Hecno ampak kukr sem usekan na avte bi se odrekel avtu zaradi čisto lastne strehe nad glavo. Dvomim pa, da zaradi majhnega stanovanja. Zrastel sem v hiši, na kmetih, z vrtom, gozdom za hišo... Za stanovanje pa ne vem no. Sem kliknil da. Bi prodal trenuten avto, pa vložil v zidavo ali nakupl lastne hiše. Pa se po potrebi vozil s čim bolj skromnim. V končni fazi si priznajte, da večina
v mestu avto skoraj ne rabi in
je prestiž. Imaš javni prevoz (LPP naprimer), če kupiš kaj v Bauhausu, Rutarju ti itak dostavijo... Pa nimaš nobenih stroškov ne z registracijo, bencinom, vzdrževanjem, karta za mesečni javni prevoz je pa drobiž.. Če je vse po sreči dočakaš neko normalno starost, ki jo potem preživljaš v lastni hiši/stanovanju.
Otroci ti pri 50ih naprimer že odrastejo in si spet lahko privoščiš kak avto in spet začneš uživati po svoje. Čeprav se temu ponavadi reče, da človek pade v krizo.
Je pa zanimiva tema. Vsi pomoje poznamo stereotip "unega tam", ki se vozi v nekem dražjem avtu, hiša pa brez fasade. Potem se jih 3/4 zgraža glej ga bumbarja samo, da se kaže, živi pa v čisto hiši. Po eni strani res. Ampak ljudje dajte kdaj pogledati drugo plat. Nekaterim so sanje imeti lepo hišo, z vrtom, bazenom, drugim pa, da si lahko enkrat v življenju privoščijo avto o katerem sanjajo že ne vem koliko časa... Hecno je ko povprečen Slovencelj reče, da razume nekoga, da rad zbira znamke, kovance, da rad kvačka, če pa nekdo reče, da mu je avto hobi, da ga rad rihta, da se rad vozi je pa divjak ali neprilagojenec. V tujini (USA, Japonska, UK) je to način življenja. Kot je napisal freddie za USA ni sramota, če imaš nekega oldija. V bistvu so marsikateremu Američanu sanje imeti nek UAS muscle iz točno določenega leta. Pri nas (če že) so sanje imeti fičkota ker je bil to njegov prvi avto (pa takrat itak skoraj edini na trgu).

Dajte no, marsikdo po tihem sanja o nečem drugem pa si ne prizna ker bi bilo to po zaplankanem mnenju preseravanje. Zakaj že?
Po domače: vsak naj si v življenju določi prioritete. In če ga to veseli, naj se ne ozira na druge.

....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...