Debate, ki niso vezane na ostala področja...

some11
Nov uporabnik

Znak STOP vsi!

Napisal/-a some11 Pe okt 29, 2010 3:59 pm

Danes sem prvič naletel na tale znak.. Bilo je v zeleni jami ( Lj. ) Seveda mi ni bilo nič jasno in imam izpit že 7let. V križišče smo prišli štirje avti hkrati in smo se ene 2minuti kar gledali kdo bo speljal prvi.. Nato smo se le medsebojno dogovorili. Jaz sem se ravnal po desnem pravilu.

Nekaj sem bral na drugih straneh, da ima prednost tisti, ki prvi ustavi vozilo v križišču. Vendar se meni zdi tale zadeva zelo dvomljiva? Kako pa boš dokazal, da si ustavil prej kot nekdo, ki je priletel vate?

Če je tema že odprta se opravičujem.

Še slika znaka:

Slika
A4 1.9TDI quattro 131ps B6

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 29, 2010 4:05 pm

Poznam ta "fenomen" saj če se ne motim je tud v Trnovem eno tako križišče.

Se strinjam s tabo, da bo nemogoče dokazovati kdo se je ustavil prej tako, da po moje klele pride v poštev le desno pravilo, kar je najbolj logično razen, če uletijo istočasno štirje vsak iz svoje strani potem se je pa treba pač dogovorit.

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Pe okt 29, 2010 4:14 pm

sej poanta teh križišč je da se ustaviš in potem mislim da se boš bolj težko zaletel. če se v križišče srečate 4-je tako kot si ti napisal se pač v tem križišču treba zmenit kdo bo šel prvi čez ostali se pa potem ravnajo po desnem pravilu.

in tut mislim da je rpav da se postavljajo taka križišča ker ponavadi so lih na tem v zeleni jami na pouno usi vozil čez zdej se morjo pa ustavt . lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 29, 2010 4:49 pm

samo teleta se ustavijo v križišču in se gledajo...ja ta problem poznam iz zelene jame in danes je bilo ravno tako. se ustavim pogledam desnega in ta čaka in čaka tistega na svoji desni, in tisti na njegovi desni pa čaka svojega desnega ... kreteni. desno pravilo i gas.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Pe okt 29, 2010 5:13 pm

V Trnovem se mi zdi edino pravilno, ker je križišče skrajno nepregledno. In če si prišel z neprednostne, si bil skoraj na pol prednostne, da si sploh kaj videl.

Je pa res, prvič sem bil presenečem, ko sem to zagledal. Velja pa desno pravilo, če so pa 4-je, pa že nekdo počasi spelje. Sicer je pa res, da veliko ljudi kar stoji in ne vedo, kaj bi... Isto na domači ulci, ki je široka za avto in pol... in če ravno nekdo zavija z ulice, ko pridem domov, ga spustim, ker se mi ne da gužvat... in polovici ni jasno, zakaj ne rinem mimo...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 29, 2010 8:12 pm

kdor je pametni se tukaj drži pravila močnejšega, imaš zmeraj ti prednost :EE
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Pe okt 29, 2010 8:45 pm

Kje natancno pa je to krizisce v Tnovem in kje je to v Zeleni jami? Ne prepoznam s slike oops

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe okt 29, 2010 8:46 pm

adis je napisal/-a:samo teleta se ustavijo v križišču in se gledajo

adis je napisal/-a:danes je bilo ravno tako. se ustavim pogledam desnega

:D

edit: also, desno pravilo v taki situaciji nekako ne more veljat, če ma vsak nekoga na desni :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe okt 29, 2010 8:51 pm

bistvo je, da če se vsi ustavijo ne bo karambola
v tem križišču v zeleni jami je počilo skoraj vsak drugi dan
situacija se je z 4 stopi pravgotovo izboljšala
lp

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe okt 29, 2010 8:53 pm

adis je napisal/-a:samo teleta se ustavijo v križišču in se gledajo...ja ta problem poznam iz zelene jame in danes je bilo ravno tako. se ustavim pogledam desnega in ta čaka in čaka tistega na svoji desni, in tisti na njegovi desni pa čaka svojega desnega ... kreteni. desno pravilo i gas.

Torej vsak, ki se v taki situaciji ustavi je TELE ? lol, kje je potem poanta STOP znaka? In v taki situaciji, ki si jo opisal desno pravilo nekako ne velja, oz. se je na začetku potrebno nekako zment, kdo bo šel prvi, šele potem lahko velja desno pravilo.

Kreteni ? Vsi ki so stali na STOP znaku ? ... kje si bil ta čas ti ? :lol: Če se malo pošalim

Sem pa tudi jst prvič malo začudeno pogledal križišče iz vseh strani obdano s STOP znaki :)

hrošč: v Trnovem je za tamalo petrolovo črpalko (po tisti ulici pred petrol-om desno (smer Center)), v Zeleni jami pa mislim, da križišče, ki je bilo že pred časom iz ene ceste označeno z utripajočimi lučmi in stop znakom, iz smeri Savsko naselje mimo Romat avtostekla.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe okt 29, 2010 9:20 pm

Meni so v avtošoli govorili da je to stvar dogovora, ker tako ali tako redko pride do situacije da bi kar štirje pripeljali v tako križišče.

Ampak vidim sedaj da stvar ni tako nedolžna :lol:

On
Novinec

Napisal/-a On Pe okt 29, 2010 9:36 pm

Za kolinsko je tud tak znak...

Dostikrat je prišlo do nesreče.... Sedaj ko je stop znak v vse smeri pa še večkrat. To se lahko zgodi samo v sloveniji. če je križišče problematično daš semafor na senzor in je lepo pretočno aja v SLOVENIJI ne poznajo takšen način krmiljenja semaforiziranega križišča :)

LP

Sebko
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Sebko Pe okt 29, 2010 9:46 pm

Če se ne motim velja v takih križiščih desno pravilo..... vsaj JEST se tm tko ravnam :-P

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe okt 29, 2010 10:03 pm

hrošč je napisal/-a:Kje natancno pa je to krizisce v Tnovem in kje je to v Zeleni jami? Ne prepoznam s slike oops

V Trnovem je to krizisce Staretove in Mivke. To je zlo bliz blokov na Ziherlovi ulici in bencinske crpalke.

Kot sta ze boss in gapson povedala, to krizisce v Trnovem je skrajno nepregledno. Tist k iz tvoje desne prihaju, je res moral dobesedno na sred krizisca it, da je sploh kej videl.
There is no time...

On
Novinec

Napisal/-a On Pe okt 29, 2010 10:38 pm

Desno pravilo je zakon v takem primeru :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Znak STOP vsi!

Napisal/-a King1 So okt 30, 2010 8:24 am

Prvič vidim kaj takega. :shock:

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re:

Napisal/-a adis So okt 30, 2010 10:29 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:
adis je napisal/-a:samo teleta se ustavijo v križišču in se gledajo...ja ta problem poznam iz zelene jame in danes je bilo ravno tako. se ustavim pogledam desnega in ta čaka in čaka tistega na svoji desni, in tisti na njegovi desni pa čaka svojega desnega ... kreteni. desno pravilo i gas.

Torej vsak, ki se v taki situaciji ustavi je TELE ? lol, kje je potem poanta STOP znaka? In v taki situaciji, ki si jo opisal desno pravilo nekako ne velja, oz. se je na začetku potrebno nekako zment, kdo bo šel prvi, šele potem lahko velja desno pravilo.

Kreteni ? Vsi ki so stali na STOP znaku ? ... kje si bil ta čas ti ? :lol: Če se malo pošalim

Sem pa tudi jst prvič malo začudeno pogledal križišče iz vseh strani obdano s STOP znaki :)

hrošč: v Trnovem je za tamalo petrolovo črpalko (po tisti ulici pred petrol-om desno (smer Center)), v Zeleni jami pa mislim, da križišče, ki je bilo že pred časom iz ene ceste označeno z utripajočimi lučmi in stop znakom, iz smeri Savsko naselje mimo Romat avtostekla.

veš na kaj mislim...torej ko so vsi 4 v križišču in eden od teh zavija levo se potem desno pravilo poruši, ker drugi udeleženci nimajo pojma oz. so pozabili osnove cpp pravil. jaz sem ta čas bil na svojem pasu in čakal svojega desnega, ki je imel prednost a je žal ta bil tako zmeden, da ni vedel kaj bo naredil...

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a Surts So okt 30, 2010 10:44 am

hrošč je napisal/-a:Ne prepoznam s slike oops

Meni se zdi da je ta slika narejena na Ježici, proti igiščem za nogomet in bejzbal.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 30, 2010 10:53 am

kake komplikacije... Zapelješ kar v križišče not,pa se bojo itak vsi ustavli, halo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So okt 30, 2010 10:57 am

Osebno to postavitev znakov tolmačim kot "zakomplicirajmo križišče". Križišče je bilo problematično, namesto da bi ustrezno rešili problem z jasno določitvijo prednostne in stranskih cest, so križišče raje zakomplicirali s spremembo v vse enakovredne ceste. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov