Debate, ki niso vezane na ostala področja...

warmaster
Novinec

Potovalni računalnik laže

Napisal/-a warmaster Po maj 17, 2010 7:49 am

Živjo. Nikoli nisem posvečal neke velike pozornosti potovalnemu računalniku, oziroma preverjal njegove natančnosti. Zadnič pa sem natankal točno 30l nafte,ko se mi je prižgala lučka in naredil do naslednje lučke okroglih 500km. To je natanko 6l porabe. Boad computer pa mi je kazal povprečno porabo za te kilometre 4,5l? Od kod taka odstopanja? Res da imam na avtomobilu 18col platišča, samo to se pomoje tko pozna na potovalnem(beri avto, ma večji upor,trenje, posledično se motor bol muči). Je možno ta tako laže, za cel liter in pol? Se da zadeva kako nastaviti, skalibrirati? Gre za avtomobil golf 4 TDI.

Prosim za mnenja,izkušnje...
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po maj 17, 2010 7:56 am

Ne moreš gledat na lučko, avto napolni polno, zapiši si število kilometrov, sprazni do konca in spet pojdi natočt, potem bi moral imeti realen podatek.
število litrov pomnožiš s 100 in deliš s prevoženimi.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po maj 17, 2010 8:42 am

In potrebnih je kar nekaj zaporednih takih točenj goriva, da prideš do realnega podatka, ki ga potem lahko primerjaš s podatkom potovalnega računalnika. Se pa v nekaterih avtih da korigirat ta podatek, ne vem kako ima tvoj to.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 17, 2010 9:15 am

Vsak BC laže. Predlagam, da se sprijazniš s tem, ker se kalibrirati navadno ne da.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po maj 17, 2010 9:21 am

Z lučko si načeloma lahko okvirno pomagaš, prav zelo natančno pa težko.

Pač tankaš do vrha, voziš (kolikor lahko pač prevoziš z 1 tankom) - recimo 800 km, spet natankaš in vidiš koliko je šlo notri.. Pa tudi tukaj ni vedno enako, ker recimo včasih natankaš še vsaj kak dodaten liter itd. Meni se lučka ponavadi prižge, ko lahko prevozim še 90 km, včasih pa že pri 100 km, se je zgodilo tudi, da se je pri 60 km.

Je pa res, da BC sigurno laže.. Verjetno nekje med 0,5-1 lit.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Po maj 17, 2010 10:36 am

Tudi meni laže potovalni rač.,za 0,5 l kaže manjšo porabo kot je v resnici.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po maj 17, 2010 10:37 am

bass je napisal/-a:Vsak BC laže. Predlagam, da se sprijazniš s tem, ker se kalibrirati navadno ne da.

moj 16 let star BC se da kalibrirat +-15%

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 17, 2010 10:51 am

Pa ti si jack.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po maj 17, 2010 11:19 am

Tudi na Mazdi se da nastaviti, vendar nikakor ne znam shraniti nastavitve in se ob vsakem vklopu resetira na prvotno nastavitev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 17, 2010 11:23 am

vse vagovce se da skalibrirat.je pac treba met program pa se poj tm notr da to postimat.ni pa to tko enostavno da bi lah kr vsak.
kar se pa porabe tice pa bc-ja.pa najprej natankaj polhnega,dokler pistola ne klikne.pa sprazn dokler se lucka ne przge,pa tko nared vsaj 3x pa poj izracunaj vn povprecno.
bi pa lahko ze sam vedu da ne mores met porabe 4.5litra/100km.
am kar se tice alu pa plastike na avtu.to bc-ja nic ne zmoti pri izracunu.
edin ce mas notr cip (power box,al pa kj v tem smislu) potem pa lahko da prihaja do takega odstopanja.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po maj 17, 2010 2:19 pm

No meni pa glede na to da vozim celoten tank bolj kot ne enak tempo, ne laže popolnoma nič, oz manj kot 0,1 litra glede na izračune :)

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Po maj 17, 2010 2:54 pm

poleg tega moraš tudi računat da na pumpah ni vedno iztočena točna količina goriva. za 1l goriva na števcu mogoče dobiš 0.95l goriva realno

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 17, 2010 2:56 pm

aquariumwild je napisal/-a:poleg tega moraš tudi računat da na pumpah ni vedno iztočena točna količina goriva. za 1l goriva na števcu mogoče dobiš 0.95l goriva realno

pa kaj si ne zmislte :lol:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po maj 17, 2010 3:05 pm

Zanimivo... meni BC kaže realno (mislim, ali pa se lažejo na poraba.com).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po maj 17, 2010 3:31 pm

Tisti, ki piše, da BC laže, naj avto menja. :-) Preverjam ga že tri leta in do sedaj je bil še vedno kolikor-toliko točen (beri: razlike do max deci)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 17, 2010 3:38 pm

kolesar je napisal/-a:pa kaj si ne zmislte :lol:

ja sam so že delali poizkuse v litrsko posodo, ki ima merico...malo so jih čudn gledal na bencinski in so odstopanja.

ne smete pozabit, da dizl se zaradi zunanje temperature tudi dost krči in razteza. torej, če si ga tankal, ko je bilo toplo, sedajle, ko so hladne temperature se je pa tudi malce hitreje prižgala lučka. v vsakem primeru je malce odstopanja.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po maj 17, 2010 3:42 pm

timm je napisal/-a:Tisti, ki piše, da BC laže, naj avto menja. :-) Preverjam ga že tri leta in do sedaj je bil še vedno kolikor-toliko točen (beri: razlike do max deci)

Po mojih osebnih in sorodstvenih izkušnjah je precej razlik, močno lažejo (vsaj tisti, ki sem jih jaz oz. moji znanci vozili) pri VAG grupi, za cca. liter, druge firme so še kar natančne. Recimo jaz imam Škodo (4 l staro) in Citroena (1 leto) - pri Škodi kaže cca 1-1,3L manj kot v resnici (podobno očetu na pasatu in svaku na golfu), pri Citroenu cca. 0,2 l manj kot v resnici. Podobno je pri hitrosti na števcu v primerjavi z GPS-om: Škoda kaže cca 8% manj kot v resnici, Citroen pa le 2% manj.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po maj 17, 2010 4:01 pm

adamovc je napisal/-a:
timm je napisal/-a:Tisti, ki piše, da BC laže, naj avto menja. :-) Preverjam ga že tri leta in do sedaj je bil še vedno kolikor-toliko točen (beri: razlike do max deci)

Po mojih osebnih in sorodstvenih izkušnjah je precej razlik, močno lažejo (vsaj tisti, ki sem jih jaz oz. moji znanci vozili) pri VAG grupi, za cca. liter, druge firme so še kar natančne. Recimo jaz imam Škodo (4 l staro) in Citroena (1 leto) - pri Škodi kaže cca 1-1,3L manj kot v resnici (podobno očetu na pasatu in svaku na golfu), pri Citroenu cca. 0,2 l manj kot v resnici. Podobno je pri hitrosti na števcu v primerjavi z GPS-om: Škoda kaže cca 8% manj kot v resnici, Citroen pa le 2% manj.

Ampak imamo pri hiši še Alteo Freetrack in pravtako kaže presenetljivo dobro, čeprav bi naj imela kar precej skupnega z VAG grupo. Tako, da imam glede tega dobro mnenje.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 17, 2010 5:02 pm

Men pa kaže več kot v resnici porabim, skrbi za mojo dobro voljo pri tankanju :lol: . Laže pa od 2 - 4 deci ponavad. Tankam vedno na polno in računam na roke. Opel astra H je avto ki skrbi za to, da se vsaj mal nasmehnemo pri tankanju :lol: :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 17, 2010 5:07 pm

ja če bi ga tankal do čepa in se peljal po AC okoli 300 km v eni rundi in nato spet tankal do čepa, bi verjetno tudi BC bil zelo natančen.

če bi pa isto tankal in avto najmanj 30x ugasnil in prižgal ter vožnja po mestu bi pa bilo kar dost odstopanja.
naš pežo ima odstopanja ponavadi za več kot 1 litr (vožen večinoma v mestu), medtem ko zafira pa čist malo odstopanja (do 0,3l)-isto vožena dost v mestu
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov