Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Kako zanesljiva je ročna zavora na gumb ?

Napisal/-a mrtwelvetrees Če dec 23, 2010 9:32 pm

Ok, vozim Scenica l.2010 ki ima ročno na gumb
(to vprašanje ni povezano s tem tipom vozila ampak za vse ki imajo samodejno ročno)

zanima me kako stvar deluje ...
motorček potegne zajlo in to je to ?
kako "sistem" ve, koliko mora našponati (če je zaljla)

če si imel pri starejšem avtu ročno "na roke" ti je po klancu vseeno lahko začel lezti avti če si ga bolj naložil ali pa velika sprememba temperature...
ročno si lahko vseeno bolje sam zategnil, pri "samodejni" pa ne moreš.

namreč nam je že pred leti avto ušel po klancu dol, ko je bila velika vročina (avto parkiran na klancu, hyundai lantra, diski namesto bobnov)

ne vem ali "sistem" pri samodejni ročni spremlja da se avto ne premika ?

ok, avto še vedno dajem v prestavo, pa kolesa zaviješ nekam v stran če bi slučajno ročna spustila.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Kako zanesljiva je ročna zavora na gumb ?

Napisal/-a Renault VG Pe dec 24, 2010 6:51 am

Mislim da samodejno prilagaja kako močno je zategnjena.Sicer ne vem kako je pri scenicu ampak pri naši laguni če se zaletiš moreš ročno sprostiti tako da odšravfaš zadnjo levo gumo in je tam nek vzvod ki ga potegneš da se ročna zavora sprosti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 24, 2010 10:53 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:namreč nam je že pred leti avto ušel po klancu dol, ko je bila velika vročina (avto parkiran na klancu, hyundai lantra, diski namesto bobnov)

sindrom ne dovolj zategnjene ročne; sploh pri diskih_ko od nekod prideš in je vse skupaj vroče, sta praktično dva zoba dovolj in avto stoji na klancu, ko se vse skupaj ohladi- adijo, gremo pod breg.....(tudi meni se je zgodilo pred garažo(zanimivo, tudi Lanta 1.8GT nekje leta 1994, če sene motim) oops mali klanec, ročna samo dva zoba in avto se je približal vratom na 1 cm, kako sem samo pogledal :shock: ko sem hotel ven, vrata so pa zadela v okvir tablice.....)

Vsaj pri audiju, el. ročna zategne vedno 100%

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 24, 2010 11:20 am

ročna zavora na gumb? pri meni deluje super še predvsem se to dobro pozna ko si v klancu in lepo pritisneš gumb, spustiš bremzo in ko spelješ se ti ročna zavora avtomatično sprosti in spelješ kot bi imel avtomatika :lol:

zadeva funkcionira podobno kot auto-hold pri vw.

vix970
Nov uporabnik

Kraj: Kranjska Gora

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 11:24 am

Fajn je tudi, da ni potrebno mislit na ročno. Ko ugasneš motor ali odpreš voznikova vrata, se sama zategne. Ko pa spelješ se pa sprosti.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 24, 2010 11:28 am

Sam en problem je pri elektronski ročni......

....ni več ročne party :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 24, 2010 11:33 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:zanima me kako stvar deluje ...
motorček potegne zajlo in to je to ?
kako "sistem" ve, koliko mora našponati (če je zaljla)

ne vem ali "sistem" pri samodejni ročni spremlja da se avto ne premika ?

1.) da motorček zategne zajlo do "full-a".
2.) ročna se sprosti samo takrat ko si privezan z pasom in ko spelješ

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 24, 2010 11:39 am

adis je napisal/-a:2.) ročna se sprosti samo takrat ko si privezan z pasom in ko spelješ

Se pravi, da se ne da samo dat v prestavo (npr. na ravnem v garaži) brez zategnjene ročne? :?
Meni to ni všeč.

vix970
Nov uporabnik

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 11:48 am

peroRS je napisal/-a:
adis je napisal/-a:2.) ročna se sprosti samo takrat ko si privezan z pasom in ko spelješ

Se pravi, da se ne da samo dat v prestavo (npr. na ravnem v garaži) brez zategnjene ročne? :?
Meni to ni všeč.

Seveda se da, pač jo prej sprostiš s stikalom. V mojem avtu ne zahteva ročna, da si privezan.Preko centralnega displaya ji lahko ukažeš tudi, da se sploh ne zateguje. Pri meni ne zateguje zajle, ampak sta motorčka direktno montirana na zadnjih zavornih kleščah

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 24, 2010 5:00 pm

no pri mojemu Scenicu sta tudi najbrz dva motorčka ? ker se ju sliši kako zabrenčita ko se ročna aktivira

je sistem super za spelejvat v klanec, ročna sama spusti ko zazna da s sklopko speljuješ + dodaš gas, (če ne dodaš vsaj malo gasa ne spusti)

ročna se sama zategne ko uhasne motor, v zimskih dneh pa lahko tudi sprostiš ročno ko je parkiran (da ne zamrzne)

je pa tako, da je ročna "na roke" mi delovala bolj sigurno, tole pa je tako ... ne vem, moraš zaupat, če ne pa ... se je kasko :lol:

VPRAŠANJE: kako sprostiš ročno če ti crkne akumulator ? (če el. motorčki na vsaki strani)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

vix970
Nov uporabnik

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 5:03 pm

Saj v slučaju ne ali premalo zategnjene ročne dobiš zelo jasno zvočno in svetlobno veselico opozarjanja.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 24, 2010 5:08 pm

a tudi pol ko te ni več v avtu ? :lol: pol je avto že v grabnu :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 24, 2010 5:26 pm

v 4ih letih odkar imamo laguno ni ročna še zatajila. je pa to za mene bedarija, da se ročna zateguje, vedno ko se avto izklopi. se jo pa ne da na računalnik izklopit, da se nebi samodejno zategovala za vsako pi**o. ker najlepše je ko avto opereš, pustiš čez noč, vjutro pa pikne. moraš ročno jo odtegnit po izklopu avta v takem primeru
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Pe dec 24, 2010 5:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

vix970
Nov uporabnik

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 5:27 pm

V slučaju težav z glavnim akumulatorjem, ima ročna v mojem avtu še majhnega-pomožnega, ki je samo za ročno zavoro.Ta omogoča še 10 odpiranj in zapiranj, ampak samo s stikalom v prtljažniku, za desno tapeto (v boku).

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 24, 2010 5:35 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:VPRAŠANJE: kako sprostiš ročno če ti crkne akumulator ? (če el. motorčki na vsaki strani)
Meni so rekli da je ponavadi še vseeno dovolj toka da sprostiš ročno zavoro,če na pa
Renault VG je napisal/-a:moreš ročno sprostiti tako da odšravfaš zadnjo levo gumo in je tam nek vzvod ki ga potegneš da se ročna zavora sprosti.
Vsaj pri naši Laguni III je tako.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 24, 2010 5:48 pm

Renault VG je napisal/-a:[quote="moreš ročno sprostiti tako da odšravfaš zadnjo levo gumo in je tam nek vzvod ki ga potegneš da se ročna zavora sprosti.
Vsaj pri naši Laguni III je tako.[/quote]

sam po moje je to če maš sistem da ti zajlo našpona, kaj pa če ni zajle pa je motorček na vsakem disku ?
sej vem da je možnosti zelo malo da maš akumulator čisto čisto prazen

po moje je edina moznost da priklopiš na kleme in tako sprostiš ročno.

vix970: kaj pa ti voziš ?

vix970
Nov uporabnik

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 5:54 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:[quote="moreš ročno sprostiti tako da odšravfaš zadnjo levo gumo in je tam nek vzvod ki ga potegneš da se ročna zavora sprosti.
Vsaj pri naši Laguni III je tako.

sam po moje je to če maš sistem da ti zajlo našpona, kaj pa če ni zajle pa je motorček na vsakem disku ?
sej vem da je možnosti zelo malo da maš akumulator čisto čisto prazen

po moje je edina moznost da priklopiš na kleme in tako sprostiš ročno.

vix970: kaj pa ti voziš ?[/quote]

Lancia Thesis 2.4 mjtd 20v , letnik 2004

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Pe dec 24, 2010 6:00 pm

Dozivel sem da je rocna na novem vozilu zablokirala, na gumb ni bilo odziva. Vozilo pa je v cenovnem rangu 25-30k€. Cel kup komplikacij, da jo sprostis in se nato premaknes.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe dec 24, 2010 6:26 pm

Kaj je smisel vozit oz. upravljat avto, če ti/ko pritisneš na knof npr. avto sam parkira ali samodejno zategne ročno. Brezveze...
Zategneš/odtegneš kadar hočeš.

Še posebej ko prebereš takšne komentarje:

Dozivel sem da je rocna na novem vozilu zablokirala, na gumb ni bilo odziva. Vozilo pa je v cenovnem rangu 25-30k€. Cel kup komplikacij, da jo sprostis in se nato premaknes.

Mislim da samodejno prilagaja kako močno je zategnjena.Sicer ne vem kako je pri scenicu ampak pri naši laguni če se zaletiš moreš ročno sprostiti tako da odšravfaš zadnjo levo gumo in je tam nek vzvod ki ga potegneš da se ročna zavora sprosti.

Da še odgovorim na vprašanje: Kako zanesljiva je ročna zavora na gumb ? > Ni zanesljiva.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe dec 24, 2010 6:33 pm

Vrjetno je kar zanesljiva, da jo stalno bolj uporabljajo (to pomeni da ne spusti avta po klancu), večje vprašanje je koliko je uporabna, nemorem si predstavljat da si za 20-30k € kupim svoj sanjski avto in pozimi ne morem potegnit ročne...aja pol to ni moj sanjski avto :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov