Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Nakup Fiata Stila

Napisal/-a [SlasH] So nov 22, 2003 4:21 pm

Lep pozdrav vsem!

V kratkem nameravam kupiti svoj prvi avto.
OIgledanega imam Stila 1.6 16v Dynamic. Zanima me, če se dotični avtomobil splača kupiti in mnenja tistih, ki si ga lastijo.

V ožjem izboru so še: megane cupe,corolla hachback, pogojno alfa 147
Let there be rock!

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM So nov 22, 2003 5:26 pm

Vzemi si par dni časa pa pojdi vse te avte stestirat... stavim na 147 in na Stilota, če bom 147ko uzel uzem uno z 120KM ne uno s 105...

LP, Blaž
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So nov 22, 2003 5:59 pm

Pri nas je bil en lastnik Stilota in je imel problem z elektroniko.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a |T|E|O| So nov 22, 2003 6:28 pm

Imam stilota 1.6 in zaenkrat ni blo nč narobe, edino sprednje luči so se zdej, ko ima avto 1 leto, zameglile notr kar pa spada pod garancijo.. zaenkrat je na števcu 13600 km. Meni se zdi, da uredu vleče, razn pr nizkih obratih mu manka malo navora. Drugače je pa udoben avto, u štjrih je zelo komot, u petih se je pa treba malo stisnt samo ni tko hudo. Za primerjavo se je lepše peljat u 5-ih u stilotu ku pa u BMW serije 3 (E36). :D Če te zanima kej več praši.
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So nov 22, 2003 6:50 pm

|T|E|O| je napisal/-a:Imam stilota 1.6 in zaenkrat ni blo nč narobe, edino sprednje luči so se zdej, ko ima avto 1 leto, zameglile notr kar pa spada pod garancijo.. zaenkrat je na števcu 13600 km. Meni se zdi, da uredu vleče, razn pr nizkih obratih mu manka malo navora. Drugače je pa udoben avto, u štjrih je zelo komot, u petih se je pa treba malo stisnt samo ni tko hudo. Za primerjavo se je lepše peljat u 5-ih u stilotu ku pa u BMW serije 3 (E36). :D Če te zanima kej več praši.

Kako je pa s porabo?
Let there be rock!

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT So nov 22, 2003 6:51 pm

|T|E|O| je napisal/-a: Za primerjavo se je lepše peljat u 5-ih u stilotu ku pa u BMW serije 3 (E36). :D

Na to se podpišem jst 10x :lol: , k vem kako je sedet v distem BMW-ju, prava žalost :cry:

Čene Stilo je dobr nakup, če bi se odloču za avto v takem rangu bi 100% vzel stilota.

Dobiš dosti opreme, cena je manjša od golfa, dosti bol udoben ku golf in lepše ga je vozit.

Uporabniški avatar
|T|E|O|
Nov uporabnik

Napisal/-a |T|E|O| So nov 22, 2003 7:01 pm

Poraba je po mestu tm okol 9,2l/100km, tud kak deci več kdaj. Na relacije je pa odvisno od noge :D, ma tm okol 7 se vrti ponavadi. Aja prej sm pozabu povedat, da so žlajfi zelo dobri, preverjeno. :D
Slika

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Napisal/-a B4 Turbo So nov 22, 2003 7:38 pm

Bom še jaz potrdil da je Stilo vredu avto, kvalitetno narejen in udoben :)

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So nov 22, 2003 9:07 pm

Kaj pa mislte o toyoti corolli?
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 23, 2003 9:31 am

Noja - ne da bi hvalil svojega, ampak je na vseh testih zmagal P307. 1.6 mašina vleče veliko bolje kot stilotova, veliko bolje. Je pa res, da pa od alfe vleče še bolje. Tudi notranja oprema in kakovost izdelave je boljša pri Pugecu, je pa res, da ima stilo zice električno pomične, kar pug nima. Odločitev je tvoja, nekaj pa lahko storiš zame. Ne kupit 5 vratnega, KER JE GRT KO SVINJA. 3vratni je pa lušten.
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne nov 23, 2003 10:14 am

sam sem mel ogledanega stila, pa sem se zadržal samo iz razloga da imajo nekateri probleme z elektriko...
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne nov 23, 2003 1:28 pm

Pugi je napisal/-a:Noja - ne da bi hvalil svojega, ampak je na vseh testih zmagal P307. 1.6 mašina vleče veliko bolje kot stilotova, veliko bolje. Je pa res, da pa od alfe vleče še bolje. Tudi notranja oprema in kakovost izdelave je boljša pri Pugecu, je pa res, da ima stilo zice električno pomične, kar pug nima. Odločitev je tvoja, nekaj pa lahko storiš zame. Ne kupit 5 vratnega, KER JE GRT KO SVINJA. 3vratni je pa lušten.

sej 3 vratnega tud misl uzet. 5 vratn je čuden.
Sej tud 307-ka me mau mika (isto 3 vratna izvedba). sam se mi zdi da je nekolk dražji od stila..
Let there be rock!

superleggera
Nov uporabnik

Napisal/-a superleggera Ne nov 23, 2003 2:23 pm

Peugeot 307 kvalitetnejši?!Sodelavec je na novem 307 zamenjal že vse šipe in posledično vratne obloge zaradi netesnenja šip oz.tesnil...A veste kako zelo kvalitetno izgledajo rjavi madeži na vratnih tapetah(posledice dežja) pri novem avtu za 4 mio SIT! :evil: !Plus odpoved motorčkov za pomik stekel..Daj ne hodi mi s takimi kislimi forami... :evil: !
PO 4, OGENJ !

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne nov 23, 2003 3:22 pm

Zdej ce je pa en avto zanic skup dan so pa vsi u kurcu, al kwa? Kwa ste zaostali...
Odvisno na kak avto naletis: lahko ti dela ko urca, lahk je pa vec na servisu kot na cest

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Ne nov 23, 2003 3:27 pm

za moje pojme je najboljša odločitev za nakup Toyota Corolla 1,6!!
Slika

Predator
Nov uporabnik

Napisal/-a Predator Ne nov 23, 2003 3:43 pm

Moj brat in najboljsi prijatelj sta kupila Stile Dynamic 1.6 16V maja letos... CARSKI AVTO! Kvalitetna notranjost, velik opreme, poraba okoli 8-9L/100km, nobenih tezav (prevozenih 14000km). RES dober avto.
Pugi: Ko sva sla z bratom avte gledat VSE tega ranga je puga kar hitr odpadla, tako da ne ti z neko kvaliteto, ker so sosedu že 2. obloge na vratih menjal ker je vse skripal, pa v avtopralnici voda not tekla. saj je v garanciji ampak... Pa odpri vrata in si poglej sprednji blatnik k vidis masino not... tega pr fiatu ni. Ne verjet vsem - kasneje sva sla (v mb) z prodalalcem modrega leva (puge) tud do avta triglav ker nama ni verjel... fajn smo se skregal... Definitivno pa ti povem da puga ne pride fiatu v kvaliteti blizu
----------------------------------
Slika
Opel FOREVER!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne nov 23, 2003 4:45 pm

Verjetn bo res kr stilota uzeu.
Učeri me je še prodajalc dodatnmo perepriču-da mi 200k popusta. Tko da si bom lohk še pragove pa spojler umislu :)
Zdej morm sam še glede feltn razmislt-al kupt ene od fiata za 200k al kake od oz-a..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 23, 2003 5:17 pm

Pri pugu se res ne da govort o kvaliteti, ampak če primerjamo s Stilom je ta le na nivoju. Osebno imam puga, stestiral sem vse stile, ker moj prijatelj prodaja Fiate (Podboršek - Kranj).

Če ima en Pug napake, ne morš potem ocenjevt use. Mislm, da bi se dal fejst kregat okol tega gdo se bl kvar, ker ko mi je govoru, kašne vse napake so pri stilu, sem se sam smejov. Ampak ne dolgo, ker ima pug podobne in enako smešne zgodbe. Mislm, da jih na osnovi tega nima smisla primerjat. Kupovanje tih dveh avtov je rahla loterija. Sej tud na mercedezu isto. Poznam tri lastnike mercedezev, ki nikoli več ne bojo kupl zvezdice na havbi.

Kar se pa tiče serviserja, s katerim ste se kregal. Tolk glupih in nesposobnih, k sm jih jest srečov, pa pomoje še noben. Tega res nobenmu ne privošm.
Ko sem dobu avto je bil prvi XSi na gorenjskem (športna oprema+vse možne opcije), kupu sm ga v kranju. Ko se pripeljem prvič na Modri lev LJ, me serviser vpraša - Kera oprema pa je to, ker take še ni videl. Imam 100 in 1 živo anekdoto, ki se mi je zgodila in na Pugovem in na Renaultovem servisu.

Odločitev je tvoja - mislm, da ne morš falit (zadet :twisted:) kerga kol boš že vzel.

LP
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Po nov 24, 2003 6:21 pm

A ma kdo novi model Megane Cupe?
Let there be rock!

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Fiat Stilo

Napisal/-a navihanc Pe dec 26, 2003 3:26 pm

Ja kaj nej rečem?? Imam Stilota 1.6 16V Dynamic + veliko dodatne opreme!! Z avtom sem bil zadovoljen do prevoženih 60.000km!! Potem to je bilo letos avgusta pa mi je šla centrala!! ( poklicat avtovleko - še dobr da sm član AMZS ) in odvlečt na servis!! Na servisu niso imel tega dela in kaj!!!: brez avta sem bil cel teden!! No po enem tednu ga pripeljem domov in avto super dela na kar mi čez 14 dni zasveti lučka motorja in avto ima čuden zvok, nikamor ne gre - brez moči smrdi po bencinu!! Za silo se spet pripeljem do servisa in ga pustim tam!! Čez 4 ure me že kličejo da je avto popravljen!! Vprašam jih kaj je bilo narobe??? Ja avto je šel po treh cilindrih, pa ˝cinšpula ˝je šla!!! Ja ok si mislim bo pa zdaj dobr a ne!! Naslednji dan sem šel v Italijo kjer mi avto spet crkne in noče niti vžgat!! Spet poklicat Italjansko vlečno pa na servis!! Tam so mi v parih urah nekaj poštimali pa sem šel veselo naprej!!! Avto je delal cele 3 tedne kot ura!! No 1 mesec nazaj pa mi je šla spet ˝cinšpula ˝in spet je šel po treh cilindrih!!! Za enkrat se ne vozim več z njim ker nimam zaupanja vanj!!! Sodelavec pa je ravno tako kupil stilota mu je pa že pri 5.000 crknu avto (1.6 16V Activ )!! Kar se tiče oblike in opreme prekaša vso konkurenco, kar se pa tiče zanesljivosti so pa skoraj vsi pred njim razen Golf IV pa kakšen BMW serija 3!!

Odločitev je tvoja ampak jaz bi se raje odločil za japonca!! Trenutno imam naročeno Mazdo 6!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov