Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Kdaj boste začel gledat znake!!!

Napisal/-a alanq4 Ne feb 14, 2010 1:20 pm

Opažam, da se čisto preveč vozi napamet po cestah.
Pred kratkim so spremenili signalizacijo na križišču peruzzijeve in peruzzijeve :D ob avtocesti, včasih je bila peruzijeva (navpična) glavna, sedaj pa je potek glavne spremenjen, vse je lepo označeno z znaki in tudi pred znaki z opozorili na spremenjeno signalizacijo.
No in jaz se pripeljem po peruzijevi (kot na sliki) in hočem iti naravnost, seveda sem opazil znake in sem se ustavil ter dal prednost tistim z desne (z druge strani pa itak ni prednosti)
seveda so me vsi butasto gledali za mano pa takoj hupa.

Dejte malo okol sebe gledat prosim!

Slika
Zadnjič spremenil alanq4, dne Ne feb 14, 2010 5:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Re: Kdaj boste začel gledat znake!!!

Napisal/-a cr33p Ne feb 14, 2010 2:07 pm

alanq4 je napisal/-a:seveda so me vsi butasto gledali za mano pa takoj hupa.

Lj sindrom :roll:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne feb 14, 2010 2:14 pm

Poznam tale Lj sindrom.
Če hočem koga spustiti v koloni ali kje v križišču, potem tako trobijo vsi za mano, ko da se to ne sme.
Spuščajo pa tako ali tako vsi, razen Ljubljančanov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 14, 2010 2:15 pm

cr33p je napisal/-a:
alanq4 je napisal/-a:seveda so me vsi butasto gledali za mano pa takoj hupa.

Lj sindrom :roll:

Enako se zgodi, če se ustaviš, pred semaforjem, če se prižge rumena luč. Takoj vsi začnejo hupat, ker so navajeni, da gre še 5-6 avtov skozi rdečo :roll:

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne feb 14, 2010 2:24 pm

BBS je napisal/-a:Poznam tale Lj sindrom.
Če hočem koga spustiti v koloni ali kje v križišču, potem tako trobijo vsi za mano, ko da se to ne sme.

X2....Js vedno spuščam folk, sploh če se iz stranske vključujejo na glavno na kateri je kolona, tudi če na nasprotnem pasu kdo zavija levo, upočasnim in poblendam naj gre, da se za njim ne dela kolona. Če bi mal folka delalao tk kot js bi marsikdaj potekal promet bolj tekoče.

OFF: Ja radi hupajo tile Ljubljančani, pa kar naj, se mi kr smilijo, ker imajo nagrši jezik na svetu.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne feb 14, 2010 2:46 pm

Zadnjič je bila grozna gužva pr Supernovi in sem čakal na stranski cesti, da se vključim. Kot nalašč so vsi gledali v kontra smer, da ja nebi kdo slučajno moral spustiti koga predse. Potem pa začne po kaki minuti čakanja kombi za mano besno trobit in blendat. WTF?

Podobno je bilo, ko se je eni punci pokvaril avto sredi križišča. Smo vidli, da nekaj ni v redu, dal vse 4 žmigavce in šli ven, da bi avto porinli iz križišča. Verjetno ni treba posebej omenjat, da se je večini ljudem skoraj utrgal film in so morali trobit, žugat in se dret skoz okno avtomobila, da kaj delamo.

Pa podobnih situacij je bilo še polno, a sigurno se jih je 90% zgodilo v Lj. Res ne vem, zakaj je treba bit tok nestrpen in udristan. Hkrati pa bodo isti nestrpneži izven mesta po regionalkah vozili skoraj polovico počasneje od omejitve in po sredini ceste. Ko jih bom prehitel bom pa dobil pozdrav z blendanjem in trobljenjem.

Slovenistan, moj domol.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne feb 14, 2010 3:26 pm

Taka križišča s prednostno cesto v "ovinek" prav kličejo prometne nesreče. Še hujše sranje so (bila) križišča enakovrednih cest, ki jih hvala bugu opuščajo. Naj se že enkrat začne povsod delat krožišča, ki so tudi v primeru karambola dosti manj nevarna.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 14, 2010 3:30 pm

@cr33p se strinjam z zadnjim delom tvojega posta.to se posebej velja za ljubljancane ki se vozijo proti kranjski gori.vsi se vozijo 60 na uro ,ce pade kaplca dezja je ze 50 ko pa pade snezinka pa 40.takrt pa jast mal na hupo zacnem pa mal blendam pa tko.nj vidjo kako je to
edit:seveda obstajao izjeme.
Zadnjič spremenil abbe, dne Ne feb 14, 2010 3:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne feb 14, 2010 3:32 pm

BBS je napisal/-a:Spuščajo pa tako ali tako vsi, razen Ljubljančanov.

x2

Daleč najnestrpnejši vozniki.
Ko pa po naših krajih kaj iščejo, ščijejo po naših parcelah in pobirajo češnje... je pa vse vredu ane :evil:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Ne feb 14, 2010 3:56 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Taka križišča s prednostno cesto v "ovinek" prav kličejo prometne nesreče. Še hujše sranje so (bila) križišča enakovrednih cest, ki jih hvala bugu opuščajo. Naj se že enkrat začne povsod delat krožišča, ki so tudi v primeru karambola dosti manj nevarna.

Ja se strinjam taka križišča niso "naravna", ker vsakdo misli da ima prednost po tisti cesti, ki gre naravnost :D
Je pa vseeno treba spremljati okolico, tega pa niso/nismo sposobni.

Krožišče je super rešitev za tak primer, ker umirja promet in zahteva od voznika pozornost, je pa problem pri nas izvedba samih krožišč, ki ni vedno ustrezna (premajhni s preveč priključki) in pa seveda vozniki, ki krožišč še vedno ne znajo pravilno uporabljati.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne feb 14, 2010 4:02 pm

Tisto ni Jurčkova, ampak sta obe Peruzzijeve :)

Sem mislil da je to tam zgoraj, kjer je semafor, pa vidim da je to tale ob mostu...drugače pa sploh nisem vedel da so spremenili prednostne, res pa da se bolj malo tam vozim.

Treba bo dat času čas, da se folk navadi, tako je to pri teh spremenjenih prednostnih...

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Ne feb 14, 2010 4:17 pm

No lepo vas prosim niso samo ljubljancani "glupi" vozniki

Zadnic se pelem za đipom iz nove gorice, in se na križišču ustavi (mi imamo zeleno) da bi spustil onega iz levega pasu da zavije na našo desno v ulico... seveda se je nardila kolone ker pas zravan ns je imel tudi zeleno in so usi zavijali desno in oni iz levega pasa niso mogli it u ulico in kaos

potem 100 metrov naprej zacne napovno bremzat da bi spustu enga iz stranske ulice

takrat sm hupal kot se nikoli

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne feb 14, 2010 4:23 pm

Mam obcutk, da so spremenil zarad nove ceste, ki bo prisla z leve strani na peruzzijevo, ampak je vprasanje ali bo to za stalno ...
There is no time...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne feb 14, 2010 4:27 pm

Ne pozabit, da registrske tablice že lep čas niso nujno pravilni pokazatelj od kod je doma voznik avtomobila. Pač posledica ene izmed mnogih nerazumljivih potez slovenske vlade.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne feb 14, 2010 4:29 pm

peroRS je napisal/-a:
Enako se zgodi, če se ustaviš, pred semaforjem, če se prižge rumena luč. Takoj vsi začnejo hupat, ker so navajeni, da gre še 5-6 avtov skozi rdečo :roll:

Kako vam to rata, da vam takoj vsi hupajo? Meni še nihče ni pohupal, pa se ustavljam pri rumeni, spuščam folk pred sebe & se vsak dan vozim po ljubljani.

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Ne feb 14, 2010 4:39 pm

lexus02 je napisal/-a:potem 100 metrov naprej zacne napovno bremzat da bi spustu enga iz stranske ulice

takrat sm hupal kot se nikoli

No, sej... ravno o tem je tukaj govora. :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 14, 2010 4:44 pm

W|zz je napisal/-a:

peroRS je napisal/-a:

Kako vam to rata, da vam takoj vsi hupajo? Meni še nihče ni pohupal, pa se ustavljam pri rumeni, spuščam folk pred sebe & se vsak dan vozim po ljubljani.

mogoce zato ker mas lj tablice
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne feb 14, 2010 4:47 pm

Kalos je napisal/-a:Tisto ni Jurčkova, ampak sta obe Peruzzijeve :)

Sem mislil da je to tam zgoraj, kjer je semafor, pa vidim da je to tale ob mostu..

Se mi je zdelo, da nekaj ne štima, ker sem od tam blizu in sem prvič videl to križišče.. Obe sta Peruzzijevi ja.

Drugače pa ni kaj, folk je vedno bolj živčen in vedno bolj pod stresom ter posledično manj spremlja na cesti. Tu ne moreš veliko storiti. Razen, če narediš, da denar ne bo več vodilo vsega, ljudje ne bodo pohlepni in se bo svet umiril ter bodo ljudje spet postali prijazni drug do drugega :)

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Ne feb 14, 2010 5:09 pm

alanq4 je napisal/-a:Opažam, da se čisto preveč vozi napamet po cestah.
Pred kratkim so spremenili signalizacijo na križišču jurčkove in peruzijeve ob avtocesti, včasih je bila peruzijeva glavna, sedaj pa je potek glavne spremenjen, vse je lepo označeno z znaki in tudi pred znaki z opozorili na spremenjeno signalizacijo.
No in jaz se pripeljem po peruzijevi in hočem iti naravnost, seveda sem opazil znake in sem se ustavil ter dal prednost tistim z desne (z druge strani pa itak ni prednosti)
seveda so me vsi butasto gledali za mano pa takoj hupa.

Dejte malo okol sebe gledat prosim!

Jaz bi ''flegma'' ven iz avta stopu, pa tistemu ki je hupal tablo pokazal.

Verjetno bi ga prestrašu, že ko bi ven iz avta stopil. (2m pa 120kg mož) :twisted:

Je pa res da folk sploh ne gleda več signalizacij, sploh na krožiščih. :evil:
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Ne feb 14, 2010 5:15 pm

Sem popravil prvi post, sliko in vse :D Je res vse peruzzijeva.

@ Senator

Ma veš kako je to, pol bi lohk kr sred križišča stal pa kazal vsakmu posebej :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov