Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Verige niso uredu ?

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 15, 2010 6:31 pm

Zimska oprema; letne zimske gume (z dovolj profila) + verige

Zanima me če imam verige, brez specifikacije (za katere dimenzije so) ali bo policist vedel da ne pašejo na moje gume ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Verige niso uredu ?

Napisal/-a esem Po nov 15, 2010 6:33 pm

Dovolj mu bo, da ne bo vedel, če pašejo. Če pa boš stegoval jezik, te lahko za neprimerno opremljen avto izloči iz prometa in bogato kaznuje. Za 15 €?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Po nov 15, 2010 6:34 pm

Letne zimske misliš M+S?

a sploh rabiš verige za M+S?
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 15, 2010 6:35 pm

itak mu ne bom povedal tega, samo pokazal mu jih bom, samo da jih nebo ven vlaču in jih dal zraven kolesa da vidijo če pašejo itd...

ker so moje verige so za 13, (14) col, gume mam pa 16

Kalos je napisal/-a:Letne zimske misliš M+S?

letne
Zadnjič spremenil mrtwelvetrees, dne Po nov 15, 2010 6:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po nov 15, 2010 6:37 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Zimska oprema; letne zimske gume (z dovolj profila) + verige
Zanima me če imam verige, brez specifikacije (za katere dimenzije so) ali bo policist vedel da ne pašejo na moje gume ?

Le domneva:
Torej, ce imas kovcek z verigami na katerem se ti je po nesreci odlepila nalepka z vsemi karakteristicnimi podatki, te lahko policist da na "suho" probo. Mozen scenarij, vendar ne dalec od pravega. Ce ves, da velikost strize, ne vem cemu bi "farbal" in izgubljal cas ter bi bil zaradi tega nenehno v "strahu".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po nov 15, 2010 6:45 pm

17€ so verige v sparu..majo več vrst za različne dimenzije.Sicer je kvaliteta bolj slaba, ampak vsaj kazni ne morš dobit če te ustavjo..tko da nimaš kej razmišlat...tiste tapocen kup (usterznih dimenzij) pa maš mir

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 15, 2010 6:47 pm

ker je pač to drugi avto ki je malo na cesti, bom pač reskiral to, ker si trenutno ne morem privoščiti zimskih gum
pač ta avto se ne bo vozil ko bo sneg, samo zanima me če je ze kdo doziel da je mogu verige dajat gor pred policajem (suhi test) :DDD

need 4 speed je napisal/-a:17€ so verige v sparu..majo več vrst za različne dimenzije.Sicer je kvaliteta bolj slaba, ampak vsaj kazni ne morš dobit če te ustavjo..tko da nimaš kej razmišlat...tiste tapocen kup (usterznih dimenzij) pa maš mir

17 eur ? za vse 4 gume 16 col ? to je res poceni

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 15, 2010 6:52 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:17 eur ? za vse 4 gume 16 col ? to je res poceni

Glede na tole izjavo... Si ti morda ze kdaj montiral verige? Ves kolko verig potrebujemo in na katere gume sodijo oz. katero os?

---
mimogrede, nauci se uporabljati "citiranje" in ne krsi clena 3.5

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 15, 2010 7:39 pm

nisem odpiral teme za off topic, zdej pisete vse drugo kar sprasujem

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po nov 15, 2010 7:45 pm

Ne bo vedel.
Kaj ti veš koliko verig imaš v škatli ? ;)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 15, 2010 7:56 pm

V glavnem pejt po verige tiste poceni ki ustrezajo tvojim gumam in boš mirno spal pa še če bo kje res kriza jih boš pač montiral in vozil.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po nov 15, 2010 8:28 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:nisem odpiral teme za off topic, zdej pisete vse drugo kar sprasujem

Če se ne motim so verige samo za pogonska kolesa. Torej rabiš samo en par (če nisi 4WD). Toliko so tudi zapakirane.

Meni niso nikoli pregledovali ne zimskih gum ne verig. Če boš preveč čvekal pred policajem in bo on slabe volje lahko preveri ustreznost.

Kupi si poceni verige, pa boš zadostil predpisom, 15-20 evrov ni velik strošek, morda 10x manj od kazni!

Vse eno za vsak slučaj poglej kdaj na suhem kako se jih montira. Nikoli ne veš, morda jih boš rabil. Je pa uporaba na polovično spucani cesti zelo malo smiselna, več smisla imajo po res velikem snegu. Ko montiraš verige jih po par 100m vožnje ponovno zategni in preveri. Pa upoštevaj da se z verigami ne smeš voziti tako hitro kot z zimskimi gumami!

Upam da sem pomagal, veliko varne vožnje in vse eno se izogibaj snega z letnimi gumami!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po nov 15, 2010 8:33 pm

ravno danes sem poslusal po radiju...
ce nimas zimske opreme je 120 eurou kazen, ce pa zaradi tega se oviras promet je lahko zraven se 400 eurou.
ce se ne motim je blo tko receno.
turbo inside

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po nov 15, 2010 8:34 pm

Če sem danes prav slišal po radiu, je kazen, če nimaš zimske opreme okoli 150 €, če pa oviraš promet s tem, pa okoli 400 €.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po nov 15, 2010 8:52 pm

_furby_ je napisal/-a:ravno danes sem poslusal po radiju...
ce nimas zimske opreme je 120 eurou kazen, ce pa zaradi tega se oviras promet je lahko zraven se 400 eurou.
ce se ne motim je blo tko receno.

BBS je napisal/-a:Če sem danes prav slišal po radiu, je kazen, če nimaš zimske opreme okoli 150 €, če pa oviraš promet s tem, pa okoli 400 €.

Ze dlje casa... viewtopic.php?f=53&t=65415 pa verjamem, da nekateri to spet prvic vidite :idea:

mrtwelvetrees je napisal/-a:nisem odpiral teme za off topic, zdej pisete vse drugo kar sprasujem

off topici so izkljucno v tvoje dobro oz. v tem primeru kot opozorilo, da v drugo raje premisli kako napises odgovor ali mnenje. Glede sistemskih off: pa bos vedno opozorjen (pravilnik).

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po nov 15, 2010 8:56 pm

ja, vedu sem da so kazni. nisem pa vedu, da je tko visoka, ce oviras promet.

glede verig pa, jaz sem jih lani kupil v obiju za 25 eurou, ce me spomin ne vara. dimenzije za 17 in 18 col (res pa da bojo le za lepo videt v avtu)
turbo inside

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 16, 2010 10:11 am

_furby_ je napisal/-a:ja, vedu sem da so kazni. nisem pa vedu, da je tko visoka, ce oviras promet.

glede verig pa, jaz sem jih lani kupil v obiju za 25 eurou, ce me spomin ne vara. dimenzije za 17 in 18 col (res pa da bojo le za lepo videt v avtu)

V večini primerov so verige le za lepo videt. Ko je cestišče samo rahlo zasneženo ne pomagajo dosti, v nekaterih primerih vozne lastnosti celo poslabšajo. Kar se življenjske dobe tiče pa so večinoma tako vse za enkrat dvakrat uporabit in jih moraš menjati. Razloga sta dva. Ali jih mokre pospraviš v kovček in do naslednje uporabe zarjavijo v neuporabno kepo železja, ali pa jih (predvsem tiste poceni) raztrgaš, ko guma/veriga v snegu naleti na trdo podlago (beri asfalt ali kamenje).

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To nov 16, 2010 10:23 am

Kalos je napisal/-a:Letne zimske misliš M+S?

M+S niso letno-zimske gume ampak zimske (Mud+Snow).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 16, 2010 12:29 pm

O tem smo govorili kak teden nazaj. Vse M+S so za naše zakonodajalce zimske, čeprav obstajajo tudi letne M+S (in celoletne). M+S s snežinko so gotovo zimske, samo M+S ni nujno, da so.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To nov 16, 2010 1:51 pm

BBS je napisal/-a:Če sem danes prav slišal po radiu, je kazen, če nimaš zimske opreme okoli 150 €, če pa oviraš promet s tem, pa okoli 400 €.

In če te danes ustavi, nimaš verig, maš pa dovolj mm profila na letni gumi in ti da kazen, je jebanje v glavo. Vem zakon je tak, ampak tisti, ki bo danes napisal kazen, je zame en navaden falus ki si ga s tem podaljšuje.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov