Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Tankanje na Hrvaškem.

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 7:13 pm

Pozdravljeni.

Mene pa samo zanima kako je s kvaliteto nafte na Hrvaškem? Ne bi rad menjal pol mašine ko bom tam tankal.

Pa prosim za normalne odgovore.

Hvala
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Tankanje na Hrvaškem.

Napisal/-a Patrik_A3 Po apr 19, 2010 7:15 pm

kakšen avto pa imaš? maybach? :-P :-P
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 7:19 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:kakšen avto pa imaš? maybach? :-P :-P

Jp, maybach SDI :lol: :lol:

rgač astra cdti ( alias jtd )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 19, 2010 7:21 pm

speedfreak je napisal/-a:Pozdravljeni.

Mene pa samo zanima kako je s kvaliteto nafte na Hrvaškem? Ne bi rad menjal pol mašine ko bom tam tankal.

Hvala

probaj najti Tifonove črpalke......(drugače Ina pri motelu "plitvice" 20 km od Obrežja - druga črpalka po vrsti.... - preverjena (po besedah kamionistov, pa tudi sam sem nekajkrat dotankaval))

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 7:25 pm

sašo5 je napisal/-a:

Hvala

probaj najti Tifonove črpalke......(drugače Ina pri motelu "plitvice" 20 km od Obrežja - druga črpalka po vrsti.... - preverjena (po besedah kamionistov, pa tudi sam sem nekajkrat dotankaval))

To bo v smeri proti Zg a ne?

A veš če slučajno jemljejo evre al morm met kune?

Hvala

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 19, 2010 7:31 pm

speedfreak je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Hvala

Hvala

osebno mam vedno zalogo kun (ebiga, bližina pač in navada vsaj 3x tedensko it, če ne druzga na stave in burek :lol:

drugače pa trenutno najboljša varjanta_ kartice....(lahko povsod plačaš tudi z BA, le oznako maestro mora imet...)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 7:40 pm

sašo5 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Hvala

Hvala

osebno mam vedno zalogo kun (ebiga, bližina pač in navada vsaj 3x tedensko it, če ne druzga na stave in burek :lol:

drugače pa trenutno najboljša varjanta_ kartice....(lahko povsod plačaš tudi z BA, le oznako maestro mora imet...)

Hvala, provizije ne jemljejo?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 19, 2010 7:40 pm

Hvala

Moja opelica je prebavla vso nafto tam dol ampak ona je še stara šola veš. :lol: Tako, da pazi, da tam ne ostaneš na kakšnem opel servisu, ker verjetno ne bom imel časa pridt pote. :vc :vc . Šalo na stran. Mislim, da je najbolje upoštevati nasvet od uporabnika sašo5. Ina in pika.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 7:48 pm

King1 je napisal/-a:

Hvala

Moja opelica je prebavla vso nafto tam dol ampak ona je še stara šola veš. :lol: Tako, da pazi, da tam ne ostaneš na kakšnem opel servisu, ker verjetno ne bom imel časa pridt pote. :vc :vc . Šalo na stran. Mislim, da je najbolje upoštevati nasvet od uporabnika sašo5. Ina in pika.

lp

Moj opelica bi šla itak na drva pomoje:)..Ino mam pa tak v Laškem, lahk jo navajam :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po apr 19, 2010 7:55 pm

King1 je napisal/-a:

Hvala

lp

Moj opelica bi šla itak na drva pomoje:)..Ino mam pa tak v Laškem, lahk jo navajam :D

Kar navajaj jo na ino. Sam kakor jast vem se teb ne bo dal v laško astro navajat na njihovo gorivo. Ne sekiraj se: če pa crkne pa crkne a ne.
Boš pa italjana kupu pa bo mir. :ppppp :ppppp Ja itak. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 8:03 pm

Plačaš s kartico pa mir. Tifon je nekako najbolj kvaliteten po raziskavah na Hrvaškem.

Tu imaš pa link od malce starejšega testa goriva...

http://autoklub.ephdev.com/maps/gorivo2008/index.html
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

On
Novinec

Napisal/-a On Po apr 19, 2010 8:38 pm

Saj ne greš v Afriko:). Jaz mislim da je večji problem v SLO ...

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Po apr 19, 2010 8:41 pm

pa na ker del sveta gres :?
cudn da nima tistih 60% slovencev problemov k gre polet na morje na hrvasko :!:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po apr 19, 2010 8:48 pm

jurcek3 je napisal/-a:pa na ker del sveta gres :?
cudn da nima tistih 60% slovencev problemov k gre polet na morje na hrvasko :!:

Če ma pa opla. :lol: :lol: pa se boji.

lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po apr 19, 2010 9:08 pm

Tifon in nič drugega.

Če nočeš preplačat menjalniških provizij, ki ti jih trgovine, črpalke in cestninske postaje zaračunajo kot, da si menjal ne vem katero valuto raje kupi doma na banki kune pa imaš mir.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po apr 19, 2010 9:18 pm

Sem bral tudi jaz, da naj bi bilo Tifonovo gorivo kar kakovostno.

Pismo na tistem linku se podatki od pumpe do pumpe kar precej razlikujejo..

Recimo..na eni pumpi (za dizel):
- Sumpor 27,0 ppm
- Voda 50,0 mg/kg

na drugi (Tifon) pa:
- Sumpor 7,0 ppm
- Voda 59,0 mg/kg

na tretji:
- Sumpor 22,0 ppm
- Voda 73,0 mg/kg

na četrti pa:
- Sumpor 34,0 ppm
- Voda 109,0

Najbolje ocenjen me temi je bil Tifon, ki je imel 7,0 ppm žvepla v gorivu, med slabšimi, pa tisti zadnji (četrti). Na splošno, naj bi bilo zadovoljstvo ljudi, ki so tankali na Tifonovih črpalkah višje, ima pa večina Tifonovih črpalk precej nižjo vrednost vsebnosti žvepla..

Sem pa tudi sam večkrat omenil, da se mi zdi na različnih lokacijah istega ponudnika (OMV/Petrol/Agip) gorivo drugačno. Na nekaterih Petrolih imam občutek da je super, na drugih pa, kot bi tankal nevem kaj notri.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po apr 19, 2010 9:27 pm

Kake sanjate tu gor , ki pa te je hrvaska ? na drugem planeti ? V petek sem sel za split, dol sem tankal na omv-ju , nazaj pa na ini pa se mi avto cudezno dela ? ..

dajte ne pretiravajte pa tankaj :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po apr 19, 2010 9:35 pm

Templar je napisal/-a:Tifon in nič drugega.

Če nočeš preplačat menjalniških provizij, ki ti jih trgovine, črpalke in cestninske postaje zaračunajo kot, da si menjal ne vem katero valuto raje kupi doma na banki kune pa imaš mir.

to si sedaj tako napisal, kot da je provizija cca. 100 eur za eno tankanje itd...

no, da nebi znanosti naredili iz plačevanja z karticami je za hrvaško sledeč postopek:

1 eur = 7,16 hrk

provizija za plačevanje z ba kartico na hrvaškem je cca. 1,60eur ne glede na znesek.

torej za 1 tank nafte t.j. 358,16 hrk boš plačal cca. 51,6 eur ( menjalniški tečaj + provizija za plačilo z ba kartico) in po vseh kalkulacijah boš plačal za 50 eur nafte vsega 2,83 eur stroškov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 9:39 pm

No sicer res ni tako hudo, da bi kr mašina razpadla, če boš kaj slabšega tankal, saj je tudi malo morje hrvaških avto, ki celo življanjsko dobo prevozijo s takšnim gorivom.

Drugače pa informativno "kje je Hrvaška":

http://www.hak.hr/novosti/vijesti-iz-ha ... oriva.aspx

Tu pa tudi lepo piše, da z letom 2009 pridejo evropski zakoni in mora gorivo izpolnjevat strožje kriterije, kar pomeni, da bi zdaj moralo biti občutno boljše...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po apr 19, 2010 9:46 pm

Lani ko sem bil na hrvaškem sem bral na reviji auto blic, so šli preverjat kakovost na najbolj prometne črpalke na hrvaškem. No INA je dobila največ točk pri kakovosti, edino v bolj revnem delu hrvaške so izsledili da je kakovost precej slabša pri vseh črpalkah. Predlani so se pa kr spravili na večino INOvih črpalk in jim je tudi precej nihala kakovost. Tko da po moje se je treba držat tistih najbolj prometnih črpalk, ki delajo 24/7, kjer tudi nafta ne ostaja predolgo v cisternah. Pri nas je isto sranje, pa se raj držim črpalk, ki delajo nonstop in nimam več težav z opozorilom da je katalizator fuč.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov