Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nissan1
Nov uporabnik

Problem z zavorami

Napisal/-a nissan1 Pe nov 12, 2010 1:45 pm

Živjo!

Zadnji mesec sem opazil razliko na zavorah, prej so bile ko sem pritisnil na stopalko je bila trda, sedaj je pa malo mehka in tudi kasneje primejo zavore. Opazil sem tudi da če večkrat zapored pritisnem na stopalko se " napumpa ". Čeprav se s takimi zavorami peljem že 1 mesec nisem imel še nobenih problemov, tudi ko se nahitro ostavim je vse lepo. Zanima me ali lahko v prihodnje pride do kakšnih težav, sprašujem pa še posebej zato ker se bliža zima in hočem imet dobre zavore. Prejšnji mesec so mi menjali tudi sprednje zavore, in sklepam da je v ceveh ostal zrak ali je to močno narobe ali ni take panike.

Za odgovore bi bil zelo vesel.

Lp, Miha

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Problem z zavorami

Napisal/-a esem Pe nov 12, 2010 2:12 pm

Je zrak v sistemu, ja. Treba je samo odzračit. Naj ti to storijo (zastonj! oz za "kavo") tam, kjer so popravljali zavore. Možno tudi, da ti kje spušča zav. olje in da se bo poslabčalo (beri - ne bo prijelo brez pumpanja oz bo prijelo pregloboko, te presenetilo in spravilo v škripce), zato to čim prej uredi.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Re: Problem z zavorami

Napisal/-a gusti85 Pe nov 12, 2010 2:16 pm

nissan1 je napisal/-a:Živjo!

Zadnji mesec sem opazil razliko na zavorah, prej so bile ko sem pritisnil na stopalko je bila trda, sedaj je pa malo mehka in tudi kasneje primejo zavore. Opazil sem tudi da če večkrat zapored pritisnem na stopalko se " napumpa ". Čeprav se s takimi zavorami peljem že 1 mesec nisem imel še nobenih problemov, tudi ko se nahitro ostavim je vse lepo. Zanima me ali lahko v prihodnje pride do kakšnih težav, sprašujem pa še posebej zato ker se bliža zima in hočem imet dobre zavore. Prejšnji mesec so mi menjali tudi sprednje zavore, in sklepam da je v ceveh ostal zrak ali je to močno narobe ali ni take panike.

Za odgovore bi bil zelo vesel.

Lp, Miha

Ja to je zelo narobe. Enkrat se ustaviš, naslednjič se mogoče ne boš več, ko bo šel otrok čez prehod za pešce. Z zavorami se ni za igrat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov