Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Interval semaforjev na glavnih ljubljanskih cestah

Napisal/-a jakl Če mar 11, 2010 1:44 pm

Zanima me, če ima kdo informacijo o intervalih semaforjev na glavnih ljubljanskih cestah (npr. Dunajska, Tržaška, Celovška, Dolenjska itd.). Z drugimi besedami, koliko km/h je potrebno peljati, da na vseh semaforjih ujameš "zeleni val"? Ali je to enostavno najvišja dovoljena hitrost?
Zadnjič spremenil jakl, dne Če mar 11, 2010 1:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Re: Interval semaforjev na glavnih Ljubljanskih cestah

Napisal/-a montezemolo Če mar 11, 2010 1:50 pm

jakl je napisal/-a:Zanima me, če ima kdo informacijo o intervalih semaforjev na glavnih ljubljanskih cestah (npr. Dunajska, Tržaška, Celovška, Dolenjska itd.). Z drugimi besedami, koliko km/h je potrebno peljati, da na vseh semaforjih ujameš "zeleni val"? Ali je to enostavno najvišja dovoljena hitrost?

na dunajski je to 60 km/h oz. tok kokr je omejitev, recimo na zaloški je pa čist čudn. tam morš pa dobesedno noret, vendar ti tega ne priporočam zaradi zokijevih roomsterjev :)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če mar 11, 2010 3:10 pm

Kot rečeno, na zaloški ni zelenega vala, na celovški (od avtotehne naprej) se voziš tam 65-75 pa lepo prideš do začetka gorenjske avtoceste, morda kak semafor manj, na drugih pa niti nisem kaj dosti spremljal.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če mar 11, 2010 3:22 pm

Blendaš pa imaš takorečeni zeleni val =D

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če mar 11, 2010 3:48 pm

na celovški in tržaški se da lepo vozit po omejitvi in padeš na zelene, dunajska je katastrofa, od štadiona stojiš na vsakem križišču če greš po omejitvi, moraš vozit vsaj 70 da ujameš zeleni val.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če mar 11, 2010 3:56 pm

Po šmartinski 60, in prideš čez večino semaforjev.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če mar 11, 2010 9:12 pm

Čez celotno dunajsko in celovško sem imel enkrat ob 2eh ponoči (ker sem šel po nekoga, ki je prišel iz izleta in je imel eno uro zamude) priložnost zabijat čas, sem se peljal 50 (po tempomatu) pa sem imel zeleno celo dunajsko in naprej celovško, tudi v šentvidu proti gorenjki, ko sem zavil desno in nazaj na celovško sem imel pri tej hitrosti konstantno zelene ter nazaja po celi celovški, čez bavarca in do črnuč po dunajski.. Bi rekel torej da 50 kmh uspe :) Je pa odvisno, če moraš "loviti" zeleni val je treba kdaj vozit krepko čez

lp
Slika

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl Pe mar 12, 2010 8:23 am

Hvala za odgovore oz. izkušnje.

Uporabniški avatar
Moshi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Moshi Pe mar 12, 2010 10:30 pm

Dolenjska mislim, da ima najboljši zeleni val. Če se pelješ nekje malo pod 70 km/h, boš skoraj zagotovo odpeljaj celo Dolenko brez da bi se ustavil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov