Debate, ki niso vezane na ostala področja...

matej47
Nov uporabnik

Varno zrcalo

Napisal/-a matej47 Če maj 06, 2010 1:10 pm

Zdravo!

Zadnjič me je kolega prepričal nej si kupim tole varno zrcalo:

Kupil sem ga. Dejansko je zadeva ful fajn. Vem da zgleda gikovsko do konca, sam vseen, že preden sem ga mel notr sem opazil ta mrtvi kot in parkat se mi je zgodil da sm se skor zabiu k nism vidu avta v mrtvem kotu. Pa mislm da nism edini k se mu to dogaja. Zdej k se vozim s tem špeglom dober mesec in sm se ga navadu sm opazu da ko grem v ženin avto, ki ga nima, mi ful manjka. Mislm da se o tem problemu mrtvega kot kr mal premal govori in da ni tak hec. Mislm da so največji problem motorosti, ker ti tok hitr prpičijo u mrtu kot in ga hitr spregledaš. Ne vem no, zdi se mi da bi lah mal debato odprl na to temo. Skratka jst ta špegu priporočam.

Varno vozite! :)

pikoli
Nov uporabnik

Napisal/-a pikoli Če maj 06, 2010 1:19 pm

Hja, avtošoli itak učijo, da preden zamenjaš smer, zmeraj prej poledaš mrtvi kot, tako da če se tega držiš, nima bit kaj hudega, sicer pa zna bit koristno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 06, 2010 1:22 pm

matej47 je napisal/-a:...

Prikrito reklamiranje?

Vedno, ko se je nedo prijavil in imel kot prvi post nek podoben "nasvet", se je izkazalo vse skupaj samo kot prikrito reklamiranje! Zato sem link do konkretnega izdelka konkretne firme (z možnostjo naročila) zbrisal.

Ker pa je tako ogledalo vseeno zanimivo s stališča varnosti, puščam temo odprto - naj še ostali povejo izkušnje s podobnimi ogledali.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če maj 06, 2010 2:18 pm

Mislim, da če si pravilno nastaviš stranska ogledala tega ne rabiš. Opažam pa sam, da si folk ne zna nastavit ogledal - to je večji problem kot pa kakšen mrtvi kot, ki je problem samo pri določenih manevrih recimo v mestu.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če maj 06, 2010 2:21 pm

mnogokrat opazim tudi ljudi s poklopljenimi ogldali med vožnjo :roll: Očitno jih ne potrebujejo :ne
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če maj 06, 2010 2:38 pm

ghandaed je napisal/-a:Mislim, da če si pravilno nastaviš stranska ogledala tega ne rabiš. Opažam pa sam, da si folk ne zna nastavit ogledal - to je večji problem kot pa kakšen mrtvi kot, ki je problem samo pri določenih manevrih recimo v mestu.

Večina ogledal ima dva dela, en del je za mrtvi kot...
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Varno zrcalo

Napisal/-a cruiser1 Če maj 06, 2010 3:12 pm

matej47 je napisal/-a:. Vem da zgleda gikovsko do konca,

Si si že sam odgovoril zakaj ga ne bom kupil ;) !!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 06, 2010 3:50 pm

Folk boli patak za špegle. Tko da ne bo profita. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če maj 06, 2010 3:57 pm

In če ga kupite v naslednje pol ure, vam zraven podarimo še torbico iz 100% pravega umetnega usnja.
Slika

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Če maj 06, 2010 4:38 pm

1. zadetek "varno zrcalo" na googlu je post od mateja47 na nekem drugem forumu :) Seveda je to tudi na tistem forumu njegova prva objava :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če maj 06, 2010 4:49 pm

promet se itak cel čas spremlja v ogledalu tako, da nevem zakaj bi to sploh potreboval...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če maj 06, 2010 8:01 pm

Dom3n je napisal/-a:1. zadetek "varno zrcalo" na googlu je post od mateja47 na nekem drugem forumu :) Seveda je to tudi na tistem forumu njegova prva objava :)

hehe, pa ne samo na enem... na vsakem si zmisli eno malo drugačno zgodbico... iznajdljiv pa je ni kej reči :lol:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 06, 2010 8:41 pm

za to stvar bi dal največ 5€kolkor je tud vredno, ne pa 20 :roll:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če maj 06, 2010 9:01 pm

a4 je napisal/-a:za to stvar bi dal največ 5€kolkor je tud vredno, ne pa 20 :roll:

Ajde 10€ bi dal za 2.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe maj 07, 2010 12:36 pm

Sicer pa kar se varnosti tiče, je meni to ogledalo bolj nevarno kot običajno, ki je ravno. Zaradi upognjenosti namreč odvzame pravi občutek o pozicijah in oddaljenosti vozil za nami. Jaz še vedno raje obrnem glavo in preverim mrtvi kot, kot pa da v ogledalu vidim avto za katerega ne vem kako daleč in kje dejansko je. Blah.
Slika

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 12:03 am

uros_p je napisal/-a:Sicer pa kar se varnosti tiče, je meni to ogledalo bolj nevarno kot običajno, ki je ravno. Zaradi upognjenosti namreč odvzame pravi občutek o pozicijah in oddaljenosti vozil za nami. Jaz še vedno raje obrnem glavo in preverim mrtvi kot, kot pa da v ogledalu vidim avto za katerega ne vem kako daleč in kje dejansko je. Blah.

Brat ga ma na AX-u in moraš se ga navaditi ampak maš prav.Sam fora je ta med tem ko se ti obračaš kako bi se izrazu...odvračaš pozornost s ceste in dogajanja od spredaj... :roll: Pa smo spet tam...Previdnost pa pamet v glavo če te ni ti ne pomaga nobeno varnosto ogledalo. Se kdo spomni tista povečevalna stekla ki so jih meli na zadnjih šipah?Me res zanima kolk je to res pomagal...
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne maj 09, 2010 2:12 am

tista "povečevalna" stekla na zadnjih šipah majo kombiji eni pa je pomoje zaradi tega da vidiš bolj nizko kaj se dogaja če je avto za tabo. kak zgleda toto varno ogledalo pa me res zanima
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 2:38 am

dejcc je napisal/-a:tista "povečevalna" stekla na zadnjih šipah majo kombiji eni pa je pomoje zaradi tega da vidiš bolj nizko kaj se dogaja če je avto za tabo. kak zgleda toto varno ogledalo pa me res zanima

To so mel tud karavani če se ne motim sam danes itak parking senzorji nadomestijo use.
Varnostno ogledalo...Če se ne motim je to takšno malo ogledalce nameščeno na original ogledalo ki ti kao bolj nakaže mrtvi kot.
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

recept
Novinec

Napisal/-a recept To maj 11, 2010 10:56 am

ghandaed je napisal/-a:Mislim, da če si pravilno nastaviš stranska ogledala tega ne rabiš. Opažam pa sam, da si folk ne zna nastavit ogledal - to je večji problem kot pa kakšen mrtvi kot, ki je problem samo pri določenih manevrih recimo v mestu.

Pri Scenic II ne moreš nastaviti levega ogledala tako navzven, da bi ti konkretno pokril mrtvi kot na levi strani. Ko te nekdo prehiteva po levi strani, ti za nekaj m kompletno izgine iz pogleda (v ogledalu ga ne vidiš več, skozi steklo levo ga še ne vidiš brez konkretnega obračanja glave levo nazaj).

Sam iščem varianto ogledala, ki bi bil v notranjosti. Takega/podobnega? sem celo že ogledoval, vendar bi bil bolj vesel kakega, ki ni okrogel in deluje bolj trdno.

Pri Fresnelovi leči na zadnjem steklu me skrbi vpliv na ogrevalo stekla.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 11, 2010 12:14 pm

sj po pravilih og(iz avtošole) moreš tudi na AC in pri prehitevanjih pogledat mrtvi kot.ko greš na prehitevalni pas ali na vozni pas.torej z očmi pogledati na mrtev kot.enako pri prehitevanju itd. čeprav sem v avtošoli delal, se nisem mogel navadit. v križišču pogledaš za 90-110° leva ali desno in še nekako gre. na AC ali pri prehitevanjih, pa moreš pogledat za okoli 180°in je prav nevarn pogled, ker se more že tvoje telo premikat in včasih nehote, tudi volan ...
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov