Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Fiat Uno 1.0

Napisal/-a ma_hi Po dec 27, 2010 9:14 am

Pozdravljeni

Pred dnevi sem v uporabo dobil starega Fiat Uno. Ker pa o tem avtu ne vem ničesar me zanima sledeče.

Uno je med zadnjimi modeli in ima oznako 1.0 i.e. Ali ima ta motor verigo ali jermen?
Pri zagonu se za trenutek prižge lučka na keteri je nek simbol podoben fenu. Čemu to služi?
V armaturi ne deluje nobena osvetlitev in tudi digitalna ura ne deluje. Ali je za to kriva samo kakšna varovalka? Če je, kje so nameščene varovalke?
Kako je s servisi? Na kašen termin se delajo.

Hvala za kakršnekoli odgovore, vendar žal po netu nisem našel nič pametnega, pa tudi nobene knjige od avtomobila nimam.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Fiat Uno 1.0

Napisal/-a xalfist Po dec 27, 2010 11:42 am

Uno ima jermen, tak da vlke servise delaš na nekje 90.000km. Das ti nobena lučka v armaturki gori pa so ti vrjetno vse pocrkale, saj so sam tri na vrhu števcev, dva vijaka ven pa jih menjaš pa je toto. Možno da je tut varovalka, preglej varovalke minuta dela. Neveš kje so varovalke? Model unota imaš to je najbolj simpl avto. Poglej malo na okoli po avtu :lol: Pod volanom na levi strani so če se prav spomnim.
Upam da veš kje ma lukno za tank štelo... malo heca. :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po dec 27, 2010 12:01 pm

Heh, unči je bil moj prvi avto, še vedno malo zaljubljen :) Res je simpl, da bolj ne more bit, lučke so ti pa verjetno pocrkale, ker je varovalka za notranjo osvetlitev ista kot za pozicije. Tut ena od bolj simpl zadev za menjat. Vendar pazi, ker avto je majhen, se presenetljivo dobro drži ceste, ko pa zdrsne to naredi praktično brez opozorila, letel bo ven najprej sprednji konec, ko ga poskušaš ujeti, pa spredaj zagrabi, rit pa odleti kot iz frače in takrat ti pomaga samo kaj res mehkega ali pa dovolj izleta... Motor ima sicer samo 45 konjev, vendar je avto daleč od podhranjenega za mestno vožnjo, na avtocesti pa kaj čez 150 verjetno ne boš videl. Skratka, reci hvala tistemu ki ti ga je dal, saj se boš naučil osnov mehanike, vsaj pri meni je vedno bilo nekaj ampak nikoli nič drastičnega, pač malenkosti kot so tiste lučke, zataknjena zajla za ogledalo, enkrat fuč motorček za brisalec.

Have fun!! :)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po dec 27, 2010 12:48 pm

Ja to sem jaz na lastni koži izkuso kako je če te uno iz ceste vrže, ne glih dobesedno. Ko sem iz letnih gum 175 prešalto nazaj na 155, in po naših ovinkah, jutro malo mokrote in že ne nos šel po svoje. Ko sem ga uspel ujet pa me je že ujela zaščitna ograja in sem že mislo, da mi pol levega boka manjka, se ustavim in vidim dokaj majhno udrgnino, ampak nič poviti mi je kr odleglo.
Sicer sem sam imel 1.1ies z 50konji :D z 79.000km sem ga kupil je šel prvi dve leti tut preko 160 na ravnini. Punta drug model 1.2 60konjev, sem zadi pusto za dolžino avta. Na suhi cesti skozi naše ovinke, mi ni glih vsak mogo sledit. Je pa res da je mala mašinca mojo "težko nogo kr dobro prenašala. Ampak ko pa mi je šel termostat, in posledično dihtonga na glavi (kr sam menjo ) pol pa ni več šel tak kot v starih časih.

Ima pa hibo rjavenja, in pa tesnila pokrova ventilov. Skupnega imata to ,da moraš oba vsako leto rihtat tako rjo, kot pa tesnilo hehe. Aja pa še zglob v vlilicah tut vsako leto menjavaš vsaj jaz sem mogo. To je tisto nadležno pokanje ,ko voziš po neravninah. Ampak je poceni za 20€ dobiš komplet vilice in zglob, ko enkrat original menjaš, pri katerem se malo zajebavaš zaradi rje, potem ko drugič menjavaš je mala malica. Sicer se dobi tut sam zglob ampak če nimaš preše kupiš komplet pa je toto.
Alfa romeo 147

ma_hi
Novinec

Napisal/-a ma_hi Sr dec 29, 2010 12:10 pm

Hvala za odgovore. Navsezadnje me lega in hitrost ne interesirajo, saj je avto prvenstveno namenjen mestni vožnji. Me pa še vedno zanima, kaj pomeni lučka, na kateri je narisan simbol fena in se le ta vžge pri zagonu avtomobila in nato ugasne.

Uporabniški avatar
Deniss_R
Nov uporabnik

Napisal/-a Deniss_R Če dec 30, 2010 11:54 pm

To je lučka za injektor, isto se prižge pri Puntotih

ma_hi
Novinec

Napisal/-a ma_hi Pe dec 31, 2010 7:46 am

In kaj to pomeni, če se prižge pri zagonu? Da je vse OK ali da ni?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov