Debate, ki niso vezane na ostala področja...

makiavelli
Nov uporabnik

Katero navigacijo za v avto do 300 € ?

Napisal/-a makiavelli Če jul 08, 2010 8:24 pm

V mislih si mam kupit navigacijo, pa me zanima kaj predlagate kej za ta denar ?
Dejmo reč od 200-300 €. Ker je to prvič da kupujem navigacijo, me zanima kaj se da kej dobit za te denar, seveda dobrega, pa da ima Slovenijo, Hrvaško, pa sosede notr.

Ker so mi navigacije tuje bi prosil za kšn koristen komentar, mogoče kakšen link, itd...

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers Če jul 08, 2010 9:20 pm

pred parimi mesci sem kupil to ocetu za darilo.pa se dons je cist navdusen pa se v rangu je z ceno!

vec pa: http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00782-04
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če jul 08, 2010 10:19 pm

Jaz bi na tvojem mestu kupil Garmina nüvi 3790T Premium. Zakaj? Ker je najnovejša in najboljša npr. ima velikost mobilnega telefona, kar je odlično, saj jo lahko spraviš v hlačni žep. Nenazadnje ima tudi 3D kartografijo in reality view. Presežek v moderni tehnologiji se opazi tudi po ceni 370 EUR.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če jul 08, 2010 10:22 pm

Meni osebno sploh ni tolko pomembna sama naprava, seveda bi vzel od garmina, važne so karte ki jih imaš naložene.
Lp by Mare

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Če jul 08, 2010 10:41 pm

Več kot 300 € ne dam. Ne rabim glih neke high end zadeve. Zaenkrat mi je še najbolj všeč tista ki jo je predlagal Vers. Če ima kdo še kak drugi predlog, ven z njim. Pa ni nujno da je Garmin. Lahko tudi kaj drugega, važno da je kvalitetno pa ne predrago.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če jul 08, 2010 10:43 pm

ko sem prebral naslov teme sem razumel, kakor da imaš avto za 300 € in kupješ navigacijo :)

mene ze dolgo prsti srbijo ...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 08, 2010 11:10 pm

Navigacija je med redkimi stvarmi ki jih priporocam vsem, in vem, da jim nebo zal denarja.

Priporocam ti da vzames Garmina, vseeno katerega, naj bo cimvecji zaslon, da bo cimbolj pregledno. Prav tako dvomim da rabis zadeve z vgrajenim prostorocnim telefoniranjem, bluetoothi, bla bla...

300 € je kar konkretna zadeva, jaz sem za svojega garmina dal 140 € s kartami vred, pa sem vec kot zadovoljen.

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Če jul 08, 2010 11:15 pm

Ne bluetootha ne rabim, prav tako ne prostoročnega telefoniranja, tako da bom kar na garmin stran pogledal, pa da vidm kaj se da dobit za do 300 €, pa da ma velik zaslon, da se bo fajn vidl.

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Če jul 08, 2010 11:28 pm

Nekako se mi zdi tale še najboljša za ta denar. Ma kdo mogoče izkušnje z tem modelom ?
http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00810-06&cat_id=68

Ali pa mogoče tale: http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00858-12&cat_id=68

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jul 08, 2010 11:33 pm

No, jaz pa toplo odsvetujem garmina, to pa zato, ker nima kvalitetnih algoritmov za izračun poti. Imam mnogo negativnih izkušenj, zato ne klobasam neumnosti. Vzemi raje iGo, za katerega so najbolše karte od Monolita za Slovenijo. Sam sem že imel Garmina in sem ga prodal (ker, bolje da ne povem izkušenj) nato sem nabavil Miota, na katerega sem naložil iGo. Deloval je zelo v redu, bolje od Miota (Mio pa bolje od Garmina), vendar mi je večkrat iGo zablokiral oz. mi ni mogel izračunati poti zaradi premalo spomina naprave (32MB) To se je zgodilo v cca 10% primerih. Tudi tega sem pred kratkim prodal, ter nabavil navigacijo, ki ima odprte Windowse (po deafultu ima gor iGO8), bom pa naložil tudi Navigona, da primerjam enega z drugim... Odprti Windowsi pomenijo, da lahko na napravo naložiš katerokoli navigacijo, razen Garmina mislim, da ne moreš (v to nisem 100% ziher) in ti bo lepo delovala. Je pa vse odvisno od kart...Garmina pa res toplo odsvetujem...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 08, 2010 11:35 pm

Nevem no, jaz teh problemov pri svojem nisem zasledil. Morda pa si imel pokvarjene "senzorje" za satelite...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jul 08, 2010 11:38 pm

Zdej ne vem al me hecaš s temi "senzorji" vendar ti povem, da nisem imel problemov samo jaz... Sej Garmin te pripelje na cilj sigurno, vendar kako, je pa vprašanje???

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če jul 08, 2010 11:46 pm

Ok, izmed zelo veliko "cvetk" Garmina bom napisal najhujšo, ki se nam je zgodila v Franciji....smo šli štirje z avtom proti enmu mestu (ne spomnim se točno, katero je bilo), kjer smo iskali prenočišče in do mesta smo imeli samo še 1km. Takrat je imel voznik svojega Garmina, jaz pa sem imel zadaj za foro še iGO8.3, da smo malo primerjali. No, 1km pred mestom je bila skorajda ravnina, iGo je lepo kazal naravnost, nakar se Garmin zmisli, da moramo zaviti na desno proti enmu gozdu, kjer ni bilo žive duše, niti nobene luči (haloooo????, kaj mu ni jasno, če je bilo mesto že od daleč vidit naravnost) in ker smo seveda upoštevali iGo, smo čez 2 minuti lepo prispeli v mesto in mirna bosna...to je le ena izmed cvetk, ki se nam je zgodila....nas je pa fajn naj**** Garmin v eni drugi situaciji, zaradi katere smo potovali 2 uri več. Če bi upoštevali iGo, kateri nam je pokazal pravilno pot, ne bi bilo toliko muk....smo pa vsaj videli skrite vinograde Francije in male vasice.....frende je bil tolk razpizden, da ga je hmali vrgel skozi okno...je pa imel seveda vse pravilno naštimano...najhitrejša pot, izogibaj se makadamu, vključene pa je imel vse avtoceste in plačljive ceste in ravno tako sem imel jaz na iGO...tako, da zaenkrat jaz svetujem iGo program, saj naprava ni važno, kaka je...pa karte se dobi najnovejše za malo šalo...

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Pe jul 09, 2010 9:07 am

Cash,res ga včasih garmin pokrona,vendar tukaj sam garmin ni kriv,kriv je proizvajalec zemljevidov,ti pa imajo te cvetke.Sama naprava pač izračunava po zemljevidu in če je tam napaka ni za to kriva garminova naprava.makiavelli,če bi jaz bil na tvojem mesti in si bi izbral garmina,bi v to ceno 300 evrov vračunal naparavo in zakup zemljevidov nuvi life al neki tazga,razen če si,oziroma maš prijatelje ki znajo hekat garmina,drugače boš mel kmalu staro karte,kjer se bojo cvetke napačnih poti množile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 09, 2010 10:19 am

Ne vem Cash sam jaz pa šest let večino uporabljam samo Garmina in to dnevno, ker imam precej terenskega dela in se mi kaj takega kot opisuješ ti še ni zgodilo. Ok, ne rečem, da se najde kaka ulica, ki ni več prevozna, ker so lokalci postavili barikade al pa da bi lahko izbral v praksi hitrejšo cesto, pa kake hišne številke manjkajo ipd.

Samo v globalu se mi zdi zelo v redu navigacija in verjetno od vseh najbolj enostavna in pregledna za uporabo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jul 09, 2010 10:22 am

@Cash Kater strojček pa kupit? Sem v podobni dilemi. Sicer sem do sedaj še vedno vse našel lepo po zemljevidu (pa še to sem si ga pogledal pred vožnjo), samo se bom razvajal :D Mi je pa 300€ malo veliko za zadevo, ki jo bom uporabljal cca. 4X na leto...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jul 09, 2010 11:03 am

BBoss je napisal/-a:Ne vem Cash sam jaz pa šest let večino uporabljam samo Garmina in to dnevno, ker imam precej terenskega dela in se mi kaj takega kot opisuješ ti še ni zgodilo. Ok, ne rečem, da se najde kaka ulica, ki ni več prevozna, ker so lokalci postavili barikade al pa da bi lahko izbral v praksi hitrejšo cesto, pa kake hišne številke manjkajo ipd.

Samo v globalu se mi zdi zelo v redu navigacija in verjetno od vseh najbolj enostavna in pregledna za uporabo.

Si že probal kdaj garmina po kakšnih stranpoteh Nemčije?Če ne poznaš poti te lahko Garmin konkretno zafrkne.Kot je omenil cash,kar naenkrat te želi peljati čez neke njive,šume, ipd.

Uporabniški avatar
mato_L
Nov uporabnik

Napisal/-a mato_L Pe jul 09, 2010 11:09 am

jst mam tega http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 1&cat_id=0 glede na to kakšna je cena je zame vrhunski ne rabim nič več.

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Pe jul 09, 2010 11:41 am

Garmin je overrated, poglej Navon ali Navigon, morda še GoClever.
Slika

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Pe jul 09, 2010 12:50 pm

matej_jack je napisal/-a:Garmin je overrated, poglej Navon ali Navigon, morda še GoClever.

GoClever , je med cenejšimi , se zelo dobro obnese ..mel možnost sprobat..

Navigon je pa za moje pomje najboljša naprava med navigacijami.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov