 2:26 am

lisko je napisal/-a:Že lep čas razmišljam (žal pa nimam dost znanja za to) , da bi sam nardil neke vrste "črno skrinjico" za avto. Zanimivo bi mi bilo spremlljat vse parametre med vožnjo in jih potem primerjat....Recimo: hitrost,št. vrtljajev,temp. motorja, temp. zraka, število menjav (za vsako brzino po koliko časa, koliko poti in koliko je dosegal motor obratov predenj si prestavil) , št. zaviranj, gretje zavor,meritev pospeška,uporaba gretja.....skratka vse kar je možno in potem to preko USB kabla prenest na komp. in si delat evidenco....
Zna bit zelo uporabno.....v mojem primeru se je recimo beleženje porabe ( obdobje enga leta) že pokazalo kot pozitivno...

v audiu z avto klimo lahko to vse spremljas. ker v klimi ima skrite finkcije. pomeni bi se mroal nekako povezati gor in da ti shranuje te podatke. pa bi imel neke vrste crno skrinico.

sem pa proti temu ker to je pa ze prevec poseg v privat zivljene da se vidi vsak tvoj gib. neglede ce trdijo da bi se podatki shranili le v primeru ko pride do krizne situacije. ker z cajtom bi ga 100% nadgradil da shranuje vse.
pa se ce bi to uvedl obvezno da more bit v avtu bi spet mi moral placevati ta sranje da nam ga ugradijo. kar pa najbrz enbi bilo poceni
Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr nov 04, 2009 8:29 am

kaka neumnost :noro da je večje ni... ne vem kaj ma folk neko gonjo, pa s ptičjo gripo, pa spet s prometom, pa bla bla bla... :bonk :jao: :rofl

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr nov 04, 2009 8:39 am

nikakva ideja, pa da te spremljajo in beležijo vsak meter na cesti, tut ko se ustaviš, da greš na stranišče...........sicer pa pomoje je to res voda na mlin zavarovalnicam in njihovim izogibanjem pri kritju škode...........ne podpiram..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr nov 04, 2009 9:03 am

Senad je napisal/-a:bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"

Zaradi tega, ker te poškodovan avto sam po sebi ne ubije, ampak te ubije G sila, katera se prenese na udarec. Največkrat ljudje umrejo zaradi notranjih krvavitev in ne zaradi tega ker bi med potekom nesreče dobili kaj v glavo ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr nov 04, 2009 9:07 am

Shebo je napisal/-a:

Zaradi tega, ker te poškodovan avto sam po sebi ne ubije, ampak te ubije G sila, katera se prenese na udarec. Največkrat ljudje umrejo zaradi notranjih krvavitev in ne zaradi tega ker bi med potekom nesreče dobili kaj v glavo ;)

saj, zato danes delajo take avte, ki se čim bolj speštajo (do varnostne kletke), saj s tem se absorbira precejšen del energije in zato deluje manjša sila na človeka..

moremin
Nov uporabnik

Napisal/-a moremin Sr nov 04, 2009 11:37 am

jaz ne podpiram, saj bi to za nas pomenilo višje stroške...problem je v mentaliteti in nobena taka stvarca ne more prispevati k večji varnosti....

p.s. jaz ne divjam na cestah;)

lp
i love DS3

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr nov 04, 2009 12:05 pm

moremin je napisal/-a:
p.s. jaz ne divjam na cestah;)

lp

v zaporu so tud vsi nedovzni
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr nov 04, 2009 2:48 pm

lisko je napisal/-a:Že lep čas razmišljam (žal pa nimam dost znanja za to) , da bi sam nardil neke vrste "črno skrinjico" za avto. Zanimivo bi mi bilo spremlljat vse parametre med vožnjo in jih potem primerjat....Recimo: hitrost,št. vrtljajev,temp. motorja, temp. zraka, število menjav (za vsako brzino po koliko časa, koliko poti in koliko je dosegal motor obratov predenj si prestavil) , št. zaviranj, gretje zavor,meritev pospeška,uporaba gretja.....skratka vse kar je možno in potem to preko USB kabla prenest na komp. in si delat evidenco....

Zveni zanimivo, za kateri avto bi pa delal to?
Prelude To Disaster
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov