Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Parkiranje v Ljubljani.

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 12:34 pm

Glej priponke – Žurnal 6.1.2010

Kako lahko eno podjetje ukrade del ulice in tam zaračunava parkirnino?

Kakšen privilegij je to da lahko eno gospodinjstvo KUPI dovolinico za en avto za 100 €. Kaj če imajo več avtov? Za Ljubljančane bi moralo biti parkiranje brezplačno za vse avte.

S tem da se hvalijo da so naredili NOVA parkirna mesta niso naredili nič. Ljudje so se tam že prej parkirali.

Trenutno na moji ulici še niso narisali plačljivih parkirnih mest, pa je ulica zaparkirana od študentov ki včasih pustijo avto nedotaknjen cel teden. Če grem kam z avtom dostikrat ne morem parkirat.

Ne mi rečt da so ulice od vseh. NISO! Za našo ulico smo plačali stanovalci polovico, druga polovica je šla iz občinskega denarja. Ponovno našega.

Sneg po mestnem/državnem pločniku niso nikoli spucali, zelenico ob cesti niso nikoli pokosili ali kakorkoli uredili, listje in podobno nesnago niso nikoli pometli….

Naj parkiranje plačujejo tisti ki niso iz Ljubljane, NAM VRNITE LJUBLJANO IN PARKINGE.

Če se strinjate lahko to kopirate in nalepite na druge forume in pošiljate po mailu.

PS: se opravičujem študentom ki nekam parkirajo avto, ampak jaz ne parkiram pred vašo hišo, ne parkirajte pred mojo. Ko boste odštudirali se boste verjetno preselili nazaj, pa ne boste prispevali niti eura za ureditev ljubljanskih ulic.

Pa ne govorit da je kriv Jankovič. Iste so vse oblasti do sedaj, veliko ulic je ''dobilo'' parkinge in plačila.
Priponke
Parking2.jpg
Parking1.jpg

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To jan 19, 2010 12:47 pm

Če ti pred bajto prakirajo je res zoprno ja :? Sam nisem iz Lbljane, ampak sem pa vsak dan v LJ, ampak ne parkiram nikomur pred bajto ali pa na parkirišče, kjer piše, da je za stanovalce. Na šihtu in faxu imamo itak svoje parkirišče, če grem v center pa parkiram pri kolegu drugače pa kar v parkirni hiši.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jan 19, 2010 1:07 pm

Jst parkiram vsak dan na Prulah, v enem od teh omenjenih okrajev, kjer bodo na novo parkirnine.
Pred našo firmo je vsak dan cel kup avtomobilov, kljub temu, da je privat lastnina in je to označeno tudi z znakom. Problematični so predvsem domačini iz blokov. Nekateri imajo svoje gajbice, ki se jih - glede na sneg - že ves mesec niso dotaknili parkirane na našem vse leto, ostali le popoldan (potem se pa ob 8.00, ko so čisto zaparkirani, odločijo, da bi šli v službo, pa jih je treba odparkirat...), tako da niso problematični le študentje. (za povrh pa je študent najemnik ravno tako upravičen do parkinga, kot bi bil sicer lasnik stanovanja, ane?)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 1:12 pm

Hvala za vestno perkiranje Exide.

Naj se zbrani denar namensko porabi za izgradnjo parkirnih hiš ki bi cenovno ugodno dajala prostor ''obiskovalcem''. Ne pa da mi prebivalci plačujemo ''spomenike'' županom. Vsi so isti eden je dal podreti spomenike NOB/okupaciji Ljubljane, en je delal nepotrebne mostove, drug vzpenjačo na grad....

Po manjših opravkih mi ni problem iti peš, ampak včasih moram z avtom, pa mi ni da bi se vrnil in parkiral par 100m stran.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To jan 19, 2010 1:16 pm

Druga plat zgodbe je pa ta, da bi ljubljančani lahko uporablljali več kolesa in javni promet. Sam vem da bi ga. Sam sem imel željo po lastnem parkirišču zato sem se preselil bolj na "vas". Pač mesto zahteva tudi svoj davek. In premalo parkirnih mest definitivno paše k mestnem življenju.

Se pa strinjam s tabo glede študentskih avtov ki stojijo po cele tedne v Ljubljani. Pa tud nasploh se delno strinjam, sam še nikoli nisem parkiral drugje kot na meni dodeljenih parkirnih mestih v Ljubljani. Niti narobe ali nepravilno parkiral.

Največji problem so tisti ki se vozijo par km ali še manj od doma na šiht.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To jan 19, 2010 1:38 pm

Mene zanima kaj bodo naredili oz. kje bodo parkirali vsi tisti, ki sedaj parkirjo na Mirju, Prulah, itd, pa so doma precej izven Ljubljane. Ne bodo si mogli privoščit parkirnine za cel dan, če bo ta sploh mogoča. Bodo šli tisti iz Jesenic na avtobus v Lj? Na Dolgi most in potem z avtobusom naprej? Parkirali 500m ali 1km bolj stran od zdajšnega parkirnega prostora? Me prav zanima kaj bo.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 1:38 pm

Matjazy je napisal/-a:.... da niso problematični le študentje. (za povrh pa je študent najemnik ravno tako upravičen do parkinga, kot bi bil sicer lasnik stanovanja, ane?)

Poznam Prule, sem nekje med Vičem in Trnovim.

Na ulici kjer sem odraščal in sosednjih smo se igrali in vozili s kolesi, tega novi otroci nimajo več.

In JA so problematični študentje. Čez teden je ulica vsa zaparkirana, čez vikend so samo 2-3 avti stanovalcev ki jih poznam.

En študent živi v sosednji ulici, pa se ne parkira tam ampak na ''moji'' ulici, ene par jih pride čez dan, pa odšetajo do faxov, ene par jih pušča avte cel teden pa sploh ne vem s kje so, na drugi strani ulice je en kupil bajto in jo oddaja študentom, ali misliš da je pred to bajto počiščen pločnik (od snega) in da so spucali kakšno mesto za parkiranje?

Numb je napisal o biciklih, ko sem bil jaz mlad je bilo veliko parkingov po LJ pa je večina študentov šla z vlaki ali avtobusi. Tudi oni bi lahko sedaj uporabljali kolesa.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To jan 19, 2010 2:06 pm

Sem večkrat mesečno v Lj zaradi opravkov ali pa ker grem h komu na obisk. NIKOLI ne parkiram na zelenici, pločniku, ipd, vedno pazim, da avto pustim na parkiriščih. Pogosto, kadar parkiram pred bloki, tudi pustim GSM številko, če se bo komu zdelo, da kratim njegove žabarske pravice, ker za par ur parkiram v njegovem okolišu. :?

Pa se vedno po malem bojim, kakšen bo avto, ko pridem nazaj - bo odrsan s ključem, bom imel zrezano gumo, skrivljene brisalce, ali pa mogoče samo "prijazno" sporočilce na brisalcih. To se je redno dogajalo prijateljici, ki je kupila stanovanje v Lj, a ni imela LJ targe na avtu.

Ne vem, v kakkšnem svetu živite v Lj, ampak pri nas če ni table oz. rampe in so bele črte za parkirišče, to pomeni, da lahko tam parkira kdorkoli. Tudi sorodniki, ki pridejo na obisk. Nekateri prebivalci Ljubljane pa si kar lastijo pravico nad javnimi parkirišči in zganjajo vandalizem nad avtomobili obiskovalcev. Nikjer drugje se mi namreč ni zgodilo, da bi mi na javnem parkirišču nekdo namerno s ključem odrsal avto, ali pa mi zvil brisalce.

:evil:

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To jan 19, 2010 2:16 pm

Pozdravljeni!

Veliko je res, kar je napisal "odpiralev" nove teme, zavedaj pa se tega, da dobi Ljubljana od VSEH, JA VSEH davkoplačevalcev denar, zakaj je tako ne vem.
S tem mislim, da od vseh državljanov Republike Slovenije.
Tako, da nekaj na pamet govoriti je lahko, Ljubljana ima zelo zelo lep mestni proračun, ki tudi tebi pomaga...........

Pa prosim brez zamere.

Lp
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To jan 19, 2010 2:37 pm

OLI je napisal/-a:Pozdravljeni!

Veliko je res, kar je napisal "odpiralev" nove teme, zavedaj pa se tega, da dobi Ljubljana od VSEH, JA VSEH davkoplačevalcev denar, zakaj je tako ne vem.
Tako, da nekaj na pamet govoriti je lahko, Ljubljana ima zelo zelo lep mestni proračun, ki tudi tebi pomaga...........

Pa prosim brez zamere.

Lp

oli, daj prosim ne govori nekaj o čemer nimaš pojma. to ni debata oz. forum o prerazdeljevanju proračunskih sredstev temveč o avtomobilizmu oz. vsem kar je povezano z njem. če pa imaš kakšne komplekse glede ljubljane pa se preseli v ljubljano (domnevam, da nisi iz lj in se ti seveda godi velika krivica, ker smo pač vsi ljubljančani na boljšem od tebe), kupi si stanovanje in parkirni prostor in potem boš ugotovil, da stane 1 parkirno mesto tudi do 15.000 €.

najlažje je pa prek foruma govoriti in biti pameten o stvareh o katerih očitno nimaš pojma in veš samo toliko kot si slišal od seseda, kajne?

lp

jetrbenk
Nov uporabnik

Napisal/-a jetrbenk To jan 19, 2010 2:45 pm

mestni proracun se financira z drzavnimi prispevki in tudi s prispevki uradno prijavljenih (na vseh podrocjih) stanovalcev/prebivalcev mesta. in tako je delez ''lastnine'' ostalih prebivalcev RS malce manjsi, kaj ne?

in je dejstvo, da studentska populacija povzroca probleme na vecih ravneh...se pac ne zavedajo svojih dolznosti, ampak samo pravic. zal.
no, da ne bodo vsega krivi samo studenti - tu so se dnevni migranti, ki varcujejo pri parkirnini, ki je konec koncev zaradi pomanjkanja parkirnih mest sploh ne morejo uveljavljati.

ocitno velikomestna ambicija (ga sploh res zanima ljubljana?) g. zupana postaja vecja ovira kot prednost ljubljane. pa ljubljana ni samo ozji center, kaos je od sentvida, crnuc, dolgega mostu do polja.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p To jan 19, 2010 3:03 pm

Pred kratkim smo z žlahto kupovali stanovanje v Lj in sem bil izjemno negativno presenečen nad slabo izkoriščenostjo površin okolic blokov. Ceste so ponekod tako široke, da bi dvosmerni promet lahko potekal kljub temu, da bi ob robovih uvedli dodatna parkirišča. Pa jih ne. Zakaj že? Hmmm... kazni bolje polnijo proračun, kot parkirnine?

Naj na občini izdajo dnevne/tedenske/mesečne/letne dovolilnice za vožnjo po Ljubljani - po zgledu ostalih evropskih mest, kot neko ekološko takso. Kot neljubljančan sem dejansko pripravljen plačati zato, da vam tistih parkrat na leto delam gužvo po mestu. Verjamem, da marsikdo ni in s tako takso bi sigurno razbremenili promet in problematiko parkirišč.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 3:12 pm

OLI je napisal/-a:Pozdravljeni!

Pa prosim brez zamere.

Lp

Kot Prvo- ti ne zamerim, ampak se samo ne strinjam s tabo.

Zgoraj sem napisal: prebivalci so/smo dali 50% za izgradnjo in asvaltiranje ulice, ostalo je šlo iz občinskega proračuna. Tedaj se je del OD nakazoval direktno v občine kjer je kdo živel.

Sneg listje, trava, za to skrbimo prebivalci ulice sami. Nihče ni nikoli prišel pa rekel, a vam pomagam skidat sneg :roll: Zakaj bi bila potem ulica od vseh?

Če se pa financira Ljubljana iz proračuna ki ga plačujemo VSI, tudi Ljubljančani me pa ne briga. Ljubljano tudi uporabljajo vsi. Tu so skoraj vse državne inštitucije, tuja veleposlaništva, tuji obiski ko se zapre promet, večina faxov in srednjih šol, klinični center, itd....

Imam pač take potrebe da bi se rad parkiral pred hišo in ne da bi reševal parkirne probleme tistih ki niso iz Ljubljane.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 3:17 pm

cr33p je napisal/-a:Pred kratkim smo z žlahto kupovali stanovanje v Lj in sem bil izjemno negativno presenečen nad slabo izkoriščenostjo površin okolic blokov. Ceste so ponekod tako široke, da bi dvosmerni promet lahko potekal kljub temu, da bi ob robovih uvedli dodatna parkirišča. Pa jih ne. Zakaj že? Hmmm... kazni bolje polnijo proračun, kot parkirnine?

Naj na občini izdajo dnevne/tedenske/mesečne/letne dovolilnice za vožnjo po Ljubljani - po zgledu ostalih evropskih mest, kot neko ekološko takso. Kot neljubljančan sem dejansko pripravljen plačati zato, da vam tistih parkrat na leto delam gužvo po mestu. Verjamem, da marsikdo ni in s tako takso bi sigurno razbremenili promet in problematiko parkirišč.

Se strinjam s tabo. Verjetno si bil v LJ čez vikend ko ni tedenske migracije, ali poleti ko ni faxov.

Bilo bi veliko bolje če bi se stvar res uredila, ne pa da se samo zaračunava. Urejenost in za tiste ki pridejo občasno in za tiste ki tu živimo.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To jan 19, 2010 3:48 pm

Parkiranje je velik problem. Verjamem in vem kako je ko ne najdeš parkinga in parkiraš tudi 1km stran, po možnosti nekam kjer sploh ni parkirno mesto. (po 45 minutah iz obupa parkiraš pač kamor je, če v rangu 1 kilometra ni parkirnega mesta) Vem tudi kako je kot ti nek pajac ki se mu zdi da si zaparkiral njegovo parkirno mesto vandalistično odrsa avto z ključem. (a lastništvo nard parkirnim mestom je le v njegovi glavi) Vem kako izgledajo grozilne gajbice nameščene na parkirna mesta, na katerih ni od države poštampljane in zacementirane tablice kdo je lastnik parkirnega mesta. (za take paciente imam več patentnih rešitev. par izmed njih je feedback- Pustiš mu listek NA gajbici: "Videl sem gajbico! Zdej pa ti parkiraj tu ČE UPAŠ!!!!!", druga je da zbrcaš gajbico v grmado in tam parkira kar en tretji mimoidoči srečnež. Četrta je da greš v merkatorja po 50 gajbic in jih čez vikend postaviš na prosta parkirna mesta. Pač če je gajbica od krompirja, veš da je tvoja in parkiraš)

Jst doma imam ograjenih 100x100m, notr boxer/rotvajler, kamioni lahko obračajo, tuk je placa, za parking ni problema.

Pa ti ogradi ulico če je tvoja ;) Če ni, pa pač ni in ker živiš v Lj boš pač sprejel še to. Če ne pa se preseli na vas.

Realno: Poglihat neke jajcane škarpe in neke kvazi parke po tej temačni LJ, v katero še sonce posije le redko kdaj. Ne rabi bit asfaltirano. Lahko je sam mal šodra po tleh, če ni dnarja. Sam da ni nekih je*B*nih robnikov. Parkirne hiše so mnogo prevelik strošek, ker to potem pomeni plačljiv parking, to pa dalje pomeni isto štalo kot do sedaj- vsi še vedno iščejo zastonjska parkirna mesta.

Tisto veselje ki ga v celem letu zaužijem zaradi kvazi parka se popolnoma razblini z jezo, in pritiskom, ki ga doživim v samo 10 minutah iskanja prostega parkirnega mesta.

Upam da se čim prej rešim te ***** Ljubljane ;)
L.P.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jan 19, 2010 4:03 pm

pa nimate v ljubljani velikega parkirišča od koder vozi mestni avtobus ?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 19, 2010 4:16 pm

a4 je napisal/-a:pa nimate v ljubljani velikega parkirišča od koder vozi mestni avtobus ?

Če misliš tisti parking na Dolgem mostu, ni glih tako velik, pa moraš bit v LJ pred sedmo zjutraj, če hočeš dobit plac, kasneje pa moraš met res srečo.
Sicer je pa to edina pametna rešitev...bolje kot silit v center.

Stanje v LJ:

Slika

Slika
:lol: :lol:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jan 19, 2010 4:31 pm

100€ bo dovolilnica za letno parkiranje.
100€ ( ok 5 manj) je vinjeta za autobane po slo.
100€ ( mal manj ali več ) damo za cestnino pri registraciji avta.
Pa spet ni denarja.....
Pa to je tako zahojeno-ciganska država da bolj ne more biti.
Ceste po LJ so v slabšem stanju kot na Kosovu, brez heca, sem bil tam in vem kako je.
Od snega tud ni spucano kot bi moral bit itd...

Lahko sao rečem, da polnimo za brezveze državno blagajno, da lahko vladna kompanija uživa na veseli nogi.

1. Prepovedal bi vsem v javni upravi delo na 2 stolčkih ( mal je župan, pa mal poslanec, pa direktor kake firme, pa podpredsednik stranke....itd pa komisije, dnevnice)....
2. Ukinitev prevoza z službenimi novimi Audiji za visoke funkcionarje...kr naj grejo na vlak al pa bus, sej je Zoki organiziral.
3. Max plača je 2500€ neto ( se pravi 5X min plača)...
4. Ukinitev 1. razrednih letov visokih funkconarjev v tujino, majo vlak pa naj grejo...z letalom na lastne stroške.
5. Ukinitev vseh privilegijev poslancem itd...
6. pa še bi našteval človek...., ča pa se katermu da naj pa nadaljuje

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jan 19, 2010 4:43 pm

WMB je napisal/-a:100€ bo dovolilnica za letno parkiranje.
100€ ( ok 5 manj) je vinjeta za autobane po slo.
100€ ( mal manj ali več ) damo za cestnino pri registraciji avta.
Pa spet ni denarja.....
Pa to je tako zahojeno-ciganska država da bolj ne more biti.
Ceste po LJ so v slabšem stanju kot na Kosovu, brez heca, sem bil tam in vem kako je.
Od snega tud ni spucano kot bi moral bit itd...

Lahko sao rečem, da polnimo za brezveze državno blagajno, da lahko vladna kompanija uživa na veseli nogi.

1. Prepovedal bi vsem v javni upravi delo na 2 stolčkih ( mal je župan, pa mal poslanec, pa direktor kake firme, pa podpredsednik stranke....itd pa komisije, dnevnice)....
2. Ukinitev prevoza z službenimi novimi Audiji za visoke funkcionarje...kr naj grejo na vlak al pa bus, sej je Zoki organiziral.
3. Max plača je 2500€ neto ( se pravi 5X min plača)...
4. Ukinitev 1. razrednih letov visokih funkconarjev v tujino, majo vlak pa naj grejo...z letalom na lastne stroške.
5. Ukinitev vseh privilegijev poslancem itd...
6. pa še bi našteval človek...., ča pa se katermu da naj pa nadaljuje

ta program še bolj v detalje napiši, ustanovi stranko in verjemi da te bo veliko ljudi podprlo

vsaj mene že maš, pa nekaj sorodnikov in prijateljev

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To jan 19, 2010 4:47 pm

Pero je napisal/-a:
Če se pa financira Ljubljana iz proračuna ki ga plačujemo VSI, tudi Ljubljančani me pa ne briga. Ljubljano tudi uporabljajo vsi. Tu so skoraj vse državne inštitucije, tuja veleposlaništva, tuji obiski ko se zapre promet, večina faxov in srednjih šol, klinični center, itd....

ja sej to je problem. Pa 3/4 slovencev ma šiht v pofukani Lj. Iz jugoslavije smo šli zarad centralizma Beograda in kaj mamo zdej.....isti falus...ves dnar se steka v Lj, bolj greš proti meji v karokoli stran, pa standard 1 x slabši. A je to normalno :?: :!: :!: :!:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov