Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Europska Unija IN Cene Jeklenih Konjickov (svinjarija)

Napisal/-a domzalcan21 To okt 21, 2003 6:45 pm

Ja slisal smo da se bojo z novim lepom podražili jekleni konjicki za vsaj 20% kot to meni nasa vlada...oz strokovnjaki. Kaj ce bi folk kdaj za 20% ali vec dvignili plače...pocenili kruh mleko, in tisto najbol življeske potrebščine kot jih rabimo v življenju... Res ne razumem zakaj rinemo v EU ker nas bo prvih 5 let stalo nenormalno visokih zneskov... Par miljonov za vojasko opremo, par miljonov za avione, avtomobile nove kabinete, pisarnisko opremo, potovanja nasih politikov itd. Najbol pa me jezi, ko gre kaksen poltik na dopust plačamo prakticno vse MI SAMI! Kaj ce bi se v tej smeri kaj obrnilo...na koga se obrniti, itaq vem da sam nebi mogu nc narest...ampak nej bo ta tema odprta...dejte si duska kle cez cene, politike in ostalo svinjarijo BULL SHIT!

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To okt 21, 2003 6:49 pm

k pa folk glasuje za EU pa za nato :evil:
poj se bomo pa vsi tolkl po glav :x

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz To okt 21, 2003 6:56 pm

Pa se koko se bomo tepl po glav, če mene prašaš. Več bogatih in še velik več revnih bo v tej sloveniji, zarad vstopa v EU.

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 To okt 21, 2003 6:57 pm

Ja jst tut tko pravm...politiki zavajajo, mi glasujemo ZA, potem pa jokamo da nam ni dobro. Sami smo si krivi. Poglejte švicarje....kako se majo fajn.. lepo s čokoladkami žvijo, noben se ne buni po domače...pa fino žvijo...a ni to fajn...JA JE...sam mi mormo u to EU rint! No ja,...predvidevam da bo tut USA zacela po svoje ukrepat po svetu...

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To okt 21, 2003 7:22 pm

Če pazabimo da je v švici polovica stevovnega bogststva spravljenega, se res preživljajo s čokoladami in urami.... ;) :lol: :lol:
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Re: Europska Unija IN Cene Jeklenih Konjickov (svinjarija)

Napisal/-a Free Styler To okt 21, 2003 8:02 pm

domzalcan21 je napisal/-a:Ja slisal smo da se bojo z novim lepom podražili jekleni konjicki za vsaj 20% kot to meni nasa vlada...oz strokovnjaki. Kaj ce bi folk kdaj za 20% ali vec dvignili plače...pocenili kruh mleko, in tisto najbol življeske potrebščine kot jih rabimo v življenju... Res ne razumem zakaj rinemo v EU ker nas bo prvih 5 let stalo nenormalno visokih zneskov... Par miljonov za vojasko opremo, par miljonov za avione, avtomobile nove kabinete, pisarnisko opremo, potovanja nasih politikov itd. Najbol pa me jezi, ko gre kaksen poltik na dopust plačamo prakticno vse MI SAMI! Kaj ce bi se v tej smeri kaj obrnilo...na koga se obrniti, itaq vem da sam nebi mogu nc narest...ampak nej bo ta tema odprta...dejte si duska kle cez cene, politike in ostalo svinjarijo BULL SHIT!
Svaka cast domzalcan,isto mislm.Je pa tko druzba jest vsak dan delam z folkom ; s starimi al pa z mladimi ,al v LJ , MB , GO oz. po celi SLO pa vam povem ,da cist vsi tko misljo. Zdej pa vprasanje??? Cist vsak je proti EU, ja madona ,kdo je pa pol volil ZA . A je blo to zrezirano al kaj ?

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 To okt 21, 2003 8:44 pm

Veerjetno, ker je blo hudicevo malo za...kolk je že blo...okol 59% se mi zdi... Ne vem, kergakol prasas...."Jst sm pa proti" ne mors tko ce pol volis ZA...ne gre tko... Jst ne rabm evrope da bi se lahko preživlju...rabjo pa teli ministri sekreti mene, da lahko oni živijo z tri do 4x večjo plačo....pišuka k bi jih vse po....skoda besed...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To okt 21, 2003 9:05 pm

EU in slovenija .. mistejka to mejka .. vsaj sedaj .. v zacetnih korakih. Ne vem kako bo cez par let .. ampak ze sedaj se kazejo problemi v NASIH (beri mortals and peasants) vsakodnevnih zivljenih. Predvsem na financnem stanju. Zadeva je taka, da bodo nasi preljubi (YEA RITE) gospodje ki se prevazajo z audiji in celi dan mencajo riti v usnjenih stolckih tam gor .. najprej uvedli vse predpise in zakone od EU kateri bodo prinasali mastne pare! Kjer pa je densjki problem pa je .. nihce se ne potrudi zvisati zivljenske norme aka cenej kruh, mlek, obleke, torej nujne zadeve. Zakaj imam en cudn filling da bodo zadeve semzer drazje pri nas kot pa IT kjub vstopu SLO v EU

Neki bo treba ukrent al pa bomo bolj na tanko sral .. pa pes hodil! :evil: :evil: :evil:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To okt 21, 2003 9:41 pm

bravura je napisal/-a:Če pazabimo da je v švici polovica stevovnega bogststva spravljenega, se res preživljajo s čokoladami in urami.... ;) :lol: :lol:

true true... :lol: :lol: :lol:

drugače pa ne vem kaj vsi neki piskate...eu to,eu uno,to smo se zajebal k se bo to podražil,uno povečal...
pod točko 1.:za eu je glasevalo če se ne motim 88 % ljudi ki so šli na referendum...če povzamemo je za eu 88% ljudi.taka je želja ljudstva zato se sprijaznite!
2.eu nam prinaša več ugotnosti kot slabosti.ena izmed njih je carina in prosti prehod v države eu.ergo:kupiš pač tam kjer je ceneje in lepo pripelješ domov.
3.vsi mislite da se vsi politiki civilo prevažajo v nevem kakšnih hudih strojih ki smo jih "mi" plačali.kar sploh ni res!na primer kučan se je vozil v golf 3 svoje čase predsednikovanja...
4.itak da bodo stvari dražje!sej se bo tud življenski standrd dvignu!ali rajši mogoče hočte inflacijo tam nekje 15%??in vrednost tolarja napram euru nekje 500??I don't think so!
5.v časih odcepitve slovenije od juge je bilo mnogo takih pametnih kako bomo jebali ježa na baterije po domače... so kmalu utihnili!
tako da potrpite in ne paničarite za brezveze!ni vse tako črno kot se na prvi pogled zdi.
lp
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo To okt 21, 2003 9:51 pm

Ja sej že more bit najprej bejžmo iz te jugoslavije ok vse vredu in prav. Če pogledamo se nam je res precej boljše godilo kot ostalim. Na koncu rinemo v Evropo in za nami bodo itak v kratkem cajtu spet prišli nekdanji južni " Bratje" . In na koncu bomo itak vspet vsi skupaj kot na začetku. In kmal bo obveljalo Ena država en narod itd kar pa se v praksi ni nikol obneslo!

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To okt 21, 2003 9:54 pm

justyGTR je napisal/-a:k pa folk glasuje za EU pa za nato :evil:
poj se bomo pa vsi tolkl po glav :x

Ce bi vedl kaj vse nas caka, potem bi se ze zdej..
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To okt 21, 2003 10:20 pm

maky je napisal/-a:
bravura je napisal/-a:Če pazabimo da je v švici polovica stevovnega bogststva spravljenega, se res preživljajo s čokoladami in urami.... ;) :lol: :lol:

true true... :lol: :lol: :lol:

drugače pa ne vem kaj vsi neki piskate...eu to,eu uno,to smo se zajebal k se bo to podražil,uno povečal...
pod točko 1.:za eu je glasevalo če se ne motim 88 % ljudi ki so šli na referendum...če povzamemo je za eu 88% ljudi.taka je želja ljudstva zato se sprijaznite!
2.eu nam prinaša več ugotnosti kot slabosti.ena izmed njih je carina in prosti prehod v države eu.ergo:kupiš pač tam kjer je ceneje in lepo pripelješ domov.
3.vsi mislite da se vsi politiki civilo prevažajo v nevem kakšnih hudih strojih ki smo jih "mi" plačali.kar sploh ni res!na primer kučan se je vozil v golf 3 svoje čase predsednikovanja...
4.itak da bodo stvari dražje!sej se bo tud življenski standrd dvignu!ali rajši mogoče hočte inflacijo tam nekje 15%??in vrednost tolarja napram euru nekje 500??I don't think so!
5.v časih odcepitve slovenije od juge je bilo mnogo takih pametnih kako bomo jebali ježa na baterije po domače... so kmalu utihnili!
tako da potrpite in ne paničarite za brezveze!ni vse tako črno kot se na prvi pogled zdi.
lp

Emm sej se bo dvignu zivljenski standard .. ampak jaz imam probleme sedaj ne pol!
Kot sm reku najprej zadeve ki drzavi prinesejo dnar na veliko .. pol pa kasneje pocasi standard .. rite .. zkaj ne gremo to delat sorazmerno .. pa BTW ne o infalciji ker je itaq stalno ..
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor To okt 21, 2003 10:45 pm

sam neki ne ce bi bli slovenski politiki pametni in bi znal iskoristit geografsko lego Slovenije in pomen Slovenije v svetu...pol nam nebi blo treba v EU in bi bli lahko samostojni in cez par let postali najbogatejsa drzava v evropi....ker ze sam prestavljajte si da bi slovenija zaprla svoje meje...katasrofa...ce ne druzga bi bli sam po transportni poti najmocnejsa in najbogatejsa drzava ....sam nasi politiki nimajo pameti..pa kaj cmo, pol pa rinejo v eu...BEBCI

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To okt 21, 2003 11:01 pm

Se manj kesa bo za tunanje :twisted: pišuka
sicr pa upam da bojo usaj zakoni za tuning in styling malo bojsi, in da v prihodnosti nemo rabili homologacij in da bojo zadostovali tuv!
Sicr pa se kr pripravite ker ko bomo v uniji bo se za ta drek slo vec kesa, davki bojo se enkrat vecji!
DDV bo itak na 30% prisel

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Sr okt 22, 2003 4:48 am

Zakaj pa ste na referendumu volili ZA??

Zgleda da sem edini tukaj ki sem predvideval da bo prislo do tega in obkrozil PROTI!
Za avte se pa ne sekiram bom pa kupu avto italiji imajo se boljse nakupne pogoje.
Made in Japan

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST Sr okt 22, 2003 6:08 am

TALE EU JE ZARES NEKA ŠALA, PRAV ZANIMA ME KAJ ŠE BOMO IMELI OD TEGA RAZEN ,DA NE BO VEČ MEJA IN BOMO LOHK VOZL IZ DRUGIH DRŽAV ROBO,KI BI JO PREJ HUDO OBDAVČL.

PA ŠE CENE AVTOMOBILOV ZA 20% GOR ADIJO NOV AVTO ČEZ 2 LETI. :x :shock:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr okt 22, 2003 6:10 am

fantje...
dosti cen avtov je ze tako po evropi enakih, razlikujejo se samo davcne stopnje (predvsem avti visjih razredov).
ce je kdd opazil, so se avti pri nas ze podrazli v zadnjem letu, nekateri tudi po 10% pa noben ni jamral, ce je sploh kdo opazil...

obcutno se bodo podrazli samo avti nizjih razredov, ki so do zdaj pac za dolocena trzisca (z manjso kupno mocjo) meli hudo priagojene cene...recimo fiat punto, oz. na splosno osnovni modeli.
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr okt 22, 2003 6:12 am

Sej mogoče je res, da bo prvih par let malce hudo. Ampak treba razmišljat o dolgoročnih pridobitvah. Sigurno se tudi naši politiki niso za to potegovali, da bi nam bilo slabše. Glede na to da vsi tle govorite sam o nakupu avtov je ta tema brez veze, ker obstaja še miljon drugih stvari.

Res je pa to da naši prepametni politiki sprejamajo zakone, kopirane od držav iz EU, sam je problem v tem da si izbirajo najbolj ekstremne.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Sr okt 22, 2003 11:44 am

Prvo kot prvo , nasi vrli politiki ( ministri ,razni predsedniki itd ) tolk da vm povem so upraviceni davkov , ne rabjo privat avtov ( G. negdanji predsednik Kucan -Golf 3 ), se vozjo s sluzbenimi , vsa tista kosila , pa vecerje pa vikendi v Triglavskemu narodnemu parku-katerega si Ti pa jest ,pa se marsikdo tle gor NE MORE in NE SME privosciti,gre to vse iz NASIH ZEPOV +tega majo pa se taaaaaaaake place da ce ti 10 let sparas ne bos ujel njihive mesecne place SRAMOTA . Tist k pa hoce it u EU pa nej gre sam , ker folk NE VE kaj nas caka , VSI TISTI k mislte ,ja zdej pa gremo u EU , zdej smo pa reseni , zdej smo pa boga za j***a prjel -BULL SHIT , pa kaksne olajsave ,pa BREZ MEJ pa p..da, ja pa kaj sam za to va se vm gre , da bomo brez mej ,pa brez carine , ja pa p...da , kaj pa mislte , da bomo SVICA ratal al kaj ???Narod moj slovenski PLACEVLI BOMO . Pa LP PS: U SPANOVIJI SE PES CRKNE !!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov