Debate, ki niso vezane na ostala področja...

lava
Nov uporabnik

Pomotoma vlit antifriz v odprtino za vitrex

Napisal/-a lava To dec 15, 2009 8:31 am

Zdravo!

Kaj narediti v primeru, če se pomotoma vlije antifriz (cca. 0,5 dcl) v odprtino, kamor se vlije tekočina za vetrobranska stekla - vitrex?

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To dec 15, 2009 8:42 am

Probaj z inekcijo spravit ven.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To dec 15, 2009 9:08 am

Če si jo res nalil samo 0,5 dcl, pol nalij 1 ali 2l vode, ter drži roško, doker rezervoarja ne sprazniš. Pol pa vitrxa not, pa gasa..

Uporabniški avatar
droš
Nov uporabnik

Napisal/-a droš To dec 15, 2009 9:35 am

razdret in sprat ker če si spraviš antifris na šipo bo mastna in teško jo boš spucal
vem z izkušenj
droš farer

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To dec 15, 2009 9:45 am

Nalij do konca vodo ter z gumijasto cevko (šlauf) potegni ven. Ponovi še dvakrat ali trikrat...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Pomotoma vlit antifriz v odprtino za vitrex

Napisal/-a marko01 To dec 15, 2009 9:49 am

lava je napisal/-a:Zdravo!

Kaj narediti v primeru, če se pomotoma vlije antifriz (cca. 0,5 dcl) v odprtino, kamor se vlije tekočina za vetrobranska stekla - vitrex?

Na kakšnem vozilu se je to zgodilo? Na večini se odstrani kolotek se izpuli iz vitrex rezervarja pumpica da voda izteče ( antirfriz) in se potem pač spira. Ko je izprano namestiš nazaj pumpico kolotek gor in to je to. Najhitrejša varjanta.
Lp by Mare

lava
Nov uporabnik

Napisal/-a lava To dec 15, 2009 9:54 am

marko01: mam Seat Ibizo. Se tu pumpica da izpult?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 To dec 15, 2009 10:01 am

NA vseh avtomobilih je pumpica samo vsajena v vitrex posodo, gre se samo za postavitev le te. Ponavadi je dostop mogoč če se odstrani kolotek. Več bo povedal kdo drug ki pozna to vozilo. Jaz osebno bi vitrex posodo vzel iz vozila in jo vredu očistil, da nebom potem mel ki sipe masne mesec in več ;)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To dec 15, 2009 10:30 am

Da se na vseh,dvomim da ma kater vgrajeno v posodo..

Odpri pokrov motorja,pa poglej če se da staknit pumpico,stakne se tako da jo potegnes k sebi gor..Če se pa neda prit zraven pa treba razkopat zadevo..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri To dec 15, 2009 10:33 am

Ma ne ga srat, fantje.
Primeš cev za vodo (recimo tisto, s katero zalivate vrt, jo potakneš v posodico za pranje šip.
Odpreš pipo in
toliko časa točiš, da voda, ki gre iz posodice ven (voda gre ven ob cevi za zalivanje) nima več sledi antifriza.

Nato toliko časa držite obvolansko ročico, da se pol posode izprazni.
Dolij pol posodice vitrexa (-40, -60).
Narediš z avtom 200 m po makadamu, da se voda in vitrex zmešata :)
Še malo našpricaš po šipah, da se vodi iz posodice do šob napolnijo z vitreksom in ne zmrznejo.
To je to.

Ma kaka injekcija in snemanje koloteka!
Modrost se prepira z molkom

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To dec 15, 2009 11:06 am

Lahko pa potegneš šlaufek dol tam kjer pride gor na šobo in držiš ročko da ti spumpa vn, pol pa vročo vodo not vliješ pa še tist vn spumpaš
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr dec 16, 2009 7:48 pm

mi smo pa lepo odprl havbo pa staknil pokrovcek dol iz posodice za vitrex pol smo dal pa dve gumi na tla in avto na desn bok dal! Seveda na gume da se ni kj popraskalo!

k je pa vn steku ves vitrex smo mal spral z vodo pol pa svez antifriz not nalili. pol mors pa se mal pospricat sipo da antifriz zaokrozi po sistemu!

toj blo na audi a3 predprejšen model, zdej nevem kter avto maš ti, možn da je kj drgač!
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr dec 16, 2009 7:55 pm

Rain je napisal/-a:mi smo pa lepo odprl havbo pa staknil pokrovcek dol iz posodice za vitrex pol smo dal pa dve gumi na tla in avto na desn bok dal! Seveda na gume da se ni kj popraskalo!

k je pa vn steku ves vitrex smo mal spral z vodo pol pa svez antifriz not nalili. pol mors pa se mal pospricat sipo da antifriz zaokrozi po sistemu!

toj blo na audi a3 predprejšen model, zdej nevem kter avto maš ti, možn da je kj drgač!

In potem ste se vsi skupaj odpeljali na vikend paket v kakšno norišnico.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr dec 16, 2009 8:25 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
Rain je napisal/-a:mi smo pa lepo odprl havbo pa staknil pokrovcek dol iz posodice za vitrex pol smo dal pa dve gumi na tla in avto na desn bok dal! Seveda na gume da se ni kj popraskalo!

In potem ste se vsi skupaj odpeljali na vikend paket v kakšno norišnico.

hahaha :lol:
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr dec 16, 2009 8:32 pm

ManIAK je napisal/-a:Če si jo res nalil samo 0,5 dcl, pol nalij 1 ali 2l vode, ter drži roško, doker rezervoarja ne sprazniš. Pol pa vitrxa not, pa gasa..

Tako sma naredila s kolegom. Namreč, lani so na OMVju ob najboljšem pranju talali čistilo za stekla. Prodajalka pa je kolegu po pomoti dala namesto witrex antifriz. Ko je vlil že kake 3deci not, sem ugotovil in se zadrl, tako da je kolega nehal točit. Potem pa sva dolila še 6,5L vode (hja, BMW 525d), in na poti do celja skoraj nonstop prala šipo. Hvalabogu, da gre za pranje žarometov veliko vode, saj šprica pod večjim pritiskom. Kasneje sva malo obrisala šipo in je bilo.

Mislim da če avtor teme naredi podobno ne bo nobene škode, tudi če je razmerje malo bolj "gosto" :)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr dec 16, 2009 8:44 pm

:D zdej mi je jasno, kaj sem enkrat davno nalil notri!!!
spomnim se, da je očetu v delovnem kangooju puščal hladilnik in je dolival antifriz.. in verjetno ga je postavil tja, kjer imam jst vitrex in sem pomotoma to nalil namesto vitrexa. ko se m šprical po šipi je bilo vse mastno in bolj ko sem brisal z brisalci, slabše je bilo. res katastrofa, skoraj pa bi se zaletel. šel sem na prvo njivo in spraznil cel tank potem pa nalil 3litre čistega vitreksa in še malo prečistil in še enkrat ponovil. avto je bil potem cel masten ampak se je vsaj sčistilo.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 16, 2009 8:44 pm

cev za zalivanje vrta vtakni v posodo pa gasa. isti rezultat kot če se trudiš z odstranjevanjem koloteka in pumpe, saj je vseeno kje steče ven, zgoraj ali spodaj. ;) pa cevi porini do dna posode,da res vse premešaš. pusti nekaj časa tečit pa bo. če boš videl da je voda v posodi še vedno mastna lahko poizkusiš tudi s kakšnim čistilom, ampak mislim da bi morala sama voda zadostovat.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
MedoEdo
Nov uporabnik

Napisal/-a MedoEdo Če dec 17, 2009 12:04 am

Si bom malo sposodil temo ker je podobna moji težavi...
Danes zvečer sem želel vliti vitrex v posodico za brisalce, vendar sem zaradi slabe vidlivjosti (in tega da sem razmišljal o 100 drugih stvareh) nalil v posodico za hladilno tekočino. Avta od takrat še nisem prižgal.

Prosil bi za nasvet.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 17, 2009 7:31 am

Ja nevem če je lahko kaj narobe, glede na to da je lahko namesto antifriza tudi voda in će vitrex ne škoduje zunanjosti avtomobila, mislim da motorju ne bo nič hudega. Milsim...lahko pa se motim.

V glavnem, jaz vem da se nebi sekiral.

LP

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če dec 17, 2009 8:26 am

Kolko si pa nalil vitrexa v kiler?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov