Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Hm. Zimske sm nabavu michelin primacy alpin PA3 205/55/16. Samo problem je po moje v obtežitvi. Zadi je avto lahki in pač ni prave sile na tla. Seveda če so gume za k... pol ti tut obtežitev ne nuca nč
im nobody je napisal/-a:Mercedes Sportcoupe je napisal/-a:Hm. Zimske sm nabavu michelin primacy alpin PA3 205/55/16. Samo problem je po moje v obtežitvi. Zadi je avto lahki in pač ni prave sile na tla. Seveda če so gume za k... pol ti tut obtežitev ne nuca nč
100 kil cementa v prtlažnik
pskoda je napisal/-a:Dobre zimske gume, v hujših situacijah pa ketne
moj-avto je napisal/-a:Lansko leto sem videl možakarja z Mercedesom 200E (zadnjim modelom), kako je bil nemočen v snegu, medtem ko so drugi avti nekako premagovali najhuje.Zadnji pogon na Mercedesu ni ubogal volana. Zanimivo pa je to, da je tip z BMWjem brez težav z zadnjim pogonom manevriral po zasneženi cesti.
Ali so za to krive gume ali še kaj?
vuko je napisal/-a:Zadeve kot so cement in podobne reči v prtljažniku so mimo. Dan danes imajo avti lepo razporejeno težo na prvo in zadnjo akso, tako da dodatne obtežitve v prtljažniku ne potrebuješ.
Tako kot so predhodniki povedali, dobre zimske gume + občutek in sploh ni noben problem.
Tega ne govorim na pamet, sam imam BMW, prej sem vozil tudi Mečko in pozimi nikoli nisem imel problemov.
tristan01 je napisal/-a:vuko je napisal/-a:Zadeve kot so cement in podobne reči v prtljažniku so mimo. Dan danes imajo avti lepo razporejeno težo na prvo in zadnjo akso, tako da dodatne obtežitve v prtljažniku ne potrebuješ.
Tako kot so predhodniki povedali, dobre zimske gume + občutek in sploh ni noben problem.
Tega ne govorim na pamet, sam imam BMW, prej sem vozil tudi Mečko in pozimi nikoli nisem imel problemov.
Končno en pameten komentar. Danes so avtomobili dobro uravnoteženi in skonstruirani tako da tudi v spolzkih (zasneženih) razmerah vožnja ni težavna. Poleg tega imajo toliko pomagal da razlike skoraj ni opaziti.
Še vedno lahko vztrajaš pri dodatni obtežitvi v prtljažniku in izklopljeni elektroniki, vendar izkušnje kažejo, da večina (beri povprečni vozniki) nimajo ne znanja ne izkušenj da bi tako vozili vsaj približno enakovredno sodobni elektroniki. Tistih kritičnih dni, ko odpovejo vsa pomagala in je potrebno res pokazati znanje pa tako ali tako ni niti za delovni teden na zimo.
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov