Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Tinkara
Nov uporabnik

A se to povsod dogaja...???

Napisal/-a Tinkara Po okt 27, 2003 3:30 pm

Pred kratkim sem zamenjala gume in dala gor zimske pri nekem vulkanizerju. In kar me najbolj jezi, je to, da z vsako menjavo gum "pokasiram" še nekaj pristnih praskic na feltnah. :twisted: Zase lahko rečem, da lepo ravnam s feltnami, jih redno čistim in pazim, da jih ne odrgnem ob kakšen rob. Če jaz pazim na feltne, mi pa vulkanizer zato dela škodo. :evil:

Zanima me, če povsod menjajo gume tako šlampasto, da ob montaži "proizvedejo" še kup prask? Kakšne imate vi izkušnje z menjavami gum? Razmišljam, da bi zamenjala vulkanizerja, zato bi prosila vaše nasvete, h komu naj drugič pripeljem avto, da bo s feltnami ravnal lepše in ne kot svinja z mehom. V poštev prideta Gorenjska in Ljubljana. Hvala za nasvete!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po okt 27, 2003 3:32 pm

kle pr ns tega ni... :)

saj pr Pernušu pa pr Žemlji ne.., (gorenjska) :P nardi hitr, ornk, pa merka se ti avta (tud feltn)... :) pa oba mata dost velko izbiro gum... :P
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po okt 27, 2003 3:45 pm

jst sm pr španu zadovoljen :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po okt 27, 2003 3:55 pm

jaz pa moram mojega vulkanizerja pohvalit še nikoli mi ni naredil nobene praske prej sama kaj ušpilam do zdaj samo enkrat pa še zdaj me srce boli ko se spolnim na to
lp tigrica

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Po okt 27, 2003 4:07 pm

Jaz ziher ne bi bil tih če bi videl, da je model felge prasnu...sej hudiča daš recmo 100k sit za njih kar je zame velik denar! Me prav malo briga če majo gužvo...to ni opravičilo za površnost...
Sicer mam pa jaz soseda vulkanizerja in ker sva v dobrih medsosedskih odnosih mi itak vse napol zastonj in dobro naredi...

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

baron
Novinec

Re: A se to povsod dogaja...???

Napisal/-a baron Po okt 27, 2003 4:26 pm

Tinkara je napisal/-a:Pred kratkim sem zamenjala gume in dala gor zimske pri nekem vulkanizerju. In kar me najbolj jezi, je to, da z vsako menjavo gum "pokasiram" še nekaj pristnih praskic na feltnah. :twisted: Zase lahko rečem, da lepo ravnam s feltnami, jih redno čistim in pazim, da jih ne odrgnem ob kakšen rob. Če jaz pazim na feltne, mi pa vulkanizer zato dela škodo. :evil:

Zanima me, če povsod menjajo gume tako šlampasto, da ob montaži "proizvedejo" še kup prask? Kakšne imate vi izkušnje z menjavami gum? Razmišljam, da bi zamenjala vulkanizerja, zato bi prosila vaše nasvete, h komu naj drugič pripeljem avto, da bo s feltnami ravnal lepše in ne kot svinja z mehom. V poštev prideta Gorenjska in Ljubljana. Hvala za nasvete!

Ja pa si zraven ko ti mena gume? Ker če si zraven pa vseen nč ne pazi na tvojo lastnino pol samo bejž stran od tega vulkanizerja. Zdelitirej ga. :) :x :pivo

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Po okt 27, 2003 5:52 pm

tigrica je napisal/-a:jaz pa moram mojega vulkanizerja pohvalit še nikoli mi ni naredil nobene praske prej sama kaj ušpilam do zdaj samo enkrat pa še zdaj me srce boli ko se spolnim na to
lp tigrica

Ups...
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po okt 27, 2003 5:56 pm

tinkara, priporočam, da si kupiš še ena platišča, na katerih boš imela zimske gume (železna), ker je sneg in sol za lite feltne, ki jih na nekaterih avtih dobiš original, lahko tudi kratka, a sladka smrt! sol in neprestana vlaga na feltne vplivata tako, da jih lahko oksidirata ali vsaj barvo le-teh (ki je posebna, napram kovinskim platiščem) razžre

jaz sem imel srečo, da sem na getzu dobil železne feltne original, pa potem dal gor litke, zatorej imam železne za zimske in lite za letne

LP!
Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po okt 27, 2003 8:31 pm

Razen če imaš lita platišča , ki so namenjena za zimo.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Po okt 27, 2003 8:54 pm

Mene boste tud kaj prekleli?Jaz sem vulkanizer.Pa še nisem niti ene felne poškodoval!Priče monster d,Boych,Dobek,... :P :twisted:
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po okt 27, 2003 9:00 pm

men moj vulkanizer še ni nikol naredu praskice pa mu vozim 3 avtomobile. Če enkrat nardi prasko pol lahko rečeš da je mel smolo. Če ti 2x nardi prasko mu poveš naj se mal zresni in greš drugam.

Uporabniški avatar
LUDACRIST
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a LUDACRIST To okt 28, 2003 7:04 am

Zaenkrat še nism opazo nekih poškodb, bom vidu kaj bo kej letos.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To okt 28, 2003 7:10 am

Jap, samo enkrat sem sel k pocen vulkanizerju, pa mi je naredu praske po robu. Ma nikol vec ne bom sparu pr tem. Raj dam tistga jurja vec pa mam mir!

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec To okt 28, 2003 7:59 am

jaz sem lansko leto delal pri enemu vulkanizerju v LJ in vam lahko povem da če se pravilno uporabljajo vsi stroji in pripomočki, nastavki ne more priti do poškodb, več problemov smo imeli s polomljenimi okrasnimi pokrovi, sploh na renoju gredo težko dol.
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Re: A se to povsod dogaja...???

Napisal/-a _VeNoM_ To okt 28, 2003 8:04 am

Tinkara je napisal/-a:Pred kratkim sem zamenjala gume in dala gor zimske pri nekem vulkanizerju. In kar me najbolj jezi, je to, da z vsako menjavo gum "pokasiram" še nekaj pristnih praskic na feltnah. :twisted: Zase lahko rečem, da lepo ravnam s feltnami, jih redno čistim in pazim, da jih ne odrgnem ob kakšen rob. Če jaz pazim na feltne, mi pa vulkanizer zato dela škodo. :evil:

tam kjer to opravljaš bi se mogla pobunit 8)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To okt 28, 2003 8:10 am

sicer gume menjam sam, drugače pa priporočam Pneumatic center SITAR! Uglavnem naredijo hitro, zanesljivo in dokaj poceni, kar je pa najbolj pomembno, naredijo brez prask in škode! Pa še za naš klub dajo popust :lol: :lol: :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Tinkara
Nov uporabnik

Napisal/-a Tinkara To okt 28, 2003 8:38 am

Sem pozabila omeniti, da sem stala ZRAVEN in jim stalno gledala pod prste. Model (len ko fuks, komaj se mu je ljubilo premikat svojo leno rit) je ob odstranjevanju kolesa celo z nogo brcnil feltno, da je šlo kolo dol. Mislim, res grdo početje v pričo stranke!

Seveda sem praske opazila šele, ko je bilo enkrat vse zmontirano in bi verjetno zelo težko dokazala, da so mi jih napravili prav oni. Zraven vsega so bili še tako površni, da so mi dali nazaj tisti pokrovček z značko na enem kolesu čist postran. Ko sem to opazila, sem se samo zapeljala nazaj in zahtevala popravek.

Skratka, spomladi bom 100% menjala gume pri drugem vulkanizerju, tu me ne vidijo več! Šla bi pa tja, kjer imajo tudi veliko izbiro gum, ker bom spomladi kupila nove letne gume. Špan pa Sitar, pravite, sta OK?

Drugače bi se pa priporočila, če mi svetujete še katerega vulkanizerja z okolice Ljubljane in z Gorenjske, s katerim imate lepe izkušnje.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in To okt 28, 2003 11:31 am

z gorenjske : Pernuš + Žemlja... to je u lesch, pa u žirovnci... :P

to sta bl tko nevem ko se reče s.p. al obrtnik al kaj, neki na to foro... :-P

al pa Boltez u kranju... sam ta je že večji an, se že ne merka tolk velik.. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To okt 28, 2003 12:59 pm

Jest mam na feltnah 4 praske in to vse na eni feltni naredu mi jih je vulkanizer, kdo nebom povedu ker je moj kolega ampak sem ga tolk nadru da je druge tri tolk pazu... :twisted:
Slika

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin To okt 28, 2003 1:10 pm

Ko menjajo gume na litih feltnah, tam kjer je tista utež , saj veste na robu feltne za balansirat a ne? No ko tisto dajo dol se tam pozna udrgnina , pečat , hrasta , ki jo pusti tista utež za seboj po letu dni in več griženja feltne. Saj jo prtisnejo gor , če ne bi kar odpadla .
lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov