Že precej časa imam težave in glavobol, ker mi na prednjem desnem kolesu cvili kot podivjna svinja in to samo, kadar do kolesa zasukana za določen kot. Kot dodatek.....kadar močno zaviram....se mi volan malček trese.
Mnenje enega prijatelja je, da so zavorni diski zviti (potrebna menjava), drugega pa da je ležaj zdahnu.....
Js ti priporočam da daš kolo dola in pogledaš kaj je z diskom in ploščicami. Meni je to enako delalo na avtu od mame in pol mi je odtrgalo disk! (kar ni dobro)
Pri men na Toyoti se mi je zgodil isto. Ko sm pelu naravnost OK, ko sem zavijal, je cvililo, ko sem zaviral je treslo in še bolj ropotalo.
Ploščice so ble še OK na pogled, diski pa na novo podrejani.
Noben ni znal pojasnit.
Na koncu se je izkazalo, da je na ploščicah en tak plehek, ki približno na polovici debeline začne drajsat po disku in to je cvililo, disk je bil pa že preveč tanek in pregret. Ko sem zamenjal, .... AMERIKA.
Poglej kake so ploščice in diski v primerjavi z novimi.
Feltna ne more bit tolk zvita, da bi tolkla po čeljustih.
Do bolