sašo5 je napisal/-a:ma nič ne dolivaj, če nisi do zdaj, potem tudi sedaj ni treba.......ma, katastrofa
![]()
![]()
![]()
PS. in ko bo vse povprek začelo krepavat, bo Renault vsega kriv in ne nevešč, neuki in ne vem kakšen vse ne lastnik.....
Nauk za vse, ki imate in boste imeli nove avte: neglede kaj piše v srevisni JE VEDNO prva menjava olja med 3000 in 5000nato na 15.000 in tako dalje_VEDNO NA 15.000 in seveda vedno tudi filter; bemu mast-pa to je strošek 50 eur..........
lisko je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:Bla bla....na kok si pa ti pri novih avtih menjaval? NE mi z jugiči:D Drgač pa jaz na več kot 5000 še olja nisem menjal. Jebiga avto je pač strošek.
sašo5 je napisal/-a:Nauk za vse, ki imate in boste imeli nove avte: neglede kaj piše v srevisni JE VEDNO prva menjava olja med 3000 in 5000nato na 15.000 in tako dalje_VEDNO NA 15.000 in seveda vedno tudi filter; bemu mast-pa to je strošek 50 eur..........
zuzek je napisal/-a:ko smo že pri tej temi, kaj se sploh sme delat pri avtu z garancijo? npr. mi mamo Opel Astro, in na 15.000 km moramo pripeljat na uradni servis in
kakor jaz vem, sam ne smem menjavat olja, filtrov, itd...
Symon je napisal/-a:zuzek je napisal/-a:ko smo že pri tej temi, kaj se sploh sme delat pri avtu z garancijo? npr. mi mamo Opel Astro, in na 15.000 km moramo pripeljat na uradni servis in
kakor jaz vem, sam ne smem menjavat olja, filtrov, itd...
Praktično nič ne smeš delati. Pa še, če boš ves čas vozil na servise in ti bo kaj šlo bodo poskusili krivdo naprtiti tebi, da si sam zjebal, da enkrat nisi prišel na servis itd... Sploh poznam primere, ko je avto iz garancije in se po nekaj letih pojavi rja. Folk že ni več vozil na uradni servis nakar mu rečejo, da mu garancija na prerjavenje ne velja ker ni hodil na redni servis. WTF?? Kaj a na servisih, ko menjajo olje tudi rjo sproti sanirajo. Bi se pojavila v vsakem primeru.
kiki13 je napisal/-a:Olje kupiš pač tam, kjer je najbolj ugodno. Pa greš na renault servis, kupiš original filter za olje in si sam menjaš na 15 000 km (ne morejo nikakor ugotoviti, da je kdorkoli menjal olje). Na vsakih 30 000 km pa greš na uradnega. Pa imaš servisno potrjeno, garancija velja in še veliko ceneje je. Shraniš si pa račun od avtotrgovine in ga imaš kot dokaz, da si olje menjal na 15 000 km (pri morebitni prodaji avtomobila).
Sam npr. servisiram avte na naslednji način. Oba avtomobila, ki ju vzdržujem, nista v garanciji. Sam menjam olje, vse filtre ter druge malenkosti. Za vse ostale stvari imam dobrega mehanika (veliki servis, ležaji, končniki ...), ki mi izstavi račun in poštempla servisno knjigo. Sam si poleg servisne shranim vse račune iz avtotrgovin in si vodim še evidenco posebej servisne, kaj vse sem menjal in kdaj. Menim, da takšen način nazorno dokazuje, da je avto redno servisiran. Predvsem pa je veliko cenejši in manj zamuden.
Symon je napisal/-a:Sploh poznam primere, ko je avto iz garancije in se po nekaj letih pojavi rja. Folk že ni več vozil na uradni servis nakar mu rečejo, da mu garancija na prerjavenje ne velja ker ni hodil na redni servis. WTF?? Kaj a na servisih, ko menjajo olje tudi rjo sproti sanirajo. Bi se pojavila v vsakem primeru.
Symon je napisal/-a:[
Praktično nič ne smeš delati. Pa še, če boš ves čas vozil na servise in ti bo kaj šlo bodo poskusili krivdo naprtiti tebi, da si sam zjebal, da enkrat nisi prišel na servis itd... Sploh poznam primere, ko je avto iz garancije in se po nekaj letih pojavi rja. Folk že ni več vozil na uradni servis nakar mu rečejo, da mu garancija na prerjavenje ne velja ker ni hodil na redni servis. WTF?? Kaj a na servisih, ko menjajo olje tudi rjo sproti sanirajo. Bi se pojavila v vsakem primeru.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov