Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

ali je kdo že poizkusil to avto prevleko?

Napisal/-a myster Sr jun 16, 2010 4:28 pm

gledam na internetu nekatere stvari in sem našel tole zadevo:
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_ ... a_prevleka

pač imam avto brez klime in me res malo moti, ko po kakšni daljši vožnji prideš prepoten.
zanima me, če je že kdo to poizkusil in kako dejansko deluje zadeva?
ok...ne me napadat, zakaj ne kupim avta z klimo-zaenkrat ni potrebe :D...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 16, 2010 5:44 pm

če prav vidim, to ni nobena klima, le prevleka z več luknjami za zrak in dvostopenjskim ventilatorjem. fajn za prešvicane ledvice, da piha po njih.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jun 16, 2010 6:34 pm

Prepričan sem, da je to eno navadno sranje! Ne kupuj takih traparij, denar raje porabi za hladno pivo po vožnji, bo bolj učinkoviti in prijetno ;) !

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jun 16, 2010 6:40 pm

Samo potem moraš še po sedežu skakat, da se zrak meša oz cilkulira

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Sr jun 16, 2010 6:43 pm

pskoda je napisal/-a:Samo potem moraš še po sedežu skakat, da se zrak meša oz cilkulira

sj to sm jst tut razmišlu in tudi glede ledvic...
sj namena nism imel kupovat, razn če bi kdo praktično malo bolj objasnil (da je že kdo sprobal)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr jun 16, 2010 7:48 pm

lenivec je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a: denar raje porabi za hladno pivo po vožnji, bo bolj učinkoviti in prijetno ;) !

niti ne glede na to, da alkohol dehidrira telo

Občutek bo pa vseeno boljš! :pivo !! Sicer pa lahko spiješ tudi kaj brezalkoholnega! :D

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 16, 2010 8:07 pm

Pomojem stvar ni nič nevarna za ledvice. Imajo avti višjih razredov take sedeže v spisku dodatne opreme. Kako se pa tale relativno poceni artike obnese pa je vprašanje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jun 16, 2010 8:16 pm

lizard je napisal/-a:Pomojem stvar ni nič nevarna za ledvice. Imajo avti višjih razredov take sedeže v spisku dodatne opreme. Kako se pa tale relativno poceni artike obnese pa je vprašanje.

tisto ti hladi/greje sedež ne pa piha vn..
celi sedež je topel oz...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 16, 2010 8:22 pm

kolesar je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Pomojem stvar ni nič nevarna za ledvice. Imajo avti višjih razredov take sedeže v spisku dodatne opreme. Kako se pa tale relativno poceni artike obnese pa je vprašanje.

tisto ti hladi sedež ne pa piha vn..

Ne bo držalo. V sedežu je ventilator, ki piha zrak ven skozi stotine majhnih luknjic (ponavadi je na voljo samo pri usnjenih sedežih). Tudi na stikalih za vklop je narisan ventilator.

Bi pa vseeno bilo zanimivo slišati na kakšen način bi ti hladil sedež? Tekoči dušik? :D

Slika iz enega muzeja, tale sedež ima gretje, ventilacijo, masažo, adaptivno nastavljanje ledvenega dela:

Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Sr jun 16, 2010 8:38 pm

na sedalnem in hrbtenm delu sta ventilatorja...sam a je to to? malce švoh zgleda, še posebej, ko ni kake luknje, da bi se dovajal svež zrak...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr jun 16, 2010 8:57 pm

ljudje nasedajo laznim prevaram podobno kot topshop haha isto je z prenosno klimo kar neke takih postov :shock:
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 16, 2010 9:01 pm

myster je napisal/-a:na sedalnem in hrbtenm delu sta ventilatorja...sam a je to to? malce švoh zgleda, še posebej, ko ni kake luknje, da bi se dovajal svež zrak...

Sigurno je, ker zadeva funkcionira, ne rabiš pa tu zdaj neke ultra močne ventilatorje, ker to služi ravno toliko, da ti nežno prezračuje zadnji del telesa (več itak ne rabiš), kaj več je verjento že zdravju škodljivo :). Sicer pa sama velikost venitorja ne pove dosti o njem, lahko je precej močan, meni je enkrat 120 mm računalniški ventilator (sicer najmočnejši oz. eden najmočnejših kar se jih dobi) odtrgal oz. iztrgal noht (in to z lahkto) ko je na polno obratoval :).

Stvar je le ta, da je doplačilo takih sedežev stalo 6000 €, v Audiju A8 prejšnje generacije, pa mislim da 8000 €, s tem ko si prej že za usnjene sedeže odštel lep znesek, ki so predpogoj :). Divje, ni kaj. Zato sem malo skeptičen glede tega artikla.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jun 17, 2010 12:03 am

Hribo je napisal/-a:ljudje nasedajo laznim prevaram podobno kot topshop haha isto je z prenosno klimo kar neke takih postov :shock:

Točno tako! Evo topic o podobni ničvredni trapariji http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=77822
Pa še ista firma to prodaja :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jun 17, 2010 6:32 am

Vsako poletje se dobijo nekateri, ki bi se radi na hitro in poceni ohladili, na koncu pa so fino nategnjeni. Je treba misliti na klimo ob nakupu avta, na pa potem improvizirat z lulimuli izdelki.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Če jun 17, 2010 9:02 am

no ja, ali dela ali ne; jaz sem po hrbtu prešvican tudi v klimatiziranem avtu. Tam zadaj enostavno ne kroži dovolj zraka zame in postanem moker. Očitno moja koža nadpovprečno diha :) Če bi kaj takega preiskušeno delovalo, bi bilo zelo zanimivo zame.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov