Debate, ki niso vezane na ostala področja...

LukL
Uporabnik

Želite zaslužiti, medtem ko greste na redni servis?

Napisal/-a LukL So dec 05, 2009 11:23 pm

več na spodnjem linku:
http://www.amzs.si/?podrocje=372

No upam da bo kdo zaslužil kaj preko tega! (pa hvala se reče 8) )

velja za audi,vw,seat,škoda, toyota,peugeot

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne dec 06, 2009 12:00 am

Sem se lani udeležil tega.. najbolj zanimiva zadeva je bila ta, kako zelo se je spremenil odnos na servisu do mene pred opravljenim servisom in po. Vmes so namreč ugotovili, da gre za fantoma (oni so ga tako imenovali). Bi si želel, da bi vsakič opravili redni servis tako korektno, poceni in s takim odnosom. Škoda, da ni vedno tako. :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 06, 2009 12:09 am

Ne vem, no. Če že pri "iskanju" strank delajo take kikse?

* Takoj po zaključku servisa
o ali vozilo odpeljete nazaj v enoto AMZS (velja za vozila AUDI)
o ali na samem servisu (velja za vozila VW, ŠKODA, SEAT)
strokovnjak AMZS vozilo pregleda
in ugotovi ali so bile vse pomanjkljivosti odpravljene. Če ne, se pomanjkljivosti takoj odpravijo.
...

Testirani servis pod nobenim pogojem ne sme izvedeti o nameravanem testu. Delavnica o testni stranki ali testnem vozilu tudi kasneje ne prejme nikakršnih informacij. Z vsemi informacijami bomo ravnali zaupno.

Bo strokovnjak AMZS neviden, da bo res anonimno kar na samem servisu pregledal vozilo?

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne dec 06, 2009 12:20 am

Ko je servis končan in plačan, pride AMZS-jevec, pa v delavnici servisa pregleda avto. Prej ne smeš povedat. Seveda, pa zelo verjetno že mehaniki ugotovijo, da so nekatere napake 'nastavljene'.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 06, 2009 1:15 am

Tako oni pravijo. Hkrati pa pravijo tole (kar sem že prej napisal, boš pa vsaj zdaj prebral)
Delavnica o testni stranki ali testnem vozilu tudi kasneje ne prejme nikakršnih informacij.

Kako ne bo prejela informacij "kasneje", če kontrolor AMZS tam ("na servisu") pregleda vozilo? Še vedno - je morda neviden?

Normalno in nujno, da želijo zaščitit stranko, da ne bi kdaj drugič imela kakšnih sitnosti na tem servisu oz bi jo postrani gledali. Verjetno se pa tudi nekateri serviserji obveščajo med sabo, tako da bo morda stranka "okužena" tudi drugje. Lahko bi to celo vpisali v kakšno bazo, preventiva pač.

Domnevam, da so samo slabo napisali in v realnosti stvar verjetno bolje izpeljejo - a če že pri tem delajo kikse...?? :roll: :?:

------------------------------------------------------------------------

Namen opozarjanja na "čuden" postopek ni kritiziranje - akcija oz take kontrole servisov so več kot hvalevredne - prisotno je samo upanje, da bo kdo od AMZS-jevcev to prebral in bodo popravili napako, kjerkoli že je - ali v samem postopku ali samo v obveščanju.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne dec 06, 2009 10:07 am

To ni nič novega,ampak se pač dogaja ocenjevanje servisov... Pri nekaterih znamkah je to že dlje znano.

Za moje mišljenje je tako,da so pooblaščeni serviserji obveščeni,da se bo to izvajalo,ne vedo pa,kateri avto in kdaj bo prišel ocenit ocenjevalec. Mislim da tudi,da odkrite napake servis izve,saj le z tem pripomoreje da se servis svoje napake zave,da so v bodoče bolj pozorni in tudi mehanik sliši na ta račun.

Pogosto se na takšnem avtu "ušpiči" kaka nepravilnost,kot npr. razštelajo šobe za močenje stekla,izčrpajo malce zavornega olja,da ga primanjkuje ipd.

Očitno so mogoče na amzs-jevi strani malce dvooumno napisali in zato to eseem-a tako moti.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 06, 2009 12:08 pm

ko bi vsaj še za druge znamke to obstajalo, ne samo za VAG.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne dec 06, 2009 12:58 pm

Je tudi za Toyoto in Peugeot...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 1:36 pm

moj ma prevec prevozenih.
dajo pa res kriterije 150.000 al pa 8 let.v 8 letih jh ma vsak okol 200.000.sploh ce je govora o dizlu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne dec 06, 2009 5:04 pm

Petersilj je napisal/-a:Ko je servis končan in plačan, pride AMZS-jevec, pa v delavnici servisa pregleda avto. Prej ne smeš povedat. Seveda, pa zelo verjetno že mehaniki ugotovijo, da so nekatere napake 'nastavljene'.

Pri meni niso nč ugotovil, pa so ble take banalne napake narjene, da bi jih slepec najdu. Ker sem imel drugi redni servis, ki vključuje tudi kontrolni pregled avta (okoli 20 točk na avtu), sem se odločil, da bi lahko nekaj dodatno zaslužil. Na amzs so pred servisom naštimal par napak, npr. eno gumo so malo spustil, sprednje luči so svetile preveč dol, snel eno lajtngo na podvozju, pa en konektor pri hladilni tekočini so dol snel. Peljem avto na servis, počakam do konca, avto prevzamem in plačam, pokličem tipa na amzs, on pride do servisa, pove tam zakaj je prišel (sicer sem mislu, da je test anonimen :roll: ), damo avto v garažo, prevermo napake in ugotovimo, da so samo eno najdl, tist senzor na hladilni tekočini. Ta dodatni pregled avta je na vsake dve leti, in to se dodatno plača cca. 30€, na koncu se izkaže da na servisu pregleda ne opravijo ampak ti ga samo zaračunajo. :evil: Sicer so me na servisu mal postran gledal zarad tega, ampak se ne sekiram preveč, ker drugo leto ga raje peljem k enmu popoldancu. Na pooblaščen servis sem ga peljal zgolj zato, ker je avto še bil v garanciji. No na koncu izpolniš še anketo, napišeš svoj TRR na katerega ti nakažejo 100€ :-P

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Ne dec 06, 2009 5:59 pm

smo mel na oplu tut to zadevo
sicer se je vedl kdaj naj bi prisel avto, pa tut napake so bile banalne (prazna rezervna guma,....)
kaksna cevka sneta,....
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Ne dec 06, 2009 6:22 pm

Sem imel na Nissanu isto, ocenjevanje Renault-Nissan mreže. Poveš iz katerega konca si, potem pa izberejo en servis v tem okrožju, kjer lahko greš delat redni servis. S tem da za Renault-Nissan mrežo ni nobenih nastavljanj napak, itd. Dejansko greš na servis, oceniš servis, storitev, itd. in potem dobiš povrnjen celoten znesek servisa, ko na agencijo pošlješ izpolnjen vprašalnik.

Bila je neka omejitev letnika, mislim, da je moral biti avto starejši od 3eh let. Jaz sem se potem kar takrat na servisu slučajno dogovoril, da so vzeli Micro v račun in za nakup novega Nota za mamo, tako da tega ne morem več koristit. Traja pa cca. 30 dni, da se dobi znesek servisa povrnjen.
Chrysler 300C 3.5 V6
Toyota MR2 Turbo
Toyota MR SW20 Spider projekt
BMW M3 E46 projekt
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov