Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Šparanje avta samo, da je malo stroškov z njim

Napisal/-a tiguan So jul 10, 2010 9:41 pm

Dostikrat vidim po okoliških vaseh, naseljah, kako ljudje svoje konjičke rihtajo, čistijo, zgleda avto tip top, avto ves dan parkiran pred hišo, ne vem ali se ljudje bojijo mal okol zapljat z avtom, avto je strošek, če jih na leto narediš po 25.000km to znese, kar precej. Jaz imam 12 let star avto z njim naredim po 25.000km na leto, menjam zimske in letne gume vsako drugo sezono, bencina gre za par tisoč evrov, servis, zavarovanje, izredna nepričakovana popravila...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jul 10, 2010 9:45 pm

To pa je slovenska mentaliteta - slovenceljni kupujejo avtomobile zato, da se kažejo. Sam imam avto zato, da se vozim - dobra 3 leta star in 85.000 km, upran pa ne vem če je enkrat na tri mesece - pa še to le v avtopralnici.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Šparanje avta samo, da je malo stroškov z njim

Napisal/-a abbe So jul 10, 2010 10:08 pm

tiguan je napisal/-a:Dostikrat vidim po okoliških vaseh, naseljah, kako ljudje svoje konjičke rihtajo, čistijo, zgleda avto tip top, avto ves dan parkiran pred hišo, ne vem ali se ljudje bojijo mal okol zapljat z avtom, avto je strošek, če jih na leto narediš po 25.000km to znese, kar precej. Jaz imam 12 let star avto z njim naredim po 25.000km na leto, menjam zimske in letne gume vsako drugo sezono, bencina gre za par tisoč evrov, servis, zavarovanje, izredna nepričakovana popravila...

in kaj je namet te teme?
nismo ti drugi krivi ce mas ti tok stroskou z avtm.kup si kolo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 10, 2010 10:12 pm

abbe je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:Dostikrat vidim po okoliških vaseh, naseljah, kako ljudje svoje konjičke rihtajo, čistijo, zgleda avto tip top, avto ves dan parkiran pred hišo, ne vem ali se ljudje bojijo mal okol zapljat z avtom, avto je strošek, če jih na leto narediš po 25.000km to znese, kar precej. Jaz imam 12 let star avto z njim naredim po 25.000km na leto, menjam zimske in letne gume vsako drugo sezono, bencina gre za par tisoč evrov, servis, zavarovanje, izredna nepričakovana popravila...

in kaj je namet te teme?

sam bo zasvicu FUL

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten So jul 10, 2010 10:13 pm

Jaz sem svojega v dveh letih 2x opral in enkrat samo šipo ker nisem več ven vide )pa še to sm kokakolo polil in brisalce prižgal ker mi je slučajno cevka počla)l.
Folk ki pere avte dnevno, sesa, maže in kakorkoli neguje je zame metroseksualec.
Ne morš več časa v pospravljanje avta vložit kot v samo vožnjo. Res jih ne razumem.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jul 10, 2010 10:14 pm

abbe je napisal/-a:

in kaj je namet te teme?

Jaz avto potrebujem, da se vozim, ne pa za pucat pa da stoji pred hišo ves teden.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 10, 2010 10:16 pm

tiguan je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

in kaj je namet te teme?

Jaz avto potrebujem, da se vozim, ne pa za pucat pa da stoji pred hišo ves teden.

a si kdaj pomislu da majo nekateri po 2 ali 3 vozila pri hisi.
pa mogoce tut pomislu da majo kaki babice pa dedki avto samo za nedeljo h masi...
konec konceu pa kaj ti mar zakaj majo drugi avto pa kok se vozijo z njim.res je tema cist mem.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox So jul 10, 2010 10:37 pm

tabletten je napisal/-a:Jaz sem svojega v dveh letih 2x opral in enkrat samo šipo ker nisem več ven vide )pa še to sm kokakolo polil in brisalce prižgal ker mi je slučajno cevka počla)l.
Folk ki pere avte dnevno, sesa, maže in kakorkoli neguje je zame metroseksualec.
Ne morš več časa v pospravljanje avta vložit kot v samo vožnjo. Res jih ne razumem.

no no.. z lepim se hvališ :lol:

se pa strinjam, da je tema čisto sfaljena. vsak dela kar sam hoče. end of story.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 10, 2010 10:39 pm

bognedej, da bi sosed imel lepši avto, ker drugače neb bil slovenc :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI So jul 10, 2010 10:41 pm

ja vsak se ne vozi rad v svinjaku

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jul 10, 2010 10:42 pm

Noja moja Cordoba je tudi stara 10 let pa je večinoma parkirana, saj ima tudi samo 108000 km. Drugo je pa koliko jih naredim z Golfom. Glancam in šparam pa itak nobenga, saj sem kupil avto, da bo on meni služil, ne pa jaz njemu.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 10, 2010 10:46 pm

Jst tut ne razumem te teme, niti kaj je namen. Rabi kdo pomoč, je bilo postavljeno kakšno vprašanje,...

S kje pa si, mogoče si pa mene videl, ko sem avto pucal pred hišo?

Drugače bi se pa jaz šel izpovedat v gostilno ali pa jutri k maši.

Lp.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jul 10, 2010 11:19 pm

ko boš pa kupoval rabljen avto boš pa iskal čimbolj ohranjenega, ane ?

nič ni narobe če se avto puca. enim investicija v avto veliko pomeni, zato jih tudi čuvajo in pucajo. vse lepo in prav

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So jul 10, 2010 11:32 pm

lancia hf je napisal/-a:Glancam in šparam pa itak nobenga, saj sem kupil avto, da bo on meni služil, ne pa jaz njemu.

Se podpišem! :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jul 10, 2010 11:37 pm

jaz pa glancam pa čistim avto ter ga čuvam, ker denarja nisem na cesti pobral, ampak sem ga si moral zaslužit 8) druga stvar pa je ta, da sem čist in temu primernu se rad peljem v čistem avtu. pač že od malih nog navajen, da so tudi starši pazli in čuvali to kar smo imeli oz. to kar smo si kupili. zato pa smo cordobo prodali za 1000€ več, kot pa smo imeli ceno, ker sta se dva skoraj stepla za njo, cena pa samo rasla

evo stanje avta po 10ih letih v naši uporabi (kupljen nov ) in 150 000km, da nebo kdo ki kaj reko da samo blebetam.

http://img101.imageshack.us/img101/3334/boris001te6.jpg

http://img229.imageshack.us/img229/6295/boris003xn2.jpg
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne So jul 10, 2010 11:51 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 So jul 10, 2010 11:46 pm

Ko ga glancam hočem da si blešči, drugače ja pa po par mesecev neopran. Itak pri 100Km na dan minimalno ga lahko pučeš vsak dan, pa si na istem...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne jul 11, 2010 12:22 am

tiguan ti pa same zanimive teme zadnje čase odpiraš :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne jul 11, 2010 12:30 am

Čiščenje avta je lahko tudi hobi, če vprašaš mene. Pač, nekateri to radi delajo. Tudi jaz verjetno bi, če bi imel prostor. :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jul 11, 2010 12:58 am

Sesam ga vsak dan, na zunaj pučem ko je lepa napoved :lol: Vozim večinoma precej umirjeno, tu pa tam stisnem da se prah ne nabere in to je to.. da maš avto za okras je pa đabe :?
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne jul 11, 2010 1:34 am

Jst avto peljem v avtopralnico 3-4x na leto. Ker se vozim skoraj samo po avtocestah, pa še to nikoli pod 140, ma itak po 1 tednu spredi tolk mušic, da zgoleda kot da ni bil nikoli opran :lol:
Naslednjič, ko grem tankat, si moram vzet cajt in spucat sprednjo šipo. Tolk se mi je že enih insektov gor zapeklo, da je že kar zoprno skoz gledat :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov