Postavi avto s priključeno prikolico nekam na čimbolj ravno podlago in že na pogled boš ugotovil ali prikolica stoji vodoravno ali pa je spredaj mogoče preveč dol.
Sam imam problem, ker imam originalno tovarniško vgrajeno kljuko in je kar visoko ali pa imam prikolico prenizko. No, višina mi nagaja za približno 5cm, tako da sem pred predelavo prikolice imel to rešeno z dodatno cevjo 50x50mm, sedaj pa sem vlečno rudo na prikolici nekoliko podaljšal in se razlika v višini ne opazi tako zelo, pa še vožnja vzvratno je lažja.
Za normativ višine kljuke na avtu težko rečem, saj se višina z natovorjenostjo avtomobila kar precej spremeni, tako da...

enako velja tudi za prikolico, da se z večjim tovorom nekoliko posede.
Marsikateri avto ima zaradi nizkega zadnjega odbijača kljuko montirano precej nizko. Priklop kljuke je nizko, zato bi morala biti sama kljuka višja, da se ta razlika kompenzira. Verjetno proizvajalci kljuk uporabljajo le eno dimenzijo kljuke in je zato višina kljuke na avtu odvisna predvsem od višine priključka kljuke, točke, kjer se snemljiva kljuka zatakne v priklop. Če bi obstajale različne kljuke, bi ta problem odpravili.
Vsekakor zahtevaj pojasnilo, tam, kjer so ti kljuko montirali.