A je mogoce kdo fan rallyja, no jest sm in vam povem da se je treba zgledovati po tistih merilih kaj je športen avto,iz preprostega razloga-so najhitrejši osebni avti ki vozijo po normalnih cestah.
Jaz sem tut full rally fan, pa itaq da ti ne morš avta uštimat kot je wrc, ker oni mogoče nardijo 1000km največ, pol pa avto čisto na novo nardijo, ti pa tega ne morš, razen če maš dost denarja.
Tut jest sm u tej zgodbi-WRC zakon-so pa to res hitri avtomobilčki in vozniki so pravi piloti,obvladajo situacijo-to so pa dolgoletne izkušnje in kaljenje u dobrih avtomobilčkih
Jst sm probal pred šestimi leti vozit N klaso - vozil sem pol sezone, pol je pa dnara zmanjkal - gre pa za to tok denarja, da verjet ne moreš.
Avto sem imel pa twingo z hudo predelavo mašine in podvozja;
- zadnja prema od R5 GTTURBO - da sem imel diske
-Podvozje dodatno ojačano + rorbar
-mašina pobrušena do konca, do tok kokr se je dalo - avto je na valjih imel izmerjeno 92KM
-športen izpuh celoten iz inox jekla + kolektorji iz inox jekla - posebej prirejeni za twingeca
Gume pa 195/50/13 ali pa 185/55/13 - sem samo za gume za na en vaški rally zmetal 300k sit.
Še danes uživam v ogledu rally-ja in grem kadar le zmorem. Upam da mi bo v bodoče večkrat uspel priti na tovrstne prireditve.
Še večji užitek mi pa je vožnja po brezpotjih - camel trophy - samo nimam sovoznika, da bi sae prijavil na to tekmovanje - za pariz - dakar pa nimam dost denarja - si go bom šel pa od blizu pogledat s svojim avtom.
nebivedu je napisal/-a:...Avto sem imel pa twingo z hudo predelavo mašine in podvozja... za pariz - dakar pa nimam dost denarja - si go bom šel pa od blizu pogledat s svojim avtom.Nebivedu
A maš kako sliko Twingeca, pa pariz dacar bi pa tut jaz šel gledat, sploh kr letos greta tut dva slovenca z mercedezom.
Mam slikce od dvakrat totalke - drugega nič.
Na rally pariz dakar gre letos kr nekaj slovencev - jst vem za dve toyoti - zdej pa še mercedes - to pomeni najmanj trije avtomobili.
LP
Nebivedu
P.S. Jst si že avto štimam, da bom vozil zraven spremstva, al pa po njihovih špurah, če mi bo ratal. Sledil jim bom bl težko, ker majo oni zveri za po tej puščavi noret, jst pa bogega subaruja.
tud jest sem fan tega športa. Škoda da nacionalka al pa komercialke ne predvajajo posnetkov dirk po TV. Vem da TV 3 al krega TV že predvaja posnetke dirk v Sloveniji in okolici ampak to ni to, WRC to je to. Škoda da te dirke nimajo take pozornosti kot F1 .
Podpišem se pod vse zgori Najbolj pa me moti to, da je F1 velik bol medijsko oblegana- pa vsi kao kronajo F1 pilote- kvazi smetana avtomobilizma. Če potem te ˝kralje˝ primerjaš z rally vozniki.......... Misl da je blo lani, ko je Colin izzval Šumija da bi se oba pomerila v obeh avtih, pa ni blo od Šumija ne duha ne sluha (se vid kok ma kdo kuglc)
Fora je v tem da nam je rally ful bol blizu, tut po tehniki. Motorji so taki kot tut v naših mašinah, sam bol naviti, formula ma pa take ka jih mi lahk sam sanjamo. Pa karte za formule so tut drage, za rally jih pa sploh ne rabiš.
Tud mene lahko štejete zraven. Zame so vozniki rally-ja precej boljši od voznikov v F1. Dejstvo je, da rally pridobiva na popularnosti medtem ko F1 zgublja. Dejstvo je tudi, da se v rally-ju pojavlja manj svinjarij, ker tekmovalci vozijo v bitki s časom in kolo ob kolesu.
Medijsko je sicer formulo pokrivati lažje je pa tudi res, da bi ob bolši pokritosti rally še več pridobil, glede nato, da so visoki fnkcionarji v F1 poskrbeli, da so oni lastniki TV pravic za rally in ga pač prenašajo na neki majhni Tv v Angliji, ki pokriva harikirano rečeno nekaj vasi.
Nek dirkač F1 je nekdaj odgovoril na vprašanje zakaj se je odločil za F1 takole. Nisem dovolj odštekan, da bi dirkal z motorji in preslab, da bi vozil rally.