Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Renault Clio v SLO najbolj prodajan avto.

Napisal/-a moj-avto Sr feb 03, 2010 11:06 pm

Slovenci še vedno najraje kupujejo Renaulte. Ne vem zakaj tako zaupanje, pa vendar vsak ima svoje prepričanje in okus ob nakupu vozila.
Kaj pravite vi na to?

VIR: http://24ur.com/novice/gospodarstvo/najbolj-prodajan-avto-v-2009-je-clio.html
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 03, 2010 11:25 pm

Je tu zraven še storia? Sicer pa - men bi bolj ustrezal, če bi se jih mn prodal, cenej bi ga dobu... Zaa zdajšnji budget je pa super avto :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio Sr feb 03, 2010 11:25 pm

ker je nizek cenovni razred.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Sr feb 03, 2010 11:36 pm

Sem se pogovarjal s sodelovcem k je Bosanec

On bi raje kupil golfa z 100k prevoženih in 4 leta starega, kot pa novega cliota ( in ga tudi je) Sem ga uprašal zakaj.... zato ker je to Volkswagen .

Men je bol važn da za ta denar dobim več opreme in nov avto.
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če feb 04, 2010 2:15 am

samo lahko se ti potem pa tudi bolj kvari in so dražja popravila. sam imam najraje kvaliteto
Alergičen na rjo

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če feb 04, 2010 7:02 am

Ja racionalen nakup. Če ne drugače vsaj na začetku. Je pa tudi res, da ko imaš takšen tržni delež se avtomobile še lažje prodajajo. Če ima mama renoja in oče renoja in potem ga kupi starejši brat, ga boš seveda kupil tudi sam, ker z drugimi avtomobili nimaš izkušenj. Tako je pri nas, imamo 5 renojev, pri punci pa 3.

LP

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če feb 04, 2010 8:13 am

belkaena je napisal/-a: Če ima mama renoja in oče renoja in potem ga kupi starejši brat, ga boš seveda kupil tudi sam, ker z drugimi avtomobili nimaš izkušenj. Tako je pri nas, imamo 5 renojev, pri punci pa 3.

Tole si pa dobro napisal in je čista resnica. Ljudje slepo sledijo ostali večini (ovčke). Najlažje in najbolj zanesljivo je posnemati povprečno večino. Bognedaj kakorkoli izstopati, drugače razmišljati in živeti. Pa ne govorim samo o avtomobilih ampak na splošno o vseh stvareh. Redki smo, ki si drznemo čimbolje izpolniti svoje prave želje in si upamo živeti na svoj način.
Pa ne mislim kritizirat Cliota. Ta avto je pri nas udomačen predvsem, ker ga tudi izdelujejo v Slo. Zato ga ima večina in zato ga tudi večina še vedno kupuje. To bi bil lahko katerikoli avto enakega cenovnega razreda. Govoril sem samo o črednem nagonu, ki je prisoten povsod po svetu in ki v glavnem vpliva na take stvari.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 04, 2010 8:18 am

ja v svojem razredu ponuja največ za svoj denar, ne govorim v tri dni saj sem te dni se sprehodil po avtohišah in podrobneje ogledal različne znamke in razmerje kvaliteta, oprema,motor,cena je na 1. mestu tako da se ljudje še znajo odločit in ne podlegajo nekaterim ki blatijo znamke (ne samo Renault).
lp

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če feb 04, 2010 8:50 am

berlonso je napisal/-a:ja v svojem razredu ponuja največ za svoj denar, ne govorim v tri dni saj sem te dni se sprehodil po avtohišah in podrobneje ogledal različne znamke in razmerje kvaliteta, oprema,motor,cena je na 1. mestu tako da se ljudje še znajo odločit in ne podlegajo nekaterim ki blatijo znamke (ne samo Renault).
lp

Kolko pa sploh stane Clio, če se že govori da ogromno ponuja za svojo ceno? Ker kolikor vem po mojih kriterijih ponuja bolj malo, sploh ko govorimo o udobju in opremi. Se pravi mora biti cena res nizka. Zanima me tudi, ali pri teh novih Cliotih še vedno poskakuje ročka menjalnika, ko spustiš/pritisneš gas? Vem da sposkakuje pri starejših Cliotih in Meganih.
Slika

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Če feb 04, 2010 8:52 am

error 90 je napisal/-a:Sem se pogovarjal s sodelovcem k je Bosanec

On bi raje kupil golfa z 100k prevoženih in 4 leta starega, kot pa novega cliota ( in ga tudi je) Sem ga uprašal zakaj.... zato ker je to Volkswagen .

Men je bol važn da za ta denar dobim več opreme in nov avto.

Bosanc ma prav. Doma mamo 5let starega golfa 1,9 in novega clio storia 1,2. Golf ga v vsem prekaša za dve stopnji.

Ps.: nisem Bosanc.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 04, 2010 9:01 am

ja pa seveda da ga, Golfi so isti od 4-ke naprej, Storia je tudi ista od leta 2000 če se ne motim. je razred višje in se pozna tako po materialih, prostoru kot po vodljivosti.
novi Clio je druga zgodba. Clio ponuja za 11300 eur 6x airbag, ABS, tempomat, omejevalnik hitrosti, samodejna klima, delno usnjeni sedeži, usnjen volan in prestavna ročica, 16 col feltne ... motor 1.2 TCE ki je po mojem mnenju idealen za taki avto v primeru ko se ne dela veliko kilometrov, kot je naprimer v Polotu 1.2 TSI. zdaj pa primerjajte avta in ceno s tema 2 motorjema in naberite v Polota toliko opreme, pa povejte ceno. kar je pri Polotu dobro je serijski ESP, pri Cliu je doplačilo 350eur.

lp

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če feb 04, 2010 9:09 am

Zanimivo...za 11.600 € pa dobiš Cruza (1.6), ki ima vso to opremo in še dosti več (pa še večji je!). Če že primerjamo kje se dobi največ avta za najmanj denarja...Ja čredni nagon res naredi svoje. :roll:

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če feb 04, 2010 9:17 am

Cruze za 11600 nima pravzaprav skoraj nič od te opreme. (delno) Usnjeni sedeži, tempomat, bluetooth in ostalo so tam znanstvena fantastika. Vsekakor pa cruze ni isti rang kot clio :)

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če feb 04, 2010 9:41 am

Se strinjam - ne sodi v isti rang. Primerjal sem pa ceno, ker se o ceni pogovarjamo...Med drugim imamo cruza doma (za smešno ceno - v akciji z dodatno opremo, park senzorji, 17 col alu,...), pa ne bom našteval opreme, saj obstaja internet. Reno v primerljivi velikosti, opremi in ceni ni imel za burek!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če feb 04, 2010 9:54 am

Mogoče je že dobra izbira, če primerjaš z istim razredom: Polo, Corsa, C3 in podobno.
Jaz ga pa ne bi vzel zato, ker mi je premajhen. Ni varen, za moje pojme.

Vsi tako žalijo Renaulte, ozi. Renfaulte ;)
Potem Clio ni Renault?? :D

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če feb 04, 2010 10:06 am

BBS je napisal/-a:Mogoče je že dobra izbira, če primerjaš z istim razredom: Polo, Corsa, C3 in podobno....

V bistvu razred nima pomena, če govorimo kateri avto ponuja največ za svoj denar. Če za enak denar dobiš avto višjega ranga z več opreme, pač to pomeni, da takšen avto ponuja več za svoj denar. In argument, da rang ni isti tukaj ne vzdrži.
Slika

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če feb 04, 2010 10:06 am

mene zanima kaj lahko nudi Cruze več kot Clio razen dolgega nosu in večjega a manj uporabnega prtljažnika in malo prostora za glave zadaj? varen pa tudi dvomim da je bolj, motor je pa 1.2tce novejši od 1.6 in ima lepo krivuljo navora.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če feb 04, 2010 10:15 am

Cruze je precej večji celo od cliota grandtourja in ima daljšo medosno. To se menda nekje mora poznat.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če feb 04, 2010 10:17 am

Tast nima pojma o avtomobilih. In tako je, ko je kupoval služben avto, pogledal okol sebe, izbral majhen socialen avto, ki jih je cel kup, iz tega je sklepal, da bo poceni in z njim ne bo nekih stroškov, na njem je pisalo Clio, čez nekaj trenutkov se je eden njegovih zaposlenih peljal z enim novim takšnim domov.
Nekdo, ki kupuje avto za sebe, ni ženska in se je peljal v več kot 5 različnih avtomobilih, pa res ne vem, zakaj bi kupil cliota.

moremin
Nov uporabnik

Napisal/-a moremin Če feb 04, 2010 10:24 am

nizka cena (clio) je še vedno fulll močna "sila" pri odločanju pri Slovencih, ko se gre za nakup avtomobila
i love DS3
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov