Senad je napisal/-a:bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"
v tem primeru bi to vprašanje bilo za avto
Patrik_A3 je napisal/-a:haha,jaz se samo smejim takim kozlarijam. kak sem prebral da imajo zavarovalnice tukaj prste mi je že vse blo jasno. seveda iščejo zavarovalnice vse načine da v primeru nezgode nebi rabli dati denarja,pa bi se lahko potem na te stvari zgovarjali . ne podpiram.
lisko je napisal/-a:Že lep čas razmišljam (žal pa nimam dost znanja za to) , da bi sam nardil neke vrste "črno skrinjico" za avto. Zanimivo bi mi bilo spremlljat vse parametre med vožnjo in jih potem primerjat....Recimo: hitrost,št. vrtljajev,temp. motorja, temp. zraka, število menjav (za vsako brzino po koliko časa, koliko poti in koliko je dosegal motor obratov predenj si prestavil) , št. zaviranj, gretje zavor,meritev pospeška,uporaba gretja.....skratka vse kar je možno in potem to preko USB kabla prenest na komp. in si delat evidenco....
Se javi kdo da to skupaj spacama?![]()
Zna bit zelo uporabno.....v mojem primeru se je recimo beleženje porabe ( obdobje enga leta) že pokazalo kot pozitivno...
Drugač pa podpiram.....nimam kaj skrivat.
Senad je napisal/-a:bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"
Shebo je napisal/-a:Senad je napisal/-a:bolj za šalo kot zares: enkrat sem bral neka najbolj čudna vprašanja na svetu, in eno od teh je bilo ... "zakaj celega letala ne naredijo iz materiala, iz katerega je narejena črna skrnjica"
Zaradi tega, ker te poškodovan avto sam po sebi ne ubije, ampak te ubije G sila, katera se prenese na udarec. Največkrat ljudje umrejo zaradi notranjih krvavitev in ne zaradi tega ker bi med potekom nesreče dobili kaj v glavo
lisko je napisal/-a:Že lep čas razmišljam (žal pa nimam dost znanja za to) , da bi sam nardil neke vrste "črno skrinjico" za avto. Zanimivo bi mi bilo spremlljat vse parametre med vožnjo in jih potem primerjat....Recimo: hitrost,št. vrtljajev,temp. motorja, temp. zraka, število menjav (za vsako brzino po koliko časa, koliko poti in koliko je dosegal motor obratov predenj si prestavil) , št. zaviranj, gretje zavor,meritev pospeška,uporaba gretja.....skratka vse kar je možno in potem to preko USB kabla prenest na komp. in si delat evidenco....
Se javi kdo da to skupaj spacama?![]()
Zna bit zelo uporabno.....v mojem primeru se je recimo beleženje porabe ( obdobje enga leta) že pokazalo kot pozitivno...
Drugač pa podpiram.....nimam kaj skrivat.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov