adis je napisal/-a:najprej je treba definirati pojem umetnosti, da bi lahko potem umetnost tudi izvajali...
za nekoga je že umetnost, da zna sešteti 1+1 za nekoga pa, da zna razvozlati formulo E=mc2![]()
šalo na stran.
če bi bil ustvarjen samo 1 avtomobil in bi bil unikaten bi temu lahko rekli "umetnost", ker pa je proizvodnja le-teh v miljonskih izvodih potem to že ni umetnost...
lizard je napisal/-a: Če nekdo naredi oz. nariše avto kot si ga sam zamisli oz. ima proste roke, pa ta avto tudi naredijo (recimo koncepti, ki obstjajao samo v enem primerku), bi tudi lahko rekli, da gre za umetnost.
lizard je napisal/-a:Če se bom jaz vsedel za mizo, narisal avto, ga tudi izdelal, bo zame to umetnina, ker sem oblikoval avto točno kot sem sam želel, v njem bodo moje ideje, moji motivi, moje sporočilo,.. Enako bo če bom šel in napisal pesem v kateri bodo pravtako ideje, motivi, sporočila. Pravim le, da je točno mejo težko postavit, se pa drugače strinjam s tabo.
dejanz75 je napisal/-a:Umetnost je nekaj kar je samemu sebi namen in nima funkcije v realnem življenju.
dejanz75 je napisal/-a:Sicer pa tako ali tako lahko o pravi umetnosti govorimo samo v primeru aristokratkse družbe, umetnost demokratičnih družb je pač samo prehek kič...
Bel-Tirid je napisal/-a:Če je umetnikom umetnost to, da en z čopičem šprica po papirju, poj je umetnost tut k ti drek pade v školjko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov