Debate, ki niso vezane na ostala področja...

smuky
Novinec

Že imate vozniško dovoljenje vzornega voznika?

Napisal/-a smuky Pe dec 18, 2009 7:58 pm

Policisti se pri izvajanju kontrol cestnega prometa pogosto srečujejo s primeri, ko posameznega voznika v krajšem časovnem obdobju večkrat ustavijo in pri tem vedno znova ugotovijo, da vozi po predpisih. Velika večina takih voznikov to razume, delo policistov podpira in to tudi javno zagovarja.

Slika

Na policiji si žeilijo, da bi bilo takih voznikov čimveč, hkrati pa, da bi ti še naprej vozili po predpisih. Zato so se odločili, da v decembru izvedejo preventivno akcijo "vzorni voznik", katere namen je zmanjšanje prometnih nesreč, katerih vzrok sta neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola.

Policisti bodo tako v decembru, občasno, ob kontrolah cestnega prometa v primerih, ko bodo ugotovili, da voznik vozi v skladu s predpisi in je njegovo ravnanje vzorno (predvsem pa da nima kazenskih točk), ob voznikovem soglasju izdali "vozniško dovoljenje vzornega voznika". Gre za simbolično kartico, v velikosti običajne kartice, ki jo policist izda vozniku, ta pa se na tak način "obvezuje", da bo še naprej vozil trezen in s prilagojeno hitrosti oz. skladno s cestnoprometnimi predpisi.

Policisti si želijo, da bi vozniki sprejeli njihov nasvet dobronamerno, zato že drugo leto vse preventivne projekte na Policijski upravi Koper spremlja logotip z napisom "policist prijatelj več, svetuje", izdelan posebej za ta namen v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom SEVER.

Kaj za hudiča je pa zdaj ta neumnost?? :roll:
Zadnjič spremenil smuky, dne Pe dec 18, 2009 9:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe dec 18, 2009 8:01 pm

Kaj ni razumljivo. Preventivna akcija, ki je namenjena zmanjševanju žrtev na cesti.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Re: Že imate vozniško dovoljenje vzornega voznika?

Napisal/-a denko4 Pe dec 18, 2009 8:10 pm

smuky je napisal/-a:Policisti bodo tako v decembru, občasno, ob kontrolah cestnega prometa v primerih, ko bodo ugotovili, da voznik vozi v skladu s predpisi in je njegovo ravnanje vzorno (predvsem pa da nima kazenskih točk), ob voznikovem soglasju izdali "vozniško dovoljenje vzornega voznika".

Kaj ko te bodo ustavili in boš napihal 0.00 ti bodo dali to kartico?

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe dec 18, 2009 8:24 pm

nisem interesent. :twisted:
Make my day

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 18, 2009 8:39 pm

pise... (predvsem pa da nima kazenskih točk) ... tko da pol ce mas kako kazensko tega ne mores dobit. tko da jaz sem out automatsko. :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 18, 2009 8:50 pm

_furby_ je napisal/-a:pise... (predvsem pa da nima kazenskih točk) ... tko da pol ce mas kako kazensko tega ne mores dobit. tko da jaz sem out automatsko. :lol:

tudi jaz. :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe dec 18, 2009 8:51 pm

Najboljše, da vsak dobi to kartico ko ga prvič ustavijo. In če mu nič ne najdejo dobi eno nalepko kot v Šparu. Pol pa ko jih maš 5 jih lahko naslednjič koristiš.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe dec 18, 2009 8:52 pm

jaz sem še u igri :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe dec 18, 2009 9:15 pm

Dobim kartico, ampak kaj potem? Imam mogoče pir ceneje v gostilni, mi izbrišejo prvih 5 pozneje dobljenih kazenskih točk, kaj?

Kaj je namen kartice? On mi da kartico, jaz pa se obvežem, da bom še naprej vozil vzorno. Kaj pa če ne? Je razlika če imam kartico ali je ni? Sem mogoče bolj kaznovan za enak prekršek kot nekdo, ki je nima in se posledično ni dodatno obvezal da bo vozil posebej previdno? Logično bi bilo.

Kaj je namen kartice?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 18, 2009 9:20 pm

I'm out. :twisted: :lol:

@Badmike, mislim da nam je to vsem jasno :EE
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 18, 2009 9:24 pm

ne podpiram, zato ker to, da nekdo vozi po predpisih nebi smelo biti hvale vredno. ampak samoumevno.
s tem samo podajajo tezo, da je na naših cestah tako malo normalnih, da si zaslužijo nagrado.

poleg tega bi lahko akcijo prijazen policist snovali kako drugače. recimo tako, da bi podpirali večjo pretočnost v prometu, opozarjali manj oprezne, lene in slabovidne ter slabo refleksne ljudi, da se ozdravijo ali izločijo iz prometa. seveda poleg tega, da nebi ustavljali ko ovce skriti v pasje ute tam, kjer ni nesreč a so znaki postavljeni nesmoterno še iz časov, ko je fičo potreboval 660m, da je zmanjšal hitrost iz 90 na 70.

tudi sam nisem več v igri in mi je žal za prekršek. vsekakor pa je moja prekoračitev hitrosti bila storjena zaradi odločilnih minut v nadaljni karieri. danes vem, da ni bilo vredno.. ne zaradi tistih 5 točk in 130.000sit. kazen me ni streznila. morda za kakšen dan. bolj lastno spoznanje.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe dec 18, 2009 9:30 pm

Kakšno primitivno razmišljanje se tukaj vidi.
Zakaj bi vozil po predpisih zaradi ene kartice? Ali imam jaz kaj od tega?

Policija hoče narediti en korak naprej v miselnosti voznikov, v varnosti ,
vi pa tukaj že obsojate. In to večinoma tisti z točkami.
Nič novega...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Pe dec 18, 2009 9:40 pm

kaj vse si bodo še namislil :roll: :roll:
VW golf IV

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe dec 18, 2009 9:45 pm

BBS je napisal/-a:Kakšno primitivno razmišljanje se tukaj vidi.
Zakaj bi vozil po predpisih zaradi ene kartice? Ali imam jaz kaj od tega?

Policija hoče narediti en korak naprej v miselnosti voznikov, v varnosti ,
vi pa tukaj že obsojate. In to večinoma tisti z točkami.
Nič novega...

podpis. Ta "neumnost" po vaše je plod naše NEUMNE vožnje. Po vašem brihtnem razmišljanju bi vam mogli dat 1000€, da bi bolj odgovorno vozili, ane? Raje se pohvalim s to kartico kot pa z neumno vožnjo po mestu pa kurjenjem gum...itd. sej mi ni treba govorit... :roll:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe dec 18, 2009 10:07 pm

RENO911 je napisal/-a:Dobim kartico, ampak kaj potem? Imam mogoče pir ceneje v gostilni, mi izbrišejo prvih 5 pozneje dobljenih kazenskih točk, kaj?

Kaj je namen kartice? On mi da kartico, jaz pa se obvežem, da bom še naprej vozil vzorno. Kaj pa če ne? Je razlika če imam kartico ali je ni? Sem mogoče bolj kaznovan za enak prekršek kot nekdo, ki je nima in se posledično ni dodatno obvezal da bo vozil posebej previdno? Logično bi bilo.

Kaj je namen kartice?

Ta kartica je simbolična pač,da si vzoren voznik brez nobenih točk itd....
Sicer pa vse lepo piše. ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 18, 2009 10:08 pm

Ta kartica nebo nobenega spremenila, če si nebo vsak sam pri sebi v glavi pošlihtal zadev. Vsaj na dolgi rok ne.
Osebno vem, da te kartice ne potrebujem za dokazovanje. Če si b**** na cesti, pač si. Tud če so te enkrat slučajno ustavili, ko si peljal po predpisih, ostalih 99% pa si po domače povedano konj za volanom, pol pa se hvališ s kartico okoli. Čez dva dni pa ti že vozniško jemljejo za vogalom, ker si :pij: :pij: :D

To ne leti na nobenega, povem nasplošno. Saj vsi vemo, kakšna je kultura na naših cestah. Noben od nas pa ni 365 dni na leto angelček na cestah.

Sicer pa osebno nimam nič proti tem karticam ali čemu podobnemu. Da nebo kdo mislil.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 18, 2009 10:32 pm

če bi meu v big bangu al pa v hervisu kej popusta s to kartico,pol je kul,drugače je ne rabm. :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So dec 19, 2009 12:54 am

smuky je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Dobim kartico, ampak kaj potem? Imam mogoče pir ceneje v gostilni, mi izbrišejo prvih 5 pozneje dobljenih kazenskih točk, kaj?

Kaj je namen kartice?

Ta kartica je simbolična pač,da si vzoren voznik brez nobenih točk itd....
Sicer pa vse lepo piše. ;)

samo še vseeno ne vidim smisla te kartice, bvz

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So dec 19, 2009 8:32 am

spet bomo printali pa jo bomo meli kljub kakšni piki če bi mev popust za cestnino potem bi se splačalo drugače gre trud v pm :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 19, 2009 8:50 am

Mislim da bi bilo bolje, če bi namesto kartice "vzorni voznik" , raje nekaterim v vozniško dovoljenje napisali "mečkač" v prometu, ali pa "nesigurni" voznik. Saj nestrpnost ...... izhaja zaradi takih voznikov, ne pa od tistih ki ima že 5 kazenskih točk. Moje mnenje :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov