Napisal/-a nebivedu Pe nov 14, 2003 10:47 am
A kdo ve za tele stvari?
Rad bi se prijavil na rally pariz - dakar. To mi je bila vedno življenska želja in jo bom uresničil?
Avto predelujem počasi, samo do avgusta 2004 bo že nared. Jutri gre v švasanje in bo dvignjen 45do 50cm od tal in dodatno bo dodano še eno dno debeline od 1,5 do 3 milimetre, da bo dvojna ojačitev. Avto bo karseda serijski, le filtri bodo prirejeni za puščavo. Mašina je 2.0 turbo z 300KM in zelo vzdržljiva. Na mašini bo generalna in bo menjano vse razen bloka, kateri je še vredu. Pri polosovinah pride jeklena zaščita. Zavore ostajajo iste, spredaj diski - zadaj bobni.
Zanima pa me;
1.) kje se lahko prijavim za dirko?
2.) koliko mora biti ljudi zraven v spremljevalnem delu?
3.) koliko mora biti v spremljevalnem delu vozil?
4.) kakšne so omejitve rezervne dele, ki bi jih vzel s seboj?
5.) koliko opreme imaš lahko v avtu - gps in še par drobnarij - vem, da je neka omejitev, ne vem pa koliko?
6.) koliko je omejitev za velikost tanka in na splošno omejitve za avto(moč,prostornina,zavore,gume,dvignjenost od tal, oprema)?
7.) ali je bolje za zavore, da so na vseh 4ih kolesih diski?
Za ceno vem ta je 12.000 evrov za tekmovalno vozilo in 7500 evrov za vsako spremljevalno. Zato bi rad samo 2 spremljevalni vozili, TAM 150 - vojaški in še en terenec, al pa še tega ne, če se da tko zment. V to ceno je vključeno gorivo in prehrana, ter bivanje, za ves team.
Če ima kdo še kaj več podatkov so dobrodošli.
LP
Nebivedu
P.S. Tok sm utrgan, da vem, da mi bo tole enkrat ratal. Če ne 2005, pa 2006, ampak ratal mi bo.
Old subarus never die, they just get faster!