MacTron je napisal/-a:V kolikor ze delas neko raziskavo na to temo, se v tem primeru napise namesto bencina - goriva (torej drazja goriva) kar zajema sirok spekter in ne izkljucno le bencin.
mrtwelvetrees je napisal/-a:MacTron je napisal/-a:V kolikor ze delas neko raziskavo na to temo, se v tem primeru napise namesto bencina - goriva (torej drazja goriva) kar zajema sirok spekter in ne izkljucno le bencin.
hvala, popravljeno
sicer ne delam toliko raziskave na gorivo, ampak sprasujem folk ali si bo kupil avto ki bo manj pil, ali se bodo manj vozili
Klobasa je napisal/-a:čez 10-15 let si pa nameravam kupiti električni avto.
Mi je všeč vožnja z malo hrupa in dobrimi pospeški
plinaš je napisal/-a:Klobasa je napisal/-a:čez 10-15 let si pa nameravam kupiti električni avto.
saj vse lepo in prav elektrika .. samo trenutno je to uporabno za mestno vožnjo ali pa v službo in nazaj..tesla ??? super ...a ne za pot v münchen in nazaj...vsaj ne toliko časa , dokler ne boš na črpalki zamenjal izpraznjen pack akumulatorjev z naponjenim ... pa še to si bo treba dobro preračunati da ti ne bo par km pred postajo zmanjkalo elektrike...kajti štrom težko naliješ v kanto...in tudi z 12v akumulatorjem ne prideš daleč... je pa vsekakor zanimiva alternativa..
Klobasa je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:Klobasa je napisal/-a:čez 10-15 let si pa nameravam kupiti električni avto.
saj vse lepo in prav elektrika .. samo trenutno je to uporabno za mestno vožnjo ali pa v službo in nazaj..tesla ??? super ...a ne za pot v münchen in nazaj...vsaj ne toliko časa , dokler ne boš na črpalki zamenjal izpraznjen pack akumulatorjev z naponjenim ... pa še to si bo treba dobro preračunati da ti ne bo par km pred postajo zmanjkalo elektrike...kajti štrom težko naliješ v kanto...in tudi z 12v akumulatorjem ne prideš daleč... je pa vsekakor zanimiva alternativa..
Saj zato sem pa napisal čez 10-15 let, da tehnologija dozori in pridejo el. avti do masovne uporabe.
Možnost bi bila da bi na potovanje vzel 3 akumulatorje k bi jih lahko zamenjal![]()
Drugače pa že testirajo tehnologijo polnjenja mobitelov prek signala WiFi.
čez 10let bi mogoče to lahko polnilo avte
vugy je napisal/-a:jah to je zdaj tak čez petnajst let pa čez petjast let........ko bo minlo petnajst let boste oz. bomo pa še dalje govorili ja čez petnajst le pa bo če seštejem sem pa že na trideset......glede elektrike je že zdaj varianta, samo pač ni take mreže kot je za gorivo. Če bi začeli množično kupovat take avte pa če bi enako stali, bi se verjetno kaj hitro tudi mreža z elektro polnilnicami drastično razširila tak da ne govorit čez petnajst let pa bo nvm kaj. Zdaj koliko pa bi se zvečala poraba elektrike, in potem njeni vplivi na okolje ob pridobivanju, pa se spet sprašujem če je to res tako wnb eko. Glede dražjega goriva, to si pa delamo sami, interesi politike in vseh vpletenih v dobavo goriva do nas končnih šoferjev avtov. Nebi rablo bit tako drago, ..
RENO911 je napisal/-a:Električni avti bodo na cestah že v tem letu, v 2012 pa že precej (vsaki proizvajalec že ima kakšnega pripravljenega za splavitev).
Sploh pa je danes realna potreba po dnevnem dosegu avtomobila nekje 30 km, max. 60 km. Samo 10% jih potrebuje avtomobil za daljše razdalje, jaz recimo samo za 2 km do službe/mesta in 2 km do doma, kar je manj od povprečja. Tisti, ki govorite o prevozih do Münchna (kot se vedno nekdo oglasi, ko je govora o dosegu električnega avtomobila "samo" 150 km dnevno, pa se boste pač še naprej vozili na nafto ali pa s hibridi - benz-elektrika.
Čakajo nas neprimerno cenejši prevozi kot smo jih vajeni sedaj, ko se vozimo na "mast".
Kangoo Z.E. in Fluence Z.E. od Renaulta prideta ven 2012. Peugeot bo že letos dal v prodajo iOn-a. Volkswagen se obira, in bo dal na trg izključno električnega golfa komaj 2013. Touareg je že veni, Jetta pa drugo leto, vendar oba hibrida, benz-elektrika, kar še vedno ni to kar se pričakuje - izključno elektrika.
.
naliM je napisal/-a:Niti pod razno ne nasedam negativnim reklamam.
Celo izkoriščam placebo efekt, ko so rabljeni močni bencinarji podcenjeni, ker se jih ovce bojijo zaradi 'visoke' porabe. Seveda je razlika v ceni med 'varčnim' dieslom in 'požrešnim' bencincem takšna, da je z razliko v porabi ne moreš kompenzirati v življenjski dobi avtomobila. Še več takih, jaz se ne pritožujem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov