WMB je napisal/-a:
Eni od teh so korejski jajčki, ki govorijo npr o 90KM...pelje se pa slabše kot Clio 1.2 z 60KM...Imel priliko vozit oba enega za drugim in Clio se je odrezal odlično....lanos z 1.5 motorjem je bil tema...edino v končni hitrosti je bil boljši...pospeški pa slabši...
To pa ne moreš govorit kr nasplošno, ker je čist odvisno kolk je avto ven skurjen ali pa če je zaležan. Sam sem šel z kolegom, ki ima lanosa 1.5 86 konjev, jaz pa z kio sephio 1.5 89 konjev na test kako gre ker. Prej ga je imela v lasti avto njegova mama, ko sma šla na test oz drag race ga je imel v lasti 2-3 mesece sem ga pustil za dve-tri dolžine avta, če sma šla z mesta ali recino v 2 30km/h. Ko je imel avto v lasti ene pol leta, in je bil skurjen na vožnjah po avtocesti in sma šla za foro spet na drag race sma bila ista. Tak ,da je čist od avta do avta odvisno ali je zaležan ali ne.
Je pa res da imajo te manjše mašine več moči že pri nizkih obratih, npr kia pa dobi moč komaj nad 3500obatov, isto npr bravo 1.6 nad 4000obratov , za lanosa pa nevem točno, ker nima obratomera.
Tak ,da ne o jajčkih če sploh neveš kakšne motorje so včasih uporabljali korejci. Pa clio 1.2, ki je res jajčka nima kaj iskat proti 1.5 korejski jajčki, pri speljevnju iz mesta, da o hitrosti nad 100, ki clio mrkne ne govorim. Clio 1.4 80konji gre isto kot 1.5 kia, ki pa bi moral glede na to, da je dost lažji iti bolj. 1.9 tdi z 90 konji nima šans proti 1.5 ,prav tak hdi.
Aja pa še to, kdo kdaj vozo oz vozil accenta 1.3 ali pa 1.5 ve da grejo korejske jajčke kr fanj za svojo konjenico.