Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

nov ZVCP - napačna stran vožnje 1.200 € in odvzem izpita

Napisal/-a 5cho Sr jun 23, 2010 1:55 pm

Zadnjič spremenil 5cho, dne Sr jun 23, 2010 2:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Sebko
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Sebko Sr jun 23, 2010 2:01 pm

Upam da bo učinkovalo! :lol:

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Sr jun 23, 2010 7:32 pm

a se ne steje za voznjo v napacno smer tudi ce npr na dolgi ravni prazni cesti obvijes kak niz udarnih jam (oziroma manjek asfalta) in se peljes par sekund po nasprotnem pasu?

a je to izkljucno za AC misljeno?

ker ce je za vse ceste, pol bodo itak spet najebali samo tisti k bodo mel smolo da jih bo iz grmovja naskocil policaj ko so obvili 10cm globoko udarno jamo, tisti na AC bodo pa zdaj namesto da bi zapeljali na odstavni pac in poklicali policijo da jim pomaga varno obrnit, zdaj v strahu pred kaznijo in izgubo izpita napravili se kako vecjo pizdarijo med obracanjem (ce jo ze med voznjo ne bi) v pravo smer
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jun 23, 2010 9:05 pm

Js sm že skor dobil kazen "zaradi vožnje po napačni smeri", ker sem se umikal tem luknjam kur*evim.. pač se nebom po jamah vozil, pa če se vsi policaji skup na glavo postavjo.
I'm not speeding I'm qualifying...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jun 23, 2010 9:10 pm

NejcZ je napisal/-a:Js sm že skor dobil kazen "zaradi vožnje po napačni smeri", ker sem se umikal tem luknjam kur*evim.. pač se nebom po jamah vozil, pa če se vsi policaji skup na glavo postavjo.

Jz se spomnim, da sem se še v avtošoli umikal luknjam na cesti, ker mi je blo žal avta,
pa me je inštruktor vedno opozarjal, naj ne delam tega pred komisijo :lol: :lol:

Za vožnjo v nasprotno smer po AC je pa še prenizka kazen!!!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jun 23, 2010 9:21 pm

Mene pa bolj zanima, zakaj se finančna kazen povečuje? Zakaj pa nebi blo mesec zapora? Mesec v polju? Komu bo šel ta denar spet? Bo spet nekdo mastno pokasiral. Mislim a ni butasto razmišlanje, da nekdo, ki nevem kaj mu je, da zapelje v narobno smer na AC dobi finančno kazen? Sepravi če si finančno poskrbljena oseba, se v nedogled voziš kontra?

Odvzem izpita je premalo. Jaz poznam dost junakov, ki so se vozili pijani in napihali( k sreči redki povzročili nesrečo), ponovno opravili izpit in spet spijejo kakega, da ne govorim o hitrostnih preizkušnjah.
Jaz sem za odvzem izpita in nadzor take osebe, ker zame je taka oseba močno motena. Poleg tega pa s tem lahko ubije ljudi, ubije sina,hčerko,mati, očeta - našega ali vašo...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 23, 2010 10:13 pm

Po eni strani vse ql s tem zakonom...sam po drugi pa, kaj res kdo misli da se folk vozi po AC v napačno smer ker so pač kazni tako nizke...kaj res tiste k****** briga za kazen da gredo to počet. Mislim da višina kazni tukaj ne bo popolnoma nič pomagala
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jun 23, 2010 10:56 pm

Kr nej jih mal po f........

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr jun 23, 2010 11:10 pm

Se strinjam, treba je preprečit ljudem, da sploh grejo v nasprotno smer na AC. Če se le da. Sedaj se bom jaz umikal luknjam na zjebani regionalki (ki bo seveda prazna), 1/3 avta bo na nasprotnem pasu, pa bom ostal brez izpita, če se bo policaju tako zdelo? Oziroma si bo to lahko preprosto "izmislil", tudi če bom čisto malo bolj proti sredini vozil...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če jun 24, 2010 12:49 am

S tem ko zaviješ na nasprotni pas avtomatsko ogrožaš druge. Če nočeš naleteti na luknjo pač upočasni avto in je počasi prevozi, pa ne bo škode ne za avto ne za ostale udeležence v prometu!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če jun 24, 2010 1:54 am

hnoda je napisal/-a:S tem ko zaviješ na nasprotni pas avtomatsko ogrožaš druge. Če nočeš naleteti na luknjo pač upočasni avto in je počasi prevozi, pa ne bo škode ne za avto ne za ostale udeležence v prometu!

Torej praktično lahko pospešujem in bremzam nonstop na določenih delih cest.. Če grem na drug pas ko ni žive duše nikjer, samo policaj za grmovju skrit, nisem nobenega ogrozil.. pa če bi bli trije pasovi ko še vseeno nebi mogel mimo vseh lukenj :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če jun 24, 2010 8:03 am

Eh, sem šel "počasi" v luknjo, pa me je prišlo 750€... Ne hvala. Torej bolj ogrožam ostale udeležence prometa, če na ravni PRAZNI cesti vozim malo bolj proti sredini, kot pa če na popolnoma isti cesti prehitevam vozilo pred menoj? Je ravna cesta, je prekinjena črta, ima pa izredno slabo bankino.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če jun 24, 2010 9:02 am

Če se na regionalki vozite po nasprotnem pasu zaradi umika luknjam in vas ustavi policaj zaradi vožnje v napačno smer, mu lahko mirno rečete:"Ne, ne, gospod policaj, smer vožnje je že prava, možno pa je, da pas ni pravi za to mojo, sicer pravilno smer".

