INFINITI je napisal/-a:Jaz sem kljub dolgoletnemu stažu šel na vransko opravit tečaj varne vožnje in ga lahko priporočam, se mi je zdelo zelo koristno in poučno.
To da bodo morali novaki tudi to opraviti samo pozdravljam.
B.L. je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Jaz sem kljub dolgoletnemu stažu šel na vransko opravit tečaj varne vožnje in ga lahko priporočam, se mi je zdelo zelo koristno in poučno.
To da bodo morali novaki tudi to opraviti samo pozdravljam.
Sploh je zanimivo gledati vozila z različno varnostno opremo (tiste kratice pri opremi očitno niso brez veze) , in kvaliteto "starostjo" gum. Pri nas je imel en 8 let stare gume, za policaje dost profila, na drsnih podlagah je bil pa precej bogi...
Vsekakor nujno za vsakega šoferja da 1x proba te vaje na kontroliranem območju, še bolje bi pa bilo da bi imeli tam "za vzorc" en avto s slabimi gumami in brez elektronskih pomagal.
INFINITI je napisal/-a:Tisto o polnjenju žepov je mimo komentar - a bi potem tudi prepolovili število potrebnih ur? -To je tudi potem polnjenje žepov. Dandanes bi mladina najraje videla da dobijo vozniško v škatli za cornflakes, v glavi pa slama in 0 izkušenj.
X-Hair je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Tisto o polnjenju žepov je mimo komentar - a bi potem tudi prepolovili število potrebnih ur? -To je tudi potem polnjenje žepov. Dandanes bi mladina najraje videla da dobijo vozniško v škatli za cornflakes, v glavi pa slama in 0 izkušenj.
Ja zakaj pa nebi prepolovili. A če bi jih naredil 40 bi bil pa popolni voznik. Ma jaaaooooo ljudje. Dokler nimaš vsaj 100.000 za sabo nimaš izkušenj, PIKA. Najprej bi se moral začetnik mal navozit. Naredit nekaj 10.000km da sploh ve zakaj se gre, potem pa dodatni tečaji. In JA, to je molzenje in ama popolnoma čisto NIČ drugega. Sicer pa....mah se je brezveze sploh še kaj napisat.
![]()
Vsekakor podpis pod post od Kael-a.
Kael je napisal/-a:Celotni izpit je skupaj s to šolo varne vožnje eno navadno molzenje državljanov in ničesar drugega. Vsaj za tiste, ki js vem, je šola vožnje od 10 ure dalje potekala v smislu učenja bustato postavljenih znakov, konec in začetkov kolesarskih stez, ki jih moreš gledat, kot da si na ringlšpilu in večinoma mestni vožnji - morda imate tisti ki ste doma v zelo majhnih krajih drugačne izkušnje. Se pravi nadrkan si tiste trase, kjer furajo izpitne komisije in štejejo kuk si glavo suku pa kolesarskih stez pogledu, ne pa praktično obvladovanje vozila. Sam sem se v avtošoli nauču prestavljat, speljevat pa pogojno parkirat - vse ostalo je prišlo skozi rutino, česar pa ne dobiš z 20, 40, 100 urami vožnje ampak z tisoči in tisoči kilometrov. In šele takrat, ko jih imaš nekaj tisoč za sabo, ko počasi dobiš smisel za vozit avto, tedaj je šola varne vožnje smiselna - prvi del, bi pa moral biti že v avtošoli, v smeri programa šola v različnih vremenskih razmerah in podlagah. Torej folku prikazat kaj pomeni mokra cesta, ko je naliv, kaj pomeni mokra cesta če prej ni 14 dni deževalo, kaj pomeni mokra cesta na otokih in morju, kar pomeni vožnja po makadamu, kaj pomeni vožnja z 10 let starimi gumami, kaj pomeni vožnja z novimi gumami, pravila vožnje po snegu, način prehitevanja (ne samo teorija: ravna cesta, nasprot nobenga) ter splošno osnovno znanje (preverjanje nivoja olja, polnjenje pnevmatik, odpiranje motornega pokrova, ipd zadeve).
Zelo zanimivo bi bilo najti tudi realni poligon, kjer bi folk sprobal kaj pomeni priletet v ovinek, zagrabi bankina in podobni štosi ter mu na nek način (ideje nimam) prikazat, kaj pomeni prometna nesreča in kaj vse vpliva. Tu pri nas ko je pa vse po liniji najmanjšega odpora, je pa en sam nateg.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov