Debate, ki niso vezane na ostala področja...

norc89
Novinec

Vožnja psa z avtom

Napisal/-a norc89 Sr avg 11, 2010 8:29 pm

Moj oče ima željo vozit našega psa z avtom. Ampak ker ima vw tiguana starega eno leto se mu zdi škoda vozit psa v avtu. Imamo bernardinca težek je cca 75-80kg, dlake mu letijo na vse strani še hujše je z slino.

In je danes dobil eno idejo. Zdaj pa naju zanima če to obstaja.
Vsi vemo da se dajo dobit nosilci za vožnjo peciklov, ki se namontirajo na vležno kljuko. Mojega očeta pa zanima če se da kje dobit, neke vrste škatla ki bi se enako lahko zmontirala na avto kot ta nosilec za bicikle.

Nisem vedel v keri del foruma bi dal, tak da se opravičujem če nisem dal v pravo temo.

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Sr avg 11, 2010 8:45 pm

Za take nosilce ne vem. Vem da obstajajo posebne prikolice ali pa naj naredi kletko v prtljažniku ali pa ga pregradi.
v tej temi se pa tudi govori o vožnji psov v avtu. Poprašaj avtorico teme če ona kaj ve!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=20

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr avg 11, 2010 8:48 pm

ti misliš psa na kljuki vozit? bernadinc je res velik pes.jst bi kupil v kaki avtotrgovini uno gumjasto podlogo za prtljažnik, ob straneh bi pa improviziral s kako staro dekno ali kako gumo. mislim da se pa da tudi lahk kupiš plastičen box za v avto in ga daš v prtljažnik, sam ne vem, če imajo tako velike boxe.malce pogledi na internet
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Sr avg 11, 2010 8:48 pm

Ok, vi bi dal psa v kletko in šli s to kletko s psom notri recimo 130 po avtocesti :roll: . Kupi se boks za v prtljažnik, ne pa kletka. Pa ne bo ne dlake in ne sline po avtu.

Edit:
Tisti predlog z avtorico teme, če je ona tista, ki mislim, da je ne bo pripravljena na takole debato :lol:.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 11, 2010 8:59 pm

Kolikor je meni znano, je pri veliki večini avtov dovoljena vertikalna obremenitev na kljuko samo 50 Kg. Bernardinec + kletka pa bi že skoraj presegla 100 Kg.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 11, 2010 9:28 pm

Za prtljažnike avtomobilov se dobijo posebni boxi v katero daš psa. Se dobijo tudi tako veliki da grejo noter tudi bernadinci.

Drugače pa je opcija posebne prevleke za zadnje sedeže ki je oblikovana kot "kad" oziroma obleče tudi stranice...

Izdelkov za prevoz psov je v glavnem ogromno...

Priporočam da se gre vprašat v bolje založene trgovine za domače živali. Je pa na internetu tudi tega dovolj... eden večji proizvajalcev je italijanski ferplast Link je tule http://www.ferplast.com/default_eng.php (greš pod pse in potem pod carriers and crates)
njihove izdelke sem do sedaj pri nas videl v Mr. Pet Tukano trgovinah...

Take škatle kot sta vidva natuhtala pa ne bosta dobila, tudi ne obstajajo iz zgoraj navedenih in še nekaterih razlogov :roll:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr avg 11, 2010 9:48 pm

pustite živali naj živijo v divjini. ne vem zakaj jih zasužnjujete.

človeška neumnost je res neskončna

sploh pa razni fetiši, sprehajanja psov itd...

bolano. žal mi je da to rečem, ampak ljudje ki imajo pse so psihološko bolani

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Sr avg 11, 2010 11:08 pm

a4 je napisal/-a:
ljudje ki imajo pse so psihološko bolani

Cjoooo ej kaj tebi ni jasno?
Kaj pa slepi ljudje ko imajo pse da jih vodijo, a takrat so pa tudi psi dobri a?

Matr ej :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 11, 2010 11:13 pm

sicer verjetno provokacija in OT s strani A4 ampak psi NISO divje živali
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če avg 12, 2010 6:30 am

a4 je napisal/-a:pustite živali naj živijo v divjini. ne vem zakaj jih zasužnjujete.

človeška neumnost je res neskončna

sploh pa razni fetiši, sprehajanja psov itd...

bolano. žal mi je da to rečem, ampak ljudje ki imajo pse so psihološko bolani

:cry

kaki tepec nerazgledan! :pray:
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Če avg 12, 2010 6:54 am

Hm...verjamem, da je težko voziti psa v avtu, sploh če je kaj vreden, vendar se mi ta ideja z boxom na kluki...al nekaj podobnega zdi preveč čudna....tako, da bi sam našel kak drug način za prevoz psa....konec koncev je pes najboljši človekov prijatelj in zato bi sigurno našen način, da bi ga spakiral v avto....

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če avg 12, 2010 7:04 am

js k sm v svojem bravotu pelu zlato prinašalko Didi :), sem dal notr neko gumi tekstilno zadevo ki se prihakla na spredn in zadn zic, tko da dlake ni blo nikjer tko kj, edin med bokom zica in stebričkom pri vratih kjer je svoj smrček vtikala naprej da je mela use pod nadzorom :D

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če avg 12, 2010 7:34 am

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če avg 12, 2010 7:47 am

men je samoumnevno, da uporabiš pas za psa ;)
sam sem svojga mačka vozu pripetga na pasu, da se ni kuhal v škatli.
Je pa res, če nekdo razmišlja, da bi psa vozil na kljuki, verjetno ne bi uporabljal pas za psa.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če avg 12, 2010 7:59 am

točn to sm mislu ja k si dau link, me pa res zanima kako nekteri prpasajo psa z pasom :)
k sm vozu psa je tak vedno ležau, tko da ob morembitnem trku ga tko sprednji zici zadržijo če smo že pri tem, je pa res ja da če s evozi v prtlažniku da je bolje, že vsaj zaradi placa :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če avg 12, 2010 8:23 am

Jaz vozim svojega v prtljažniku - razmerje velikost psa / velikost prtljažnika pa je nekako kot pri vas. Daš tisti veliki gumijast "predpražnik" za prtljažnik, montiraš originalno mrežo za psa in zaščitiš zadaj "stopničko" oz vhod v prtljažnik, da ga ne spraska in to je to. Druga alternativa je box. Pasovi na sedežih se mi zdijo nekako bolj "pimerni" za manjše do srednje velike pse.

Ostale zadeve pa mislim, da so za psa vendarle mal prenevarne.. Potem ga raje ne voziti če je taka frka, kot pri mojih starših recimo..

weta
Novinec

Napisal/-a weta Če avg 12, 2010 11:08 am

meni pa se zdi ideja s pasjim boksom na kljuki odlična. če vozijo konje, prašiče, teleta itd na prikolicah, ne vidim razloga, da ne bi vozil psa v nekem boksu na kljuki.
ta boks, bi pač moral biti narejen podobno, kot prikolice za živali....močna konstrukcija, zaščita pred vetrom itd.... bi bilo pa zagotovo komot.
taka mrcina ti zagotovo uniči avto, če ne drugače, ko gre noter in ven itd...

tudi glede obremenitve kljuke ne vidim kakih težav....če klapa vozi po 4 bicikle na njej, drugi obesijo nanjo prikolico, ki ima vso težo na ojesu itd....

še enkrat...vrhunska ideja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če avg 12, 2010 11:35 am

Nekateri pa res zakomplicirate tam kjer ni potrebno.
Predlagam da voziš normalno psa v avtomobilu, če ti je pa avtomobila škoda, ga sprehajaj peš, in ga ne vozi z avtomobilom. Simpl kot pasul, brez konpliciranja. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Če avg 12, 2010 1:50 pm

Hvala vsem za dobre ideje in slabe.

Ampak je tak da imamo psa doma. Med vikendi se pa odpravimo na vikend ki je oddaljen 60km v eno smer. In bi za pesa bilo super, ga zraven vzet saj smo tam bolj na samem in bi lahko pes delal kaj se mu zahoče. Saj tudi tu kjer živimo ima prostor ampak imamo ograjeno z ograjo 1m, v boksu pa 1.2m pa mu je uspelo že iz boksa ven prit ta ograja okrog hiše pa mu je mašlji kašel. Tak da nismo ravno brez skrbi.

Kaj se pa tiče da ga naj damo na sedež. Smo 4 članska družina. V prtlažniku je pa invalidski voziček od mame. Tak da v avtomobilu ni ravno veliko prostora.

Pa tudi vidim da si vas malo predstavlja kako veliki je ta pes. To ni čivava. Nekako smo iskalni box za v prtlažnik. Ampak ga nikjer nismo dobili v dovolj veliki veličini. Saj v njem rabi pes tudi nekaj prostora ne tolko glih da gre v njega noter. Ter tudi nekako bi bilo težko dvigovat boks iz avta ven in v avto z pesom v njem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov