Že takoj na začetku bi povedal da mi (vsaj na dolgi rok, za 1x ali 2x je OK) ni do vožnje smuči v vreči v notranjosti avta, ker:
- nimam luknje (se mi pa podrejo sedeži po tretjinah)
- nebi imel poplave v avtu
- čeprav bom v večini v dvoje, vseeno izgubim prostor in ne izgleda mi
Ima pa prednost- aerodinamiko in strošek
Tako da se bolj usmerjam k nakupu prtljažnika.
Magnetni mi ne dišijo ker že imam prečke, nočem spraskat strehe avta, in za povrh je treba še pazit nanje (in na smuči) ker niso pod ključem.
Prečke imam (jih uporabljam za kolesarske nosilce), tako da ostaneta dve možnosti- krsta in klasičen prtljažnik za smuči.
Smortna rešitev je klasičen prtljažnik- od 35eur dalje, za 80 ali 90 dobiš thule za 4 pare smuči, torej do jaja. Slabost se mi zdi da grejo pancarji še vedno v prtljažnik avta (voda?), v vseh ostalih pogledih pa čisto kul (edino kolega jamra da sol uničuje smuče).
Potem so pa tu še krste...se spomnem kako smo jih gledali ko so prišle prve pred leti in so jih imeli samo "taboljši avti"

Kaj pa druge firme (ne thule in montana) ki so nekajkrat cenejši (baje jih dela en "naš privatnik")- so kvalitetne? Ali je tako kot pri nosilcih za kolesa kjer, če ti je kaj do avta in kolesa, vzami thule ali nič (bauhaus nosilci ki se v ovinku prelomijo?)
Glede na to da imam dokaj velik avto (safrane), mi krsta ni nuja ker lahko pravim zadaj tri trupla, me pa vseeno malo matrajo

Kaj pravite? Klasičen? Raje krsto ali nič? Kaj predlagate?