Napačna smer bi bila, če bi se hoteli odpravit iz LJ v MB, pa bi zavili proti Kopru. To je napačna smer :D
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Če jun 24, 2010 9:18 am

Jz sm pa za to da navijajo kazni za prekrške ki jih nikoli ne bom naredil... Čimvečje finančne kazni za napačno smer, alkohol, idiotizme v naselju itd.

Nehajo nej pa pretiravat s kaznimi na avtocestah in regionalnih cestah ker se tam ne pobije vse skupaj nič ljudi, pa začnejo naj pisat vzroke nesreč take kot so bili v resnici. Ker ko pogledaš statistiko nesreč v sloveniji jih je 80% neprilagojena hitrost 15% alkohol in 5% tistih ki jih je obravnaval policist. V resnici je blo pa tkole:

od tistih 80% neprilagojenih hitrosti jih je blo še 30% pijanih, 20% jih je mel gume take da so letel ven iz ovinka (kar je seveda neprilagojena hitrost), 20% jih je mel zjahan avto tok da je sam od sebe zavil v neko smer in se skantu (spet neprilagojena hitrost ane) in pa še 30% nesreč ko policaj napiše neprilagojena hitrost ker je to trenutno in.

Uglavnem jz sm za tole napačno smer absolutno. 5000 eur kazni, 3 mesce v norišnico pa pol od tam naprej ocenjevanje psihostanja osebe bi blo tut čist uredu :D
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če jun 24, 2010 9:50 am

LoCo, neprilagojena hitrost se prisodi vedno, kadar ni najti kakšnega drugega vzroka za nesrečo. Ker po zakonu mora nekaj biti vzrok, da je lahko sploh prišlo do nesreče. In neprilagojena hitrost je tisti najpopularnejši prekršek, ki se vsepovprek določa ob mnogoterih nesrečah, ker beseda "neprilagojen" je pač zelo širokega pomena in jo je zato tudi najlažje najpogosteje uporabiti kot vzrok. In včasih je lahko tudi 5kmh neprilagojena hitrost, če se drugega ne bo našlo.

Zato je takšna statistika, malo po domače povedano, "luli buli".
Slika

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če jun 24, 2010 10:07 am

Gosic je napisal/-a:Mene pa bolj zanima, zakaj se finančna kazen povečuje? Zakaj pa nebi blo mesec zapora? Mesec v polju? Komu bo šel ta denar spet? Bo spet nekdo mastno pokasiral. Mislim a ni butasto razmišlanje, da nekdo, ki nevem kaj mu je, da zapelje v narobno smer na AC dobi finančno kazen? Sepravi če si finančno poskrbljena oseba, se v nedogled voziš kontra?

Odvzem izpita je premalo. Jaz poznam dost junakov, ki so se vozili pijani in napihali( k sreči redki povzročili nesrečo), ponovno opravili izpit in spet spijejo kakega, da ne govorim o hitrostnih preizkušnjah.
Jaz sem za odvzem izpita in nadzor take osebe, ker zame je taka oseba močno motena. Poleg tega pa s tem lahko ubije ljudi, ubije sina,hčerko,mati, očeta - našega ali vašo...

Kršiteljev dopust v arestu plačujemo davkoplačevalci.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jun 24, 2010 10:14 am

Dokler ne uvedejo krepkih kazni za premajhne varnostne razdalje oziroma nasploh začnejo sankcionirati tovrstne prekrške, se ne bo nič spremenilo.

recept
Novinec

Re: nov ZVCP - napačna stran vožnje 1.200 € in odvzem izpita

Napisal/-a recept Če jun 24, 2010 12:16 pm

Ob neurejeni cestnoprometni signalizaciji (kot je npr. danes v Ljubljani na Šmartinki) bi znalo biti to zlorabljeno za policijsko kasiranje.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če jun 24, 2010 1:34 pm

hnoda je napisal/-a:S tem ko zaviješ na nasprotni pas avtomatsko ogrožaš druge. Če nočeš naleteti na luknjo pač upočasni avto in je počasi prevozi, pa ne bo škode ne za avto ne za ostale udeležence v prometu!

Najboljše da se kar ustaviš ne, potem ne boš sigurno naletel na nobeno luknjo več

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 25, 2010 10:29 pm

Hehe, jaz sem se hotel izogniti luknjam, ko sem delal izpit za traktor. Tisti zetorček seveda ni imel amortizerjev in ničesar, inštruktor pa je sedel zraven mene v kabini na takšnem precej improviziranem sedežu.
Jaz sem mu hotel samo dobro s tem ko sem se hotel izogniti luknjm, a je opozarjal da pač ne smem vijugati po cesti. No, meni je tako ali tako bilo vseeno, toda njega pa je zabijalo gor v streho in nazaj dol. :lol:

Če bi pa za vsako izognjeno luknjo dal levi smerokaz, kot da kao obvozim oviro, bi pa bilo v redu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov