Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Parkiranje v LJ

Napisal/-a nevermind Sr avg 11, 2010 9:28 pm

Zanima me kje je najboljše/najvarjenše parkirat ob Tržaški cesti v LJ?
Vglavnem, bom pogosto v Lj in avto bo tudi čez noč parkiran.
Predvsem se gre za to, da se čimbolj izognem kakšnemu vandalizmu in kraji kakšnih feltn ali radija - pač KP tablice, vemo to kako gre.

Pa ne nekaj moralizirat in pametovat, samo me zanima odebeljen tekst.

Tukaj je slika in napišite kraj za parkirat vzdolž označene črte in njeni bližnji okolici.
Slika

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Sr avg 11, 2010 11:02 pm

Rožna ti je najboljša opcija, posebej če boš prihajal popoldne. Dopoldne je potem ko se začne fax in je konec dopustov ludnica. Če boš čez dan lahko pustiš pred Šparom, ponoč jaz raje ne bi. Potem maš opcije po jamovi - tam sicer ne vem, kako gledajo na druge ker so parkirišča bolj majhna- in zavetiški. Bližje centru so brezplačna parkirišča tam okrog faksov se pravi ulice pravokotno na jamovo- samo je spet problemi rush hour. V glavnem vzdolž tržaške imaš precej možnosti, ker je pač zelo dolga - vse so pa odvisne od tega, koliko se ti da hodit in kje točno se nahaja tvoj "cilj" :D.

lp Anja

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr avg 11, 2010 11:17 pm

Rozna dolina in okolica rozne doline, potem zdravstveni dom Vic (to je bliz rozne doline), bloki v okolici rozne doline, knjiznica Prezihovega Voranca - tam so tud bloki in se kdaj kej najde, ....mal se enkrat okol zapel in si poglej ksne lokacije ...

Glede vandalizma...tablica KP gor al dol, tist k ga bo hotu razbit, ti ga bo zal tko al tko
There is no time...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr avg 11, 2010 11:49 pm

Ok, najprej naj mi nekdo napiše kje je rožna dolina?
Aja, moj cilj bo Jadranska ulica, drugače mi pa ni problem peš hodit.
Pa tam je nekaj avto hiš/centrov in tega... kaj se lahko tudi tam parkira na njihovih parkiriščih?
Kako je pa parkiranje pred blokom, če nisi prebivalec bloka? Kaj težijo stanovalci (kakšni pajki, lisice)?

Glede vandalizma... sestrin fant je koprčan, pa so mu že spizdli feltne na Golfu, parkrat pobrali okrasne pokrove, pobarvali tablice s sprejem, zatlačili žvečilni v klučavnico, ipd.

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Če avg 12, 2010 12:03 am

Naj ti bo :D. Jadranska je A. Rožna dolina je del mesta nasproti A-ja čez Tržaško. To je blizu, recimo 5-10 min peš stran. Podčrtane imaš ulice, na katerih se da dobiti parkplac kar zagotovo (če ne takoj, pa po pol ure kroženja, kadar je dež recimo). V bistvu je zate pomojem to najboljša lokacija. Če se mene vpraša, lokalci dost hitro ratajo sumničevi, če je dan in noč pred blokom nek avto, ki ni njihov. Govorim to za bloke na jamovi, kjer so parkirišča dokaj majhna.

Edit: Šit, sem ti podčrtala napačno ulico, kjer ni parkirišč! Na Cesti v rožno dolino VI ne moreš parkirati. prava je ena vzporedno ulica pod njo, se pravi tista enosmerna, ki gre ven iz mesta.
Priponke
Brez naslova.png
Zadnjič spremenil northface, dne Če avg 12, 2010 12:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 12, 2010 12:10 am

Ok, hvala lepa Anja :D Sedaj mi je vse jasno

Še to me zanima, kar sem napisal v prejšnjem postu:
Pa tam je nekaj avto hiš/centrov in tega... kaj se lahko tudi tam parkira na njihovih parkiriščih?
Kako je pa parkiranje pred blokom, če nisi prebivalec bloka? Kaj težijo stanovalci (kakšni pajki, lisice)?

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Če avg 12, 2010 12:25 am

Mah, avtohiše so vse daleč, če se prav spomnim. Pred bloki pa, kot sem rekla. Če je majhno parkirišče, se vsiljivca prej opazi in lahko ti kdo kaj pokliče, posebej če misliš avto puščat dlje časa, koliko upaš tvegat pa ne vem. Jaz se recimo po uvedbi teh novih kazni držim reda in parkiram striktno tam, kjer je dovoljeno in tudi plačujem parking, kjer je to potrebno. Poznam primer, ko so stanovalci klicali pajka, ker je bil avto parkiran na pločniku pred njihovo, pozor, hišo in ni nikogar oviral (še pešcev in mater z vozički ne, ker je pločnik res širok). Sam presodi, jaz osebno pač ne tvegam več.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če avg 12, 2010 12:41 am

Tam pri teh blokih zna kdo zatežit kej, sploh zarad študentov, ki tam parkirajo.. :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 12, 2010 12:47 am

Sicer ne živim v Ljubljani je pa tako, da pred bloki bi znale biti kakšne komplikacije ja. Sam živim v bloku tako, da sem že marsikaj videl. To je tako, da pač če ne živiš v bloku nekako tudi parkiral tam naj ne bi za dlje časa a ne? Bi lahko imel probleme.
Splo če bi bilo to pogosto in za dlje časa.

flajer
Nov uporabnik

Napisal/-a flajer Če avg 12, 2010 6:33 am

Ravno okoli Jamove sem enkrat parkiral pred nekim blokom in sem dobil za brisalcev sporočilo "naslednjič grejo gume". Tolk o toleranci stanovalcev. :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 12, 2010 8:14 am

Sej verjetno ima tudi študent pravico za parking, če plačuje najemniško stanovanje?
Drugače jaz nisem študent, le na obisk bom še.

flajer je napisal/-a:Ravno okoli Jamove sem enkrat parkiral pred nekim blokom in sem dobil za brisalcev sporočilo "naslednjič grejo gume". Tolk o toleranci stanovalcev. :D

No če koga vidim, bom pa njemu nalimal listek ''naslednjič gre glava'' :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če avg 12, 2010 8:15 am

kaj pa če bi ti kje drugje parkiral, in se vozil do destinacije z busom?

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če avg 12, 2010 8:21 am

drugače maš varianto tudi pri gradbenem faxu, po tisti ulici, ki gre proti prometnemu ministrstvu (ulici: Lepi pot in Bičevje) http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?x1=461141&y1=100305&zoom=2343&q=fgg
tam je zastonj (samo tisti del ob FGG in do Langusove ulice, je pa precej polno, ker so tam bloki, sem pa sam velikokrat tam pustil avto (čez dan).

Upam, da najdeš

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če avg 12, 2010 8:25 am

parkiraj avto zraven interšpara in se lepo sprehodiš 2 ulici in je to to.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 12, 2010 8:38 am

nevermind je napisal/-a:Sej verjetno ima tudi študent pravico za parking, če plačuje najemniško stanovanje?
Drugače jaz nisem študent, le na obisk bom še.

flajer je napisal/-a:Ravno okoli Jamove sem enkrat parkiral pred nekim blokom in sem dobil za brisalcev sporočilo "naslednjič grejo gume". Tolk o toleranci stanovalcev. :D

No če koga vidim, bom pa njemu nalimal listek ''naslednjič gre glava'' :D

Zakaj bi imel pravico parkirati v eni XY ulici? Sploh pa če pusti avto za cel teden. Nekateri rabimo avte po večkrat na dan, pa potem znosi kar moraš 100m ?

Parkiraj se tam ker boš najmanj motil. Špar se mi zdi OK, rožna dolina tudi (tam imajo hiše svoja dvorišča) jeseni bo pa tako vse nafilano z študenti.

Pa z nasiljem se nič ne reši, vprašanje je na kakšnega psihota naletiš, tvoj avto bo pa tam cele dneve brez nadzora. Če bi jaz videl da kdo krade študentom bi jih celo častil, ne pa klical policije.

Pa ne se sekirat za vandalizem, kjerkoli boš se ti lahko kaj zgodi :lol:

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Če avg 12, 2010 8:41 am

Js bi parkiral čez noč na Večni poti alpa pred študentskimi bloki v Rožni.... Kje drugje se v rozni cez noc ne splaca parkirat ker so redarji ratali pravi psihopati, vsi avti stanovalcev redno olistkani :? :roll:

pred kakimi bajtami v ulicah/pred bloki pa ne priporocam (ceprav ne oviras res nikogar in je tam ze 10 drugih avtov) ker razni zakompleksani dedki in mamke in lokalni šerifi samo cakajo na oknu da se bo v ulico pripeljala tuja registracija da bodo sli lahko lomit/dvigat brisalce in klicat redarstvo :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če avg 12, 2010 8:55 am

Rain je napisal/-a:pred kakimi bajtami v ulicah/pred bloki pa ne priporocam (ceprav ne oviras res nikogar in je tam ze 10 drugih avtov) ker razni zakompleksani dedki in mamke in lokalni šerifi samo cakajo na oknu da se bo v ulico pripeljala tuja registracija da bodo sli lahko lomit/dvigat brisalce in klicat redarstvo :roll:

Moraš se zavedati, da ni krivda samo na strani stanovalcev. Veliko takih dnevnih vozačev je egoistov, ki gledajo samo na svojo rit. Ni važno, če nekomu zaparkirajo vhod na dvorišče, če ovirajo izvoz na ulico oz. če spremenijo dvosmerno ulico v enosmerno. In če ti vsak dan nekdo zaparkira vhod, boš valda sumnjičav do vsakega, ki začne motoviliti tam okrog. Seveda pa ni prav kar luknjati gume.

No, pa da ne bom preveč moraliziral - parkiraj nekje pri AC obroču (recimo parkirišče Dolgi most, Špar) in si nabavi zložljiv bicikl za v prtljažnik. Boš najhitreje in najlažje funkcioniral v LJ. Tudi jaz kot stanovalec LJ grem z avtom po opravkih le izjemoma - samo če imam kaj težkega in velikega za pripeljat domov oz. če lije kot iz škafa. Za vse ostale primere je kolo ali pešak superiorna zadeva.
Glede varnosti parkiranja na Dolgem mostu pa ne vem. Zaradi same registracije po mojem ne bo razlike. Feltne ti lahko pa sunejo tam ali pa kjerkoli drugje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 12, 2010 9:30 am

Pero - tisto z nasiljem sem se hecal, saj sem pripopal smeškota zraven.
Pa avta nebi pustil čez cel teden, maksimalno par ur čez dan in kdaj pa kdaj čez noč.

Drugače se pa meni zdi logično, če oseba, ki je v najemniškem stanovanju in nima avta parkiranega - se pravi en parkir plac, jaz lahko komot parkiram tam.
Če ne, bom uporabil Šparovo parkirišče. Pacienti in lokalni šerifi se pa itak povsod najdejo.
Drugače pa hvala.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Če avg 12, 2010 9:31 am

Vem da so nekateri ekstremno neobzirni in parkirajo cisto vsepovsod (in tega ne podpiram), ampak ce parkiras na mestu, kjer ne oviras ne prometa in ne pescev in ne unicujes trave in ostalih reci, pa tam ni ravno zarisano parkirisce, se mi zdi resnicno nesramno, da te nekdo zanalasc prijavi samo zato da te zajebe.

No ja, zaključimo debato o tem, da nebomo smetili teme...
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če avg 12, 2010 10:26 am

Nevermind: živim v bližini, Jadranske ampak podobno je povsod.

Iz Rožne si v Jadranski za par sto metrov. Pač glej da ne oviraš stanovalcev pa ne bo nobenega problema.

Se strinjam da če si v najemu da moraš nekje parkirat, ampak ne v sosednji ulici, nekomu pred bajto pa pustit avto da stoji cel teden nedotaknjen. Potem se parkiraj malo stran kjer nikogar ne motiš.

Drugače pa če parkiraš pravilno ti noben redar ali pajek ne more težit: torej tam kjer je dovoljeno, da nisi na pločniku, na zelenici, itd.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov