Danes, 26.11.2010 sem z osebnim vozilom seat cordoba, letnik 2006, prevoženih 75kkm, točil gorivo na točilnem mestu 10 , Petrol Celovška od obvoznice proti Kranju. Cordoba ima po tovarniških podatkih 48 litrski rezervoar. In glej ga zlomka, ta se je prav danes močno povečal... prevozil sem 620 kiometrov, lučka se je prižgala pri 590 km, vse kot ponavadi, nič nenavadnega. Skratka, grem točit gorivo. In natočim 54,5 litra. Čudno.
Grem k blagajni in vprašam za reklamacijo. Trgovec mi dokaj neprijazno potisne v roke nek obrazec in odide. Vpisujem vsemogoče podatke, trgovec se vrne in pove,da so danes prav na tem mestu opravili meritve in da dela vse ok, da garantira da je vse v redu. In potem prinese še en listek s še eno nezadovoljno stranko, ki je prav tako s cordobo napisala pritožbo za to točilno mesto. Omenjeni je natočil 51 litrov. Trgovec hitro doda, da bom vse stroške meritev poravnal sam, če se izkaže,da nimam prav. In da tovarne verjetno ne dajo pravih podatkov o velikosti rezervoarja...
Ob tem sem se zamislil. Za 10 eur naj tvegam,da mi naložijo še dodatnih 100 eur za njihovo merjenje, ki se bo verjetno izkazalo meni v škodo. Saj veste, oni so nezmotljivi in to lahko tudi potrdijo in izterjajo.
Umaknem pritožbo, da ne bom cvikal 2 meseca, kdaj mi bodo poslali položnico za 100 eur. in potem hitro izračunam, da se je ravno zdaj, ko se je rezervoar povečal za najmanj 6 litrov, še poraba dvignila od povprečnih 6,5 na 8,7 l/100 km. Res pa delajo čudežne avtomobile tile Španci.
Imam shranjen račun, morda se še kaj zgodi v zvezi s tem.
Bodite pozorni na količine goriva, ki jih drago plačujete!!!
Ta aroganten pristop Petrola pa naj se konča tako,da stranka, ki pričakuje verodostojnost meritev ne plača kazni, če se slučajno zmoti. Zmoti pa se vedno, ker oni tako napišejo, nezmotljivi.