Debate, ki niso vezane na ostala področja...

blink182
Nov uporabnik

avtooptika in nove gume

Napisal/-a blink182 Po nov 10, 2003 10:28 am

Kje v lj. se najbolj splača it na avtooptiko (cenovno, kakovostno..itd)..? Zlizane Sava Effecta sem zamenjal z novimi Michelin Alpin pa me zanima če je treba zdej še optiko? Sava so mi zavijale na desno( neenakomerna obraba), z Michelin pa gre avto naravnost ampak se mi zdi da volan ni čisto na sredini. Pa opazil sem da so mi prodal nove Michelinke narejene leta 2001... (DOT - 3301) pri Lašiču v Brežicah. A je kakšna razlika v kakovosti takšne gume ali pa letošnje?

lp

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po nov 10, 2003 11:04 am

Dobro optiko nardijo v Brežicah za Kerametalom. Ne vem kuk se firmi reče.

Tvoje gume so ob nakupu ble stare cca 2 leti. Če so do tega časa bile pravilno shranjene ( beri: niso bile na soncu ) se ni kej za bat.
http://www.raceland.si

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: avtooptika in nove gume

Napisal/-a BojanI Po nov 10, 2003 11:16 am

blink182 je napisal/-a:Kje v lj. se najbolj splača it na avtooptiko (cenovno, kakovostno..itd)..? Zlizane Sava Effecta sem zamenjal z novimi Michelin Alpin pa me zanima če je treba zdej še optiko? Sava so mi zavijale na desno( neenakomerna obraba), z Michelin pa gre avto naravnost ampak se mi zdi da volan ni čisto na sredini. Pa opazil sem da so mi prodal nove Michelinke narejene leta 2001... (DOT - 3301) pri Lašiču v Brežicah. A je kakšna razlika v kakovosti takšne gume ali pa letošnje?

lp

Pri menjavi gum optika ni potrebna !

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po nov 10, 2003 11:25 am

BojanI je napisal/-a:

Lp, Bojan

Bolje preberi!! Pravi da mu je gume pobiral in da volan ni ravno. MORA na optiko.

Jst tut nism dobr prebral. :oops:

V LJ so men svetoval da je Špan-u najbolje iti. Pri optiki je vedno tako: več kot jo delajo boljši so, tko da je najbolj it tam ko majo izkušnje. Lehko se pa tudi na AMZS-u oglasiš.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
k@vka
Novinec

Napisal/-a k@vka Po nov 10, 2003 12:18 pm

kokr jz vem, gume same posebi ratujejo trše, pa ni važn al se z njimi voziš, jih imaš na soncu al pa lepo spravljene v garaži, tako da bi na tvojem mestu- če je možno, reklamiral
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po nov 10, 2003 12:24 pm

Ce si gume kupil po cist redni ceni potem jih reklamiraj, ce se ni preteklo 8 dni, sicer se pa obrisi pod nosom. Guma je vsako leto trsa, uporabna zivljenska doba pa je nekje od 4-6 let.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To nov 11, 2003 1:43 am

johnyr je napisal/-a:
BojanI je napisal/-a:

Lp, Bojan

Bolje preberi!! Pravi da mu je gume pobiral in da volan ni ravno. MORA na optiko.

Jst tut nism dobr prebral. :oops:

V LJ so men svetoval da je Špan-u najbolje iti. Pri optiki je vedno tako: več kot jo delajo boljši so, tko da je najbolj it tam ko majo izkušnje. Lehko se pa tudi na AMZS-u oglasiš.

Ampak sem slisal pa widel da so na AMZS kar se optike tice .. cisti levaki .. span jih je spluval ker je moral popravljati za njimi.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen To nov 11, 2003 5:56 am

Vedno ko kupis gume so letnik starejsi letos vsak ki bo kupu gumu bo dobu letnik 2002 mogoce tudi 2001, ce bo imel res sreco lahko dobi 2003. Nove gume imajo nek premaz cez kot nek film ki jih sciti pre zunanjimi uplivi - to bojo dobro vedli mototristi ker s tako gumo ni za it prehitro v ovinek dokler se ne obrabi tisti film.
Made in Japan

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To nov 11, 2003 8:42 am

Ma letos sem kupu 5 kpl gum, pa noben ni starejsi od 1403, tko da ni cist res, kar pravis. Je pa res, da manjsi, ko je vulkanizer, vec je moznosti, da bo kaka guma stara, ker jih je moral vzeti na zalogo, pa jih ni prodal...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov