Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Preventivni pregled vozila

Napisal/-a Anze92 Sr okt 20, 2010 8:58 pm

'lo Slovenija ;) .

Stvar je takšna, da sem v last praktično zastonj dobil dokaj dobro ohranjenega Renaulta 19, letnika 1990. Kljub temu, da je avto ravnokar opravil tehnični pregled, bi se sam rad še dodatno prepričal o stanju avtomobila, z podrobnejšim pregledom le tega.

O preventivnih pregledih vozil je na forumu kolikor sem lahko zasledil napisanega že veliko, pa vendarle so informacije pomešane v dosti različnih temah - zaradi tega odpiram novo, namenjenu samo preventivnim pregledom vozil.

Ker imam kar nekaj vprašanj, jih bom zastavil kar v točkah:

• Kje v Mariboru se preventivni pregled vozila lahko opravi - najbližja enota AMZS?
  • Kaj vse preventivni pregled vozila vsebuje? Sam bi namreč rad podroben pregled celega vozila, zato me zanima, če je to izvedljivo.
  • Kakšna je okvirna cena preventivnega pregleda vozila?

Hvala za odgovore 8) .

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr okt 20, 2010 9:21 pm

PM.
Drugače pa se enota AMZS nahaja na Zagrebški 25.
Pa za pregled takega avta ne rabiš iti na AMZS to ti lahko kak soliden mehanik pogleda in pove kako in kaj.
lp.

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Napisal/-a Anze92 Če okt 21, 2010 3:52 pm

fare je napisal/-a:PM.

Ravnokar sem ti odgovoril ;) .

Vbistvu mi je vseeno ali avto pregleda AMZS ali privatni avtomehanik. Gre se bolj zato, da bo avto v celoti kvalitetno pregledan, ker se sam na te zadeve žal ne spoznam.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če okt 21, 2010 4:30 pm

fare je napisal/-a:PM.
Drugače pa se enota AMZS nahaja na Zagrebški 25.
Pa za pregled takega avta ne rabiš iti na AMZS to ti lahko kak soliden mehanik pogleda in pove kako in kaj.
lp.

http://www.amzs.si/?podrocje=200

Pregled izvajajo usposobljeni mehaniki in tehnični pregledniki, ki so zaključili ustrezno usposabljanje. Storitev izvajajo v AMZS poslovna enota Ljubljana in AMZS poslovna enota Celje.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 21, 2010 5:53 pm

Jaz sm to povem, da tej preventivni pregledi so za en k.... To je samo zato, da imaš ti boljši opčutek, če je pa kje gnil pa itak sam vidiš, pogledaš olje oz tekočine ki jih zna že vsaha ženska, kaj več pa itak ne moreš, ker noben ti ne more povedat kdaj bo kakšna stvar crknla pa če je nov ali pa star avto

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe okt 22, 2010 12:30 am

Če je avto šel skozi tehnični, potem verjetno ne zgleda ne vem kako slabo in je v solidnem stanju.

Če želiš več od tega, zapelji avto k mehaniku in naj ti naredi redni servis, menja olje v motorju, zavorno olje, mimogrede pregleda zavore, to je pa tudi vse kar rabiš, če bo kaj crknilo boš pa že izvedel ... ne sekiraj se, furaj se, ko bo pa crknilo bo pa to avto že sam "povedal na svoj način"
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Napisal/-a Anze92 Pe okt 22, 2010 8:02 am

reber je napisal/-a:Če želiš več od tega, zapelji avto k mehaniku in naj ti naredi redni servis, menja olje v motorju, zavorno olje, mimogrede pregleda zavore, to je pa tudi vse kar rabiš, če bo kaj crknilo boš pa že izvedel ...

Točno to je verjetno to, kar bom naredil.

Hvala za odgovore :) .

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe okt 22, 2010 8:13 am

pa termostat menjaj :)

ne sprašuj zakaj...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov