Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Usnjeni sedeži

Napisal/-a MBtouran Ne nov 14, 2010 5:28 pm

Pozdravljeni!

Zanima me ali imate lastniku usnjenih sedežev v avtomobilu na sedežih dodatno kakšne blazine za "zaščito usnja" ali sedite "direktno? na usnju?

Zanima me kako občutljivo je usnje na razne kamenčke in podobno kramo ki se nahaja na jeans hlačah ipd.?

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Re: Usnjeni sedeži

Napisal/-a Mindflash Ne nov 14, 2010 5:34 pm

V čem je fora usnja, če nato sediš na neki poceni tkanini? Načeloma ne bi smelo biti problemov z usnjem, če ga redno vzdržuješ. Tiste gumbe na hlačah in kamenčke prenese brez prask.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne nov 14, 2010 5:35 pm

Jaz sedim direktno na usnju.
Pomojem je glavno da dobro skrbiš za usnje s čiščenjem in premazi.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne nov 14, 2010 5:49 pm

Najbolj ziher varianta so sedezi iz blaga in usnjene hlače :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Ne nov 14, 2010 10:15 pm

mihaing je napisal/-a:Najbolj ziher varianta so sedezi iz blaga in usnjene hlače :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To bi ti pasalo, kaj? :mrgreen:

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Ne nov 14, 2010 10:18 pm

zakaj imaš usnje če ti je škoda rit gor dat?

ob pravilnem vzdrževanju (redno čiščenje z vlažno krpo, sesanje drobtinic iz šivov in ene 3x na leto mazanje) je usnje bol trpežno kot ostali materjali

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne nov 14, 2010 10:24 pm

Mazanje je predvideno samo trikrat letno ?
Jaz jih mažem enkrat na mesec :lol: Škodit ne more..

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po nov 15, 2010 2:02 am

mihaing je napisal/-a:Najbolj ziher varianta so sedezi iz blaga in usnjene hlače :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D Že večkrat probal pa moram priznati, da ni enaki feeling, kot usnjeni sedeži :lol: ! Je pa dobra kombinacija usnjene hlače plus usnjeni sedeži, za tiste, ki jih moti drsenje na usnjenih sedežih! Z usnjem na usnju si pripopan na sedež tudi na najbolj ostrem ovinku! 8) :D

Pa še pripomba na avtorjevo vprašanje. Tudi jaz ne razumem čemu usnjeni sedeži, če jih potem pokriješ z nečem? Moram pa še povedati, da osebno poznam nekoga, ki ima svoj, voznikov usnjen sedež oblečen v blago, da se nebi uničil, Vedno, ko to vidim mu jasno povem, da je b****!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po nov 15, 2010 2:20 am

Zakaj misliš da imajo tudi najcenejši letalski prevozniki, ki so nemenjeni masovnim prevozom "nižjih kast" izbirajo usnjene sedeže?! Ker je vzdržjivo in enostavno za vzdrževanje...
Ti kar lepi sedi direkt na usnju, pa vsake toliko ga malo očisti....
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 15, 2010 2:40 am

cruiser1 je napisal/-a:...Tudi jaz ne razumem čemu usnjeni sedeži, če jih potem pokriješ z nečem? ...

Sajh jih imaš pokrite samo, ko voziš (in se to, da so pokriti, pod ritjo itak ne opazi). Ko pa ustaviš ali na križiščih, pa umakneš blago (najboljše, da je blago kar z ježki pripopano na hlače ali kiklo), da usnje opazno zadiha (in /cestni/ sosedje opazno nehajo dihat). Nek se vidi raskoš! :-P :roll: :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po nov 15, 2010 2:49 am

esem je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:...Tudi jaz ne razumem čemu usnjeni sedeži, če jih potem pokriješ z nečem? ...

Sajh jih imaš pokrite samo, ko voziš (in se to, da so pokriti, pod ritjo itak ne opazi). Ko pa ustaviš ali na križiščih, pa umakneš blago (najboljše, da je blago kar z ježki pripopano na hlače ali kiklo), da usnje opazno zadiha (in /cestni/ sosedje opazno nehajo dihat). Nek se vidi raskoš! :-P :roll: :lol:

Zdaj ne vem, ali si sarkastičen ali resno misliš? :lol:
Usnjeni sedeži vsaj meni niso všeč samo zaradi izgleda ampak predvsem zaradi prijetnega občutka med sedenjem. V svojem avtu še nikoli nisem imel usnja sem si pa za v dnevno sobo kupil usnjen kavč na katerem mi je res všeč sedeti ali ležati in si ne predstavljam, da bi ga pokril z kakšno deko, čeprav nekateri tudi to počnejo :roll: V čem je fora??

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po nov 15, 2010 7:38 am

cruiser1 je napisal/-a:Usnjeni sedeži vsaj meni niso všeč samo zaradi izgleda ampak predvsem zaradi prijetnega občutka med sedenjem.

ne samo videz in obcutek pri sedenju, za moj okus so tudi precej bolj higienicni - lazje se scistijo, pa ko enkrat vidis, kako izgleda navaden sedez pod tapecirungo :x
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po nov 15, 2010 9:58 am

cruiser1 je napisal/-a:V svojem avtu še nikoli nisem imel usnja sem si pa za v dnevno sobo kupil usnjen kavč na katerem mi je res všeč sedeti ali ležati in si ne predstavljam, da bi ga pokril z kakšno deko, čeprav nekateri tudi to počnejo :roll: V čem je fora??
Evo jaz imam deko doma na usnjenem kavču. Italijanski, hud design, cena joj prejoj (v rangu 1000-2000 EUR), predvidevam torej da je gor res kakovostno usnje - ampak nekako meni še vedno ni najbolj prijetno gor sedeti ali ležati direkt na usnju, predvsem ker sem doma dokaj malo oblečen (samo spodnji del trenirke in T-majica)... Nekako tak občutek kot da je površina hladna, pa skozi imaš filing da ti na tistem drsi...
Bi sicer raje vrgel dol tiste deke, da se vsaj zares vidi kavč, ampak doma je predvsem pomembno tudi udobje.

Tako da v avtu ne vem če bi mi bilo všeč gladko usnje na zicih - verjetno bi mi bila pa recimo alkantara zelo kul...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po nov 15, 2010 11:21 am

dobek je napisal/-a:
ne samo videz in obcutek pri sedenju, za moj okus so tudi precej bolj higienicni - lazje se scistijo, pa ko enkrat vidis, kako izgleda navaden sedez pod tapecirungo :x

Se strinjam, sedeži iz blaga "vsrkajo" ogromno svinjarije.

sonic je napisal/-a:Evo jaz imam deko doma na usnjenem kavču. Italijanski, hud design, cena joj prejoj (v rangu 1000-2000 EUR), predvidevam torej da je gor res kakovostno usnje - ampak nekako meni še vedno ni najbolj prijetno gor sedeti ali ležati direkt na usnju, predvsem ker sem doma dokaj malo oblečen (samo spodnji del trenirke in T-majica)... Nekako tak občutek kot da je površina hladna, pa skozi imaš filing da ti na tistem drsi...
Bi sicer raje vrgel dol tiste deke, da se vsaj zares vidi kavč, ampak doma je predvsem pomembno tudi udobje.

Tako da v avtu ne vem če bi mi bilo všeč gladko usnje na zicih - verjetno bi mi bila pa recimo alkantara zelo kul...

O.k. to razumem in ne razumem! Lahko razumem, da ti usnje enostavno ni všeč. Ne razumem pa, da nekdo kupi tako drag kavč na katerem ne mara sedeti! Oprosti, ampak to je pa res trapasto.

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po nov 15, 2010 11:24 am

Jih poznam cel kup, ki se poleti vozijo s "cunjami" vrženimi čez usnjene sedeže...manjko ventilacije/hlajenja sedežev. 8)

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po nov 15, 2010 12:30 pm

Sam imam v avtu usnjene sedeže in kar se mene tiče, je kakovost sedenja na njih slabša kot na navadnih. Vse kar imam od njih je to, da kolikor toliko dobro zgleda, pa to da me
pozimi ko se vsedem v avto pošteno zazebe v rit. Iz tega razloga imam zadnjih sedežih 2 "blazinici", kateri po potrebi dam pod rit, da preprečim šok.

Rekel bi, da večina ljudi kupi usnjene sedeže predvsem zaradi izgleda tako, da če bi avtor teme rad malo zaščitil svoj sedež ne vidim nič slabega. Bo vsaj bodoči lastnik bolj zadovoljen
ko bo avto kupil od njega ;)

Sam jih čistim in mažem vsaj enkrat na 2 meseca (poleti), in pa vsaj enkrat čez zimo. Občutek imam, da se pozna na ohranjenosti, vedar pa ne more nihče pričakovati, da bo sedež
še po 10ih letih kot nov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po nov 15, 2010 2:02 pm

cruiser1 je napisal/-a:O.k. to razumem in ne razumem! Lahko razumem, da ti usnje enostavno ni všeč. Ne razumem pa, da nekdo kupi tako drag kavč na katerem ne mara sedeti! Oprosti, ampak to je pa res trapasto.
Ma saj ga nisem kupil jaz, ampak moja lepša polovica, pa tedaj še nisva živela skupaj... ona je pač precej zahtevna glede stila in dizajna ter ima okus za to, včasih pa žal premalo premisli praktične vidike... :)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po nov 15, 2010 2:10 pm

MBLeon je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me ali imate lastniku usnjenih sedežev v avtomobilu na sedežih dodatno kakšne blazine za "zaščito usnja" ali sedite "direktno? na usnju?

Zanima me kako občutljivo je usnje na razne kamenčke in podobno kramo ki se nahaja na jeans hlačah ipd.?
A nisi ti zadnjič poročal da si naročil novega tourana - a si vzel usnjene sedeže?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po nov 15, 2010 4:03 pm

JA

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 15, 2010 4:54 pm

Usnje v avtomobilu je najboljša stvar na svetu. To je koža seveda je mrzla poimi zato se pa v trenutku otopli kakor se gor vsedeš poleg tega imajo vsi avti z usnjem gretje sedežev, poleti je toplo normalno ampak hitro postanejo prijetni... Imam v 5 avtu usnje pa ga ne menjam za nobeno stvar poleg tega, da je higijensko pa čisto. Tisto kaj pa namažeš 4x na leto ali pa več pa jebemumast kaj češ. Seveda je to brezvezna stvar za nekatere saj je usnje serijsko v avtih za 100 000€ plus!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov