Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Rally-MB

Napisal/-a MGsax So okt 18, 2003 8:05 pm

no danes sem bil ravno pri babici kjer je potekal rally-MB. bil sem na dobri poziciji kraj kjer bi lahko-res lahko skočili. ampak naši veljaki tega očitno niso sposobni, zdelo se mi je da ne vozijo zelo hitro oz. tako kot bi lahko.
kakšne imate vi komentarjke če ste gledali rally-mb v živo.

za piko na i pa danes gledam po pop tv prispevek iz tega rallya in nato posnetek WRC rallya!-kot dan in noč vsaka čast WRC!!!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power So okt 18, 2003 8:47 pm

Meni pa se je zdel rally zelo v redu, najboljši pa mi je bil Super Special v petek na koroškem mostu. Čestitam tudi zmagovalcu tega rallyja, domačinu Kavčič Tomažu, in pa skupnemu zmagovalcu Klemenčiču, ki nam je tudi pokazal svoje znanje čist na koncu, na Grajskem trgu (risanje krogov z EVO V.).

P.S: @MGsax: Ta dirka je bila odločilna za mnoge tekmovalce in verjetno si niso hoteli z neuspelim skokom pokvariti uvrstitve. Za gledalce je to seveda manj atraktivno, tekmovalcem (in tudi sponzorjem) pa se gre samo čim boljši rezultat.

Ajde

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So okt 18, 2003 11:47 pm

Em nazalost se nism udelezil rallyja saj mi je zelo zal sam useen a so ze kje kake fotke?
lp

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne okt 19, 2003 1:07 am

Problem je v tem, da na svetovnem prvenstvu one res boli LULEK kaj bo z avtom, pri nas pa ne, ker je "budže" silno omejen na minimum...

lp

fric
Novinec

Re: Rally-MB

Napisal/-a fric Ne okt 19, 2003 9:16 am

MGsax je napisal/-a:no danes sem bil ravno pri babici kjer je potekal rally-MB. bil sem na dobri poziciji kraj kjer bi lahko-res lahko skočili. ampak naši veljaki tega očitno niso sposobni, zdelo se mi je da ne vozijo zelo hitro oz. tako kot bi lahko.
kakšne imate vi komentarjke če ste gledali rally-mb v živo.

za piko na i pa danes gledam po pop tv prispevek iz tega rallya in nato posnetek WRC rallya!-kot dan in noč vsaka čast WRC!!!!

Očitno naš avto šport zelo malo spremljaš, zato kvasiš takšne neumnosti (predvsem pa neumne primerjave)!

Poglej na www.mpiracing.com pod oglase... Zadnjič sem zasledil tole:

"Škoda motorsport prodaja več avtomobilov Škoda Octacia WRC evo II in evo III. Možna je tudi priprava po specifikaciji za FIA 2004. Zraven je na voljo tudi veliko rezervnih delov. Cena : 180.000 do 200.000 EUR"

To je za naše razmere vrhunski dirkalnik. Si opazil ceno? Ampak to je cena samo za avto. Kje pa je še spremljevalna ekipa, kombi, materjal, mehaniki, prenočišča za vso ekipo, hrana... Ne pozabi na vzdrževanje dirkalnika: redni remonti motorja, menjalnika, zamenjava drugega ("potrošnega") materjala, ki NI serijski... Pa si ti predstavljaš kolko to stane?
In da bi potem po brzincu "skakal", ogrožal tako drag materjal, svojo dobro uvrstitev? Pa kaj misliš, da ima kdo od naših dirkačev finančno kaj od dirkanja? Več ali manj so vi "hobi dirkači", ki zadnje tolarje vložijo v pripravo avta in ta šport!

Pa prosim, ne primerjajte naših intuzijastov z tovarniškimo vozniki, ki tekmujejo z WRC-ji. Ste morda kdaj opazili koliko članov šteje ena ekipa na WRC? Cela vojska jih je. Pa potujoče delavnice opremljene bolj kot večina naših avtomobilskih servisov! Tega pri nas nikoli ne bo!

Pa še nekaj... Ko po TV gledate reportaže iz WRC vidite samo tovarniške ekipe. Za peščico teh ekip, pa se vozijo "privatniki", ki pa dosti bolj "šparajo materjal" (npr. malo gledajo na dolžine skokov)

Uporabniški avatar
svarci
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a svarci Ne okt 19, 2003 10:29 am

Fotografije iz 1. rally-a Maribor si lahko pogledate na www.foto-modlic.com.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne okt 19, 2003 11:04 am

nekaj cvetov mojih fotk iz obeh dni rallyja najdete tukaj:

http://www.poljub.com/modules.php?op=mo ... me=albun62

upam, da bodo vam všeč, kot so meni :D
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne okt 19, 2003 11:31 am

re fric:

vem da je to ogromni strošek saj pa niso samo taki avti dirkali bilo je veliko jugecev,..... jaz pač povem svoje mnenje da mi ta rally sploh ni atraktiven, pa zaradi mene to stane 100.000 eurov ali pa 10.000.

za mene je WRC atraktiven.

je**š taki rally ko ne smeš niti malo skočit ali pa it 100% ker moreš pazit da neboš slučajno kaj zvil. hvala lepa!!!

bilo je le nekaj izjem ki so peljali dokaj atraktivno nekateri so pred ostrim ovinkom bremzali veliko prezgodaj ke je potem en pokazal ne vem več kateri avto je bil mislim pa da je bil novi clio lepo pokazal kje se bremza!

mene je rally razočaral, ker sem pričakoval več, me je pa razočaral tudi organizator ker ceste ni očistil oz poskrbel da bi se cesta očistila-seveda po odprtju ceste za javni promet, na vsakem ovinku je bilo veliko šodra!!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

fric
Novinec

Napisal/-a fric Ne okt 19, 2003 1:46 pm

MGsax je napisal/-a:vem da je to ogromni strošek saj pa niso samo taki avti dirkali bilo je veliko jugecev,.....

Je če ti misliš, da strošek dirkanja z Yugotom ni velik, potem pa bi se lahko midva zmenila za kakšno sponzorstvo, ker meni vedno primankuje denarja, da bi se lahko zapeljal po štartni rampi kakšnega izmed "neatraktivnih rally-jev"!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Ne okt 19, 2003 3:29 pm

Jaz sem prav užival bilo je ful ful ful vredi vsaka čast!!!!!

Lahko še samo povem ŠE VEČ TEGA :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne okt 19, 2003 6:00 pm

povem svoje mnenje, mene ta rally ni prepričal!

če nimate denarja za dirke pa raje ne dirkate!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne okt 19, 2003 6:21 pm

Jaz morem rečt da mi je blo zelo dobro pa tudi je bilo kaj za videt.

MGsax pa kaj ti si jugece gledal al kaj. Ker kaučič pa oni v ospredju so dobesedno noreli po cesti???
Slika

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Napisal/-a pro2c Ne okt 19, 2003 8:12 pm

jaz sem bil samo na specialki v petek, ker me med vikendom ni bilo. Amapk je bilo dobro!
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne okt 19, 2003 9:26 pm

matcho je napisal/-a:Jaz morem rečt da mi je blo zelo dobro pa tudi je bilo kaj za videt.

MGsax pa kaj ti si jugece gledal al kaj. Ker kaučič pa oni v ospredju so dobesedno noreli po cesti???

kapo dol pred Kavčičem...še bolj pa bi pohvalo voznika citroena xsare Logarja..res me je navdušil..mislim, da če bi on vozil Clio KIT car, da bi bla borba zelo zelo težka za Kavčiča...

hmm...vozniki yugecov so vozli dosti bolj na meji kot večina ostalih...

lp

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne okt 19, 2003 9:33 pm

[YuGo] je napisal/-a:hmm...vozniki yugecov so vozli dosti bolj na meji kot večina ostalih...
lp

To je bila dirka ki je zahtevala veliko moč avta, tak da so bili yugoti res na meji zmogjivosti.

Samo je pa dobro vozo Marko Jeram z yugotom.
Slika

Uporabniški avatar
Tauru5
Nov uporabnik

Napisal/-a Tauru5 Ne okt 19, 2003 9:55 pm

Moram rečt, da sem se prvič udeležil relija za DP. Bilo je malo drugačno športno ozračje. Nedvomno so ga čutili tisti tapravi dirkači med nami ....mogoče je kteri dobil kakšen "ticket" za prehitro vožnjo, jaz na srečo ne....
Drugač pa je "velika" razlika med WRC dirkalniki in avtomobili, ki jih premorejo naši vozniki. Seveda imajo taprvi za sabo celo tovarno in sponzorje, tanaši pa "radensko,... in Co"...
Povzetek. Izredno pozitivna popestritev Petka in Sobote....
...BMW/318i/dunkelgrau...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 2 gostov