Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Ma kdo izkušnje z Grelnimi blazinami za sedeže?

Napisal/-a mITJA122 Po okt 04, 2010 6:42 pm

Bližajo se mrzli dnevi in me zanima, če ima kdo izkušnje z temi grelnimi blazinami za sedeže v vozilu? Se splača to nabavt? Kako je ,če hočeš met na obeh prednjih sedežih(kak razdelilec...itd)

http://www.mimovrste.com/artikel/342024 ... v#pictures

Hvala in LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po okt 04, 2010 6:57 pm

tudi mene zanima, čeprav izgled je pa grd, ampak važno je če tole sploh kaj greje :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po okt 04, 2010 7:04 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:tudi mene zanima, čeprav izgled je pa grd, ampak važno je če tole sploh kaj greje :)

Saj izgled ni toliko pomemben, sam da je toplo v hrbet :D če res deluje, kot je treba, pa še cena je dokaj sprejemljiva :D

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po okt 04, 2010 8:31 pm

Jaz se jo uporabljal prejšno zimo (iz radovednosti sem jo kupil v obiju, najcenejšo). Moram povedati, da zelo greje na sedalnem in ledvenem predelu. Stvar funkcionira in meni se zdi zelo uporabna. Glede uporabe dveh naenkrat (potem moraš kupiti razdelilec) se prepričaj, da ne boš električnega napajanja ali varovalk preobremenil.

Stvar je poceni, probaj, ne bo ti žal. Svetujem ti le, da kupiš takšno, ki ima stikalo za vklop (lansko leto so jih imeli v sparu in mercatorju za 12 €, dve stopnji gretja) in izklop (ni potrebno vedno priklapljati in izklapljati).

Upam, da sem pomagal. Če te zanima še kaj, vprašaj.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po okt 04, 2010 9:51 pm

kiki13 je napisal/-a:Jaz se jo uporabljal prejšno zimo (iz radovednosti sem jo kupil v obiju, najcenejšo). Moram povedati, da zelo greje na sedalnem in ledvenem predelu. Stvar funkcionira in meni se zdi zelo uporabna. Glede uporabe dveh naenkrat (potem moraš kupiti razdelilec) se prepričaj, da ne boš električnega napajanja ali varovalk preobremenil.

Stvar je poceni, probaj, ne bo ti žal. Svetujem ti le, da kupiš takšno, ki ima stikalo za vklop (lansko leto so jih imeli v sparu in mercatorju za 12 €, dve stopnji gretja) in izklop (ni potrebno vedno priklapljati in izklapljati).

Upam, da sem pomagal. Če te zanima še kaj, vprašaj.

Hvala za odgovor, bom naročil stvar, pa bom videl kako se obnese ;)

Lep večer. :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 04, 2010 10:23 pm

[quote="lenivec"]mater to je še bol poceni kot direkt od kitajca :D[/quote

Sej dela tud za tako ceno :D Ko greje sicer greje ko k****a....ampak crkne pa v 14tih dneh ( dve zapored). ]
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr okt 06, 2010 8:05 am

Grelna blazina se mi zdi zelo brez veze, razen če imate avto, kjer vse pušča in piha pri špranjah. Če je mraz, sem pač v bundi, dokler se avto ne ogreje, ne bom pa trdil, da ni fajn, če se premražen vsedeš na toplo.
Raznorazne blazine za pogrnit na sedež so mi štoraste, zato tega ne maram, če bi že hotel to imeti, bi si to zmontiral v sedež, je pa res, da je treba tapetniško razdret in je kar dosti dela, sva s kolegom to naredila, vgrdila neoriginalno grelno tkanino.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr okt 06, 2010 8:36 am

reber je napisal/-a:Grelna blazina se mi zdi zelo brez veze, razen če imate avto, kjer vse pušča in piha pri špranjah. Če je mraz, sem pač v bundi, dokler se avto ne ogreje, ne bom pa trdil, da ni fajn, če se premražen vsedeš na toplo.
Raznorazne blazine za pogrnit na sedež so mi štoraste, zato tega ne maram, če bi že hotel to imeti, bi si to zmontiral v sedež, je pa res, da je treba tapetniško razdret in je kar dosti dela, sva s kolegom to naredila, vgrdila neoriginalno grelno tkanino.

Ko sem avto kupoval, mi gretje sedežev in podobna oprema ni pomenila veliko, zdaj ko pa imam to opremo, pa mi na kraj pameti ne pade, če bi kupoval drugi avto, da te opreme nebi imel noter.

Ni lepšega ko zunaj dežuje in je 5°, ali celo -X°, se vsedem, vžgem avto, nastavim gretje sedežev, in čez 30s do 1 min že čutim toplo zadaj :)

(Vem da nimaš nič proti gretju sedežev, saj si tudi na koncu napisal da si sam vgradil) :)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 06, 2010 9:11 am

jaz sedaj sicer pozimi avto vžgem enih 15 do 20 min preden grem oed doma, da je že toplo ko se vsedem pa odpeljem, ampak za to zimo pa mislim da bom tudi sam nabavil tole zadevo, ker vedno in povsot pa ni te opcije da 20 min avto prej vžgeš. :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Sr okt 06, 2010 12:00 pm

Webasto je tudi zakon :)
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Sr okt 06, 2010 12:42 pm

Sam imam tudi tako zadevo in sicer sem jo kupil v Conradu, se ne spomnim točno, ampak se mi zdi, da je bila okoli 40€...

Zakaj?
Zato, kej imam delno usnjene sedeže(usnje je pri straneh) in je zjutraj mrzlo ko sam hudič. Prižgem za največ 1 min in to je to.

Fina zadeva, priporočam! :D

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Pe okt 08, 2010 5:26 pm

Drugače imaš pa 1 leto garancije in je to to,če kej crkne.. Pa če odsluži 1 leto za 12€ pa lahko tudi stran vržeš potem..

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če okt 14, 2010 10:08 am

Senad je napisal/-a:Ko sem avto kupoval, mi gretje sedežev in podobna oprema ni pomenila veliko, zdaj ko pa imam to opremo, pa mi na kraj pameti ne pade, če bi kupoval drugi avto, da te opreme nebi imel noter.

Ni lepšega ko zunaj dežuje in je 5°, ali celo -X°, se vsedem, vžgem avto, nastavim gretje sedežev, in čez 30s do 1 min že čutim toplo zadaj :)

(Vem da nimaš nič proti gretju sedežev, saj si tudi na koncu napisal da si sam vgradil) :)

Sem vgradil, ampak ne zase. Lahko bi vgradil tudi zase, ampak ker ne vidim potrebe, nisem šel razdirat sedežev, pač ne potrebujem.

Vsekakor je prijetno, če je zunaj turobna in mrzla vlaga ali pa navaden zimski suh mraz, da te greje v rit in hrbet, če je prav nemarno mrzel avto. Včasih se je fino in prijetno na hitro pogret, saj se avto normalno segreje šele po nekaj dooolgih minutah, če zebe, se te minute vlečejo ;)

Če bi kupoval drug avto, mi gretje vsekakor ne bi bil pogoj, kakšna druga oprema ja, gretje ne, se pa ne bi branil, mogoče bi tudi kdaj pa kdaj uporabil. K sreči se mi ni treba vozit tako, da bi se premražen vsedal v mrzel avto, zato zase ne vidim potrebe za gretje, sicer pa se strinjam, da je prijetno.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če okt 14, 2010 2:16 pm

tole bi se pa splačalo, pa ven pobereš drobovje, pa kar direkt v peno sedeža vržeš in imaš gretje sedežev :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov