Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jan 26, 2011 6:29 pm

Zanima me kakšen "trend" imate pri nakupu novega ali rabljenega avtomobila ?
Ali se držite ene blagovne znamke, katera vam je do sedaj bila všeč, ni bilo problemov.... ali pa se ne ozirate več na to, in kupite to kar vam je všeč.

Pri naši hiši smo vstrajali pri eni blagovni znamki, nismo gledali konkurence , (ja Hyundai) pa nočem zdaj pljuvati po tem,
ampak je moje mišenje da se kupi avto kateri ti odgovarja, ti je všeč it.. NE GLEDE NA ZNAČKO NA HAVBI. (to je bolj mišljeno za novo vozilo)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 26, 2011 6:48 pm

tako kot ne zahajam vedno v samo eno trgovino s hrano, vem da nebom vedno vozil iste znamke.. sem pa bil primoran doma sprejeti kar sem dobil in ga bom zvozil do konca, ker se ga ne splača prodajati.. pri izbiri naslednjega pa znampka sploh nebo vplivala. razen če nebom spet dobil kaj rabljenega in preverjenega od sorodnikov. to je pač nek kompromis. če pa bi kupoval novo in zase in svojo dušo bi bilo drugače..
je pa res, da tako kot vem, da neke hrane, tudi če dobro izgleda in dobiš nevem kaj zraven nebi nikoli kupil določene avte. enostavno ni logike, da bi nekaj precej ceneje bilo lahko na dolgi rok tudi enako dobro kot dražje. res pa je, da se kakovost, udobnost ali športnost z naraščanjem plača na potenco..

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jan 26, 2011 6:49 pm

Nisem prikovan pri eni znamki. Do zdaj Fiat, Alfa in zdaj BMW. Držim se samo načela da mora bit avto evropski, ampak francija ni v evropi :D

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Sr jan 26, 2011 6:49 pm

Nisem nekaj gledal znamke. Do sedaj je bilo zaporedje VW (podarjen), Mitsubishi, Suzuki, Fiat, Suzuki, kaj bo pa naslednji avto pa kdo ve. Bolj je odvisno od potreb kot od znamke. Pa če pride kakšna ugodna priložnost mimo. So bili pa vsi avtomobili do sedaj rabljeni.

Načeloma pa sem antiznačkar.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 26, 2011 6:54 pm

VW, četrto vozilo. Se enkrat navadiš, pa te ne mika menjat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 26, 2011 6:57 pm

Sem dodal anketo. Upam, da je OK

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr jan 26, 2011 7:01 pm

BMW, Opel, Mercedes so zame sv. trije kralji :D . Prva dva sem že imel (smo imeli), tazadnji pa mogoče v tretjem življenjskem obdobju. Te tri znamke imajo tudi pri nas doma od nekdaj spoštovanje.

Dopuščam pa možnost tudi drugim znamkam, čeprav mi francozi, VAG grupa, korejci in italijani niso preveč pri srcu.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Sr jan 26, 2011 7:07 pm

jaz gledam po izlegu in opremi in seveda cena....

vecinoma se drzim nacela da ne kupim avtov ki mi niso pri srcu: reno,VW,dalcia...

Ko pa se odlocam za nakup najprej pogledam pri korejcih,fordu,italjanu. to so moji 3je favoriti ko gledam kaj drugega. seveda pa tudi ostale znamke preletim ce je kaj "pametnega" za mene.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 26, 2011 7:23 pm

Al ste eni duhoviti s tem, da francija ni v eu... Še nemci (mercedes) to dobro vedo, drgače se nebi povezovali z renaultom ;)

Doma pri hiši smo imeli večina proizvode novomešega revoza (fotr bil tam zaposlen). Leta 99 se je odočil, da bo kupu avto! V igri so bili nemci in zmagal je takrat nov model astre. Avto je z muko zdržal prbližn 10let (rjavenje, pitje olja, in kup drugih stvari). Lani se je spet vrnil na francoza - novi kangu in je več kot presrečen :)

Moj drugi avto je tudi francoz, naslednji mi je pa prav vseen, sam da bo tuk zdržal kot vsak do sedaj. V igri so passat, laguna, mb c klasa, mondeo, c5,... Karkoli, sam da bo dobr delal!

Lp, J

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 26, 2011 7:30 pm

Francija ni v Evropi...pametna izjava,ni kaj.
btw. do sedaj 4 Francozi,skupaj voženi čez 10 let...samo dobro.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.

in ta tema bo verjetno spet šla v kreganje,pljuvanje in samohvalo;največkrat brez argumentirane podlage...Francija ni v Evropi je že prva cvetka.

lp tdk

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Sr jan 26, 2011 7:32 pm

Tale tale bo spet samo kreganje o znamkah :) Drugace pa vsak svojo znamko hvali .. to je enkrat ena ! Na K.U.R.A.C mi pa gre k folk pluva po dolocenih znamkah avtomobilov k jih se vozil ni ..

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr jan 26, 2011 7:34 pm

en3rgie je napisal/-a:Tale tale bo spet samo kreganje o znamkah :) Drugace pa vsak svojo znamko hvali .. to je enkrat ena ! Na K.U.R.A.C mi pa gre k folk pluva po dolocenih znamkah avtomobilov k jih se vozil ni ..

+1

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 26, 2011 7:34 pm

Trije Fiati in en Ponesrečen AX vmes.Fiata pač vozim zato,ker je poceni,če bi bil Recimo Passat ali E klasa ali E 39 v istem cenovnem razredu kot Marea bi pa vozil katerga od njih,Izogibam pa se raznih japoncov,korejcev in podobnih vozil iz tistih krajev,saj kar kakšen mi je všeč,samo ni mi pa všeč kar se popravil tiče...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr jan 26, 2011 7:38 pm

čare je napisal/-a:samo ni mi pa všeč kar se popravil tiče...
A to misliš zaradi dražjih rezervnih delov?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 26, 2011 7:41 pm

Ne zato ker se vsako leto zamenja model,karoserijskih delov ne dobiš,kopij je tud bolj malo,za en avto je 100 varjant zračnih filtrov....

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr jan 26, 2011 7:42 pm

V družini smo že imeli nekaj Francozov (citroen, Renault), enega Nemca (VW), enega Japonca (Honda) in enega Korejca (Chevy) in nga Italjana (Fiat). Vsi so bili kupljeni novi, vsi redno servisirani in z nobenim nikoli ni bilo težav. Z vsemi smo prevozili nad 100.000 km preden smo prodali. Izstopa edino VW, saj so bile z njim žal konstantno težave in je bil prodan ko je imel caa 50.000 km. Verjetno je bil žal črna ovca v seriji.

Zaključek: Če se za avtomobile skrbi in servisira, več ali manj ni težav z njimi pa naj si bo karkoli.....
Zadnjič spremenil ma_hi, dne Sr jan 26, 2011 8:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 26, 2011 7:44 pm

jack86 je napisal/-a:takrat nov model astre. Avto je z muko zdržal prbližn 10let (rjavenje, pitje olja, in kup drugih stvari).

OFF: jaz nikakor ne razumem ljudi, ki niso zadovoljni z avtom (bilo katerim, ni važna znamka in model), pa ga vseeno "na silo" vozijo toliko časa. Mene, če bi karkoli motilo, bi ga v tistem trenutku zamenjal...pa tudi če bi moral kupiti cenejši in na papirju slabši avto, samo da bi z veseljem sedel v njega. ;)

ON: Doma preferiramo znamko Škoda zaradi že 15-letnih dobrih izkušenj...imeli pa smo vse od Felicije do novega Superba. Praktično ni modela, ki ga je proizvedla Škoda, da ni bil pred našo hišo ( (turbo)bencinarji, (turbo)dizli, 4x4, RS, V6 itd.) :D

Nismo pa "značkarji" in smo imeli tudi druge znamke. Oče je pred Škodami vozil VW-je, starejši brat je imel Renaulta, jaz in srednji brat pa Citroene.
Z vsemi smo bili zelo zadovoljni. ;)

Pa tudi sedaj bi kupil kateri koli drug avto, če bi me prepričal bolj kot Škoda....vendar ga še ni takega :twisted:

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jan 26, 2011 7:46 pm

tdk je napisal/-a:.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.
Lahko poveš kakšen je bil ta BMW(barve,letnik,prevoženi km. mislim).Drugače pa ima oče že od leta 1993 same Renaulte(štiri),medtem ko je mama imela Renaulta 5 nato Fiata Punta,sedaj pa spet Renaulta Clia.Prej sta pa oba imela jugoslovanske avtomobile.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jan 26, 2011 7:55 pm

tdk je napisal/-a:Francija ni v Evropi...pametna izjava,ni kaj.
btw. do sedaj 4 Francozi,skupaj voženi čez 10 let...samo dobro.....bavarec...samo en,vožen 2 mesece in loputa v motorju;da o suportu koncerna iz EVROPSKE nemčije ne govorim.

in ta tema bo verjetno spet šla v kreganje,pljuvanje in samohvalo;največkrat brez argumentirane podlage...Francija ni v Evropi je že prva cvetka.

lp tdk

Bo kreg ja, zarad takih kot si ti.
Pi*da, še svojga mnenja ne smeš povedat, da ne gre komu kaj v nos.
Ja, ZAME so citroen, peugeot in sploh renault največja j***a na svetu. Kill me :DDD

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr jan 26, 2011 8:03 pm

v 6letni karieri voznika je to šele moj drugi avto (oba hyundaija) z obema zadovoljen, se pa bolj nagibam k azijcem ja :D drgač pa gledam tut obliko, opremo in ceno seveda tko da bi se tut kar nekaj evropejcev najdl na seznamu! najmanj se nagibam k italijanom, francozom in VW (ampak so mi še vedno njihovi posamezni modeli všeč).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov