pskoda je napisal/-a:Jaz sem se z prejšnim avtom punto sporting 95km, podil proti Trebnje-Mirna bolj ovinkasta cesta in nekaj ravnine in sem audija A6 avant 3.0tdi quattro skor kar malo naprej porival čez ovinke, razen po ravnini mi je ušel ampak v ovinku sem ga že dobil, je pa res da sem imel avto spuščen za 6cm in amortizerje stršane v max. 4x4 je en k... vreden po asvaltu, če ostale stvari niso porihtane kot imajo naprimer impreza, evo in še kakšen
Sam to ni glih merilo.
Ti verjetno poznaš cesto u nulo, pa si tiščal na polno, un v Audiju je pa vmes verjetno še en klic opravil, pa enga pokadil.
Jaz sem tud v okolici, k odlično poznam cesto, z AX-om 1.1i po dveh kolesih in še mal počez brez problema lovil BMW 730d, sam ne bom pa zdaj trdil BMW je k***

Enkrat poglej kašen podvozje imata ta dva avtomobila, pa boš ugotovil da ni samo pogon na vsa štiri kolesa ampak je še mari kaj drugega. Nikoli pa nisem rekel da je 4x4 za penzjoniste.
Drugače pa slabosti 4x4 je da več pije, večja obraba zadnjih gum, ploščic, diskov in večja izguba moči
Glede na osebne izkušnje mi je Octavia 4x4 1.8T pila 0.5 litra več kot navadna FWD. Moč pri obeh je bila enaka, razen tega da je imela 4x4 mal drugačna prestavna razmerja in posledično mal krajšo končno hitrost (235kmh po števcu).
Večjo obrabo zadnjih ploščic in diskov ni bilo opazit, glede gum je pa tko. Pri FWD za iste kilometre porabim 2 para prednjih in en par zadnjih gum, pri 4x4 pa sem za iste kilometre porabil samo en komplet gum, ker so se bolj enakomerno nucale (prednje manj, zadnje mal več). Tko, da sem pri 4x4 ušparal 2 gumi.
Podvozje je bilo pri 4x4 še malo mehkejše+višja oddaljenost od tal, pa je bila hitrost skozi ovinke vedno višja. S kakšnimi gewindami bi šel lahko že GHD vozit
Evo pa Impreza sta pa glede lege na cesti itak razred zase, je pa cena temu primerna.