Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dzajo
Nov uporabnik

kraje avtomobilov

Napisal/-a dzajo Sr nov 05, 2003 9:45 am

Hejla.
Ne vem če je že bila debata na to temo. Zanima me malo teorije in prakse glede kraje avtomobilov. Policija in podobni vedno opozarjajo in sejejo paranojo ter priporočajo razne načine, za katere pa ne vem ali so učinkoviti.
Mene pa predvsem zanima, kako ti lahko ukradejo nek nov avto, ki ima npr blokado motorja. Imam namreč novega Cliota. Kako se najbolje zaščitim pred krajo takšnega avtomobila? Meni kot laiku se zdi npr nemogoče, da ga ukradejo. Vendar je praksa drugačna, kar priča statistika ukradenih vozil.
Prosil bi majhno debato, kako je mogoče ukrasti takšen avto?
Hvala :?:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr nov 05, 2003 9:48 am

Jah ena možnost je recimo, ko pelš avtoi na servis, ti lahk nardijo duplikat ključa(kjer je možno) pride lopov k teb domov in se samo odpelje :lol: Najbol da spiš v avtu-pol ti ga zihr ne bodo ukradl :lol:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr nov 05, 2003 9:54 am

Zadnic so kolegu iz fuzin maznl Megana. Pa vsi vemo o renojevi blokadi? Ce ni centralno odklenjen se ga ne da vzgat. Tolk o elektronskih blokadah. :shock: :cry:
Zadnjič spremenil Nu-NRG, dne Sr nov 05, 2003 10:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

dzajo
Nov uporabnik

Napisal/-a dzajo Sr nov 05, 2003 10:35 am

Ocitno se kraje dogajajo. Verjetno bo tezko najti prave odgovore. Mene predvsem zanima, kako za vraga lahko prebijejo to blokado.
Poznam zgodbe s servisi in duplikati. Poznam storije o skritih ključih v ogledalih.
Zanima me predvsem, ali je mogoče krasti brez teh fint? Gre to npr z kaksnim softwareom in laptopom? Ali recimo iz Renaulta prikaplja v podzemlje kaksen workaround? Je potem sreca res edini dejavnik, da ti avta ne ukradejo?
Hvala

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 05, 2003 10:39 am

Najboljši alarm, pa da se še lopovov znebimo - avto zavaruješ kasko in nastaviš bombo pod sedež, naštimaš vžigalnik preko mobilnika, in ko ti ukradejo avto pokličeš na tapravo cifro - če maš srečo gre lopov s kupcem vred v zrak.
Namesto exploziva lahko montiraš tudi vžigalnik v tank za bencin in ga isto vežeš na mobilnik.

A se da naštimat na GSM-u, da sprejema samo eno številko, tako da te kdo drug ne more poklicat na tisto cifro med tem ko se voziš? Če se to da je potem to full dober alarem - mu prej lahko še sms pošlješ -"ZDELE TE BO U LUFT VRGL". He He.
Edino kar moraš pazit je to da je tank skozi poln do 3/4, ker mora bit mal hlapov, da se vžge.
LP
Nebivedu

P.S. zarad kaska ti pa pol še nov avto vrnejo, ker od starga ni nč ostal. Za tak alarm je potrebno samo mal domišlije pa mal znanja iz kemije. Mal večji problem bi bil s policijo - sam če ne najdejo dokaza, da si ti to naredu ti nč ne morjo.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Sr nov 05, 2003 10:41 am

enkrat je bilo nekje zapisano, da so vsi "pravi" tatovi pri razvoju nekaj let pred proizvajalci avtomobilov

lp

dzajo
Nov uporabnik

Napisal/-a dzajo Sr nov 05, 2003 10:58 am

nebivedu, sicer odlična taktika, ki pa bi verjetno delovala samo do takrat dokler tolovaj bi imel pri sebi motilca :) gsm signala.
verjamem tudi, da so tolovaji pred proizvajalci avtomobilov glede varnosti.
ampak hej, a je res sreca edini faktor, ki vpliva na krajo in kasko edina zascita?

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Napisal/-a Tipo-mania Sr nov 05, 2003 11:07 am

Po moje najlažja varianta je ta da se lopovi prpeljejo s kamionom dvignejo avto in ga odpeljejo do prve garaže kjer majo lubi mir da predelajo ključavnice,sprogramirajo blokado in pretolčejo številke-pol pa sam še Salamonov Oglasnik in avto je prodan...ker naša policija spi se te zadeve res dogajajo mi jim pa mastno plačujemo vsak mesec pr plači pa še tko nas ocurijo če nardimo kakšno napakco.
:evil:
DJ Jay

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr nov 05, 2003 11:34 am

Živjo!

Recimo pri VW in Audijih je fora v tem da samo odstrani števc in da novega oz. nekje za števcom se da izklučit blokado. Za to porabjo kvečjemu 10min. In wala avta ni več.

Prjatlu so tako ukradli VW Pasat 1.8T. Na srečo ga je dobil še isti dan vendar "par" reči mankalo.

Baje je najlažje ukrast A6 glede na rang.
The MAN

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Sr nov 05, 2003 11:39 am

borut007 je napisal/-a:Jaz sem si zaščito zamisli tako (sicer je ne prakticiram):
Da imaš v avtu skrit prižgan gsm-aparat. Če se ne motim so operaterji (po novem baje tudi policija) sposobni izslediti lokacijo, kje se nahaja gsm.
Torej, če ti odpeljejo avto, bi ti ga izsledili s pomočjo gsm sledenja.

Mislite bi to delovalo??

Kaj nebi blo lažje če bi en GPS oddajnik namestil? Res je malo dražje ampak 100x boljše.
The MAN

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Sr nov 05, 2003 11:42 am

audi, volvo /se razume tabolše/ so nekej časa kral tako, da so zakuril pod njim, pol ko je senzor zaznal dim so se vsa vrata odprla in bye bye avto - posla za manj kot 10 minut

octavia, pa večina novejših VW majo enako lukno za števce in povezavo z računalnikom... original garnituro ven, svojo noter in VW je zalaufal k Škoda - posla če je mojster slabih 15 minut

starejše avtomobile - šraufencigar pod plastično zaščito kljuke, vstopi, žičke skup in adio avto - posla za 5 minut. sam sem enkrat po sili razmer mogu v golfa II tako odpret, ni blo pol minute

en kup tatvin z original ključi

enkrat se sprehodi po večjem parkplacu pa poglej kok avtov laufa odklenjenih pa nikjer nobenga, pol je pa seveda :cry: , pa policija nč ne dela, pa ta nič ne dela...

sam imam avto pod alarmom z notranjim senzorjem, dodatno še senzorji za spremembo višine oz. naklona :P pa naj prede če upa... :twisted:

p.s.
"spraznit prostor" od policije pa sploh ni umetnost, samo en ..... ne bom povedov kaj. Že tako se preveč to prakticira.

SLO policija nima sistema za sledit GSM signal, prav tako ne GPS. Torej...

Operaterji sicer mislim da imajo tak sistem (preko centralnega računalnika) sam policija brez odredbe teh podatkov ne dobi, kaj pa pomeni 2 ure časa je pa brez pomena razlagat - avto je že 5x na Hrvaškem, al pa že prebarvan v kakšni garaži (ne bom govoru d je spet treba pridobit odredbo sodišča za vstop).
Zadnjič spremenil dolenc, dne Sr nov 05, 2003 11:55 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr nov 05, 2003 11:47 am

borut007 je napisal/-a:Jaz sem si zaščito zamisli tako (sicer je ne prakticiram):
Da imaš v avtu skrit prižgan gsm-aparat. Če se ne motim so operaterji (po novem baje tudi policija) sposobni izslediti lokacijo, kje se nahaja gsm.
Torej, če ti odpeljejo avto, bi ti ga izsledili s pomočjo gsm sledenja.
Mislite bi to delovalo??

V Ljubljani se da že nekaj let uspešno vgraditi GPS sledilce... zakaj bi se zajebaval z GSMi?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Sr nov 05, 2003 11:53 am

To že, samo če maš GPS lahko ti sam doma gledaš kje je avto. Ce mas pa GSM mors pa operaterja prosit da ti ga izsledi.
To pa je velika zguba cajta.
The MAN

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Sr nov 05, 2003 12:10 pm

Hja, BMW serije 7 ima tudi alarm na GPS nonstop pod satelitem pa so ga vseno ukradli.
Po moje najbolj logicna razlaga kraje takih avtov je tako kot je reku Tipo-Mania: na kamion in hop-ala...
Made in Japan

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Napisal/-a salesky Sr nov 05, 2003 12:47 pm

Ja tuki je pa druga fora.
Eno je seriska vgradnja, ki je znana vsem in se ve točno kje je in tako naprej.
Drugo pa če jo sam vgradiš in jo postaviš nekam kjer je neboš kar takoj najdu.

A se vam ne zdi?

Še ena stvar ki jo lahko narediš je to da greš do kakega seviserja (ki mu seveda zaupas) in naj ti postavi blokado bencina oz blokado elektrike kjer želiš, tako nepridiprav nebo vedel kje začeti in mu nebo nič jasno.

lp
The MAN

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr nov 05, 2003 1:06 pm

V Sloveniji obstaja že nekaj podjetij, ki ponujajo različno varovanje vozil na podlagi sledenja preko GPSa.

Nekaj liknov:
http://www.remotetracker.com/Slovensko/ ... denje.html

http://www.sledenje.com/
Zadnjič spremenil BiMMER, dne Sr nov 05, 2003 1:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr nov 05, 2003 1:10 pm

BiMMER je napisal/-a:V Sloveniji obstaja že nekaj podjetij, ki ponujajo različno varovanje vozil na podlagi sledenja preko GPSa.

Nekaj liknov:
http://www.remotetracker.com/Slovensko/ ... denje.html

http://www.sledenje.com/

jih obstaja več...
se da tudi pri mobitelu to naročit...samo treba je vedt kam it vprašat... program se imenuje falco... :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr nov 05, 2003 1:14 pm

Prvi Audi A4 nove generacije so poskusal ukrast, pa so prsli s svojim stevcem in racunalnikom, polomil kljucavnico, pa le ni vzgal. Zakaj? Lastnik si je sam naredil blokado motorja s stikalom in relejem za 1300 SIT. Noben lopov pa nima ponavad cajta, da bi trgal ven napeljavo, da bi videl, kje je zica prekinjena. Najbolj simpl pa zlo ucinkovita metoda.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov