Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Smrkec
Novinec

KDO BI BIL KRIV??????

Napisal/-a Smrkec So nov 08, 2003 10:44 pm

Danes bi imel skoraj nesrečo in potem sem začel razmišljat kdo bi biu kriu :?: :?: :?: Na sliki sem narisu dva načina katera bi bila možna da bi se zaletel.
Pa bi prosu da mi poveste kdo bi biu kriu v Prvem primeru in kdo v Drugem.
Prehitevau sem avto na črtkani črti (moje vozilo je svetlo modro in mislim, če bi se zaletel z avtom ki je bil za mano(prehitevano vozilo))
Slika
HVALA
Lp Smrkec

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifty So nov 08, 2003 10:50 pm

SMRKEC jst mislim da če si prehiteval po predpisih bi mogu bit kriv voznik za tabo ker ti mora omogočiti varno vključitev nazaj na pas in ne da ti še zapira prostor kar je lahko izredno nevarno!
http://lasagnarecipes.org.uk

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG So nov 08, 2003 11:20 pm

swifty je napisal/-a:SMRKEC jst mislim da če si prehiteval po predpisih bi mogu bit kriv voznik za tabo ker ti mora omogočiti varno vključitev nazaj na pas in ne da ti še zapira prostor kar je lahko izredno nevarno!

Se podpisem pod to .. varnostna razdalja ki jo more imeti vozilo za prvim mislm, da more biti dosti dolga, da se ti vkljucis notri.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny So nov 08, 2003 11:28 pm

Vprašanje je kdaj si ti začel prehitevat ? (kje je bil nasproti vozeč avto)
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So nov 08, 2003 11:32 pm

Pomoje bi v vsakem primeru ti najeb.v , zato ker se moraš prej prepriča, če lahko varno prehitevaš.

Če se je vse srečno končalo :) , ti ni treba preveč razmišljat o tem.

Uporabniški avatar
Techfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a Techfreak Ne nov 09, 2003 12:10 am

Tudi po moje bi bil kriv najverjetneje ti, ker se mora voznik predhodno prepricati ce se je razdalja spredaj med vozili primerna, da se bo lahko po prehitevanju varno vkljucil nazaj v promet...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne nov 09, 2003 12:11 am

odvisno je,če si šel v "škarjice" tega ne omenjaš :wink: . če si potem je možno,da te voznik,ki si ga prehitel sploh ni opazil oz. ni bil dovolj pozoren-tudi njegova napaka.če je prasec in te je namerno tako stisnil ni to nič posebnega tudi takih je veliko na cesti-o tem kdo bi bil kriv bi nastala 2 tabora.v primeru,da si slabo ocenil oddaljenost nasproti se vozečega vozila,si tega,ki si prehitel (po mojem mnenju ) malo izsilil. če pa je bilo nasproti vozeče se vozilo dovolj oddaljeno bi ob tvojem delujočem desnem smerniku po pravilih voznik prehitelega avta moral dovolit,da se lepo uvključiš v kolono.

no zdaj povej.si imel vključen desni smernik za vključitev v kolono? pribl. oddaljenost nasproti vozečega vozila? si šel mogoče v škarjice? :D

lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne nov 09, 2003 2:30 am

Kaksna pa je razlika med temi dvemi primeri :roll: .
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 09, 2003 10:10 am

Techfreak je napisal/-a:Tudi po moje bi bil kriv najverjetneje ti, ker se mora voznik predhodno prepricati ce se je razdalja spredaj med vozili primerna, da se bo lahko po prehitevanju varno vkljucil nazaj v promet...

točno tako... :wink: :wink:
tiste buče zgoraj da ti more prehitevani voznik omogočiti varno razdaljo...BUČE!!
SlikaSlika

yaris
Nov uporabnik

Napisal/-a yaris Ne nov 09, 2003 10:21 am

Ni ti potrebno spustiti prehitevajoče vozilo, saj se mora voznik ki prehiteva prepričati, da lahko to stori varno.
Jaz osebno, če je kolona in vidim živčka, ki gre kar na slepo prehitet, ga ne spustim notr :twisted:

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne nov 09, 2003 10:29 am

yaris je napisal/-a:Ni ti potrebno spustiti prehitevajoče vozilo, saj se mora voznik ki prehiteva prepričati, da lahko to stori varno.
Jaz osebno, če je kolona in vidim živčka, ki gre kar na slepo prehitet, ga ne spustim notr :twisted:

In potem sta na cesti dva živčka , ki skupaj povzročita verižno trčenje z nepredvidljivimi posledicami.

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Ne nov 09, 2003 10:30 am

Uh mislim da bi bil ti kriv ker nisi ocenu če lohk varno prehitiš. Razen če bi mel pričo da te je un namerno zaprl.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 09, 2003 10:33 am

Road Runn3r je napisal/-a:Uh mislim da bi bil ti kriv ker nisi ocenu če lohk varno prehitiš. Razen če bi mel pričo da te je un namerno zaprl.

dokaži da te je namerno zaprl...
še vedno prevladuje dejstvo:ne prehitevaj če ni frej!! :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne nov 09, 2003 10:50 am

po moje bi bil kriv ti ker po videnem si prehiteval v škarje! ker prehitevaš lahko če je varno prehitevati da vidiš če imaš dovolj prostora se potem spet razvrstiv v "pravi" pas.

še vedno pa ne vidim razlike med 1 in 2 primerom
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Ne nov 09, 2003 11:00 am

Tezko mu bo dokazat da te je namerno zaprl in potem si najverjetneje ti krivec. Bolš da se prehiteva kadar je vsaj mal vec placa kot si narisal :roll:

lp
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne nov 09, 2003 11:16 am

še ni odgovora ali je šel v "škarjice" :D

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Prehitevanje

Napisal/-a jurk Ne nov 09, 2003 11:17 am

Tud men se je ze nardil, da me kdo ni spustu notr....sicer ni prov, da prehtevas na tak nacin, samo ce pa ze prehtevas mors bit pa samo dost vztrajen. Jst prehtevam in k hocem not (ce vidm da me en zapira) cuknem prot njemu...se vsak je cviknu in me spustu notr....seveda z obvezno spremljajoco "jebemtimater" izrazeno z zvoki hupe in blendanjem :D

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne nov 09, 2003 1:36 pm

kdk je napisal/-a:
yaris je napisal/-a:Ni ti potrebno spustiti prehitevajoče vozilo, saj se mora voznik ki prehiteva prepričati, da lahko to stori varno.

In potem sta na cesti dva živčka , ki skupaj povzročita verižno trčenje z nepredvidljivimi posledicami.

kdk bi se jaz cisto strinjal s tabo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Ne nov 09, 2003 1:58 pm

Ja tole so precej delikatne zadeve...vendar policaju se ne bo dal ukvarjat s tem ampak bo njegova lena rit pač "obtožila" tistega, ki je prehiteval (itak kdor prehiteva = norc :roll: ). Najboljša rešitev v tem primeru je, da lastiš eno Hondo S2000 pa prehitevan osebek ne bo imel časa sploh na gas stopit pa te je*at...kvečjemu bo pljučnico fasu, če ne bi ledvičnika nosu :P

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne nov 09, 2003 2:21 pm

Vince je napisal/-a:Ja tole so precej delikatne zadeve...vendar policaju se ne bo dal ukvarjat s tem ampak bo njegova lena rit pač "obtožila" tistega, ki je prehiteval (itak kdor prehiteva = norc :roll: ). Najboljša rešitev v tem primeru je, da lastiš eno Hondo S2000 pa prehitevan osebek ne bo imel časa sploh na gas stopit pa te je*at...kvečjemu bo pljučnico fasu, če ne bi ledvičnika nosu :P

LP

Vince

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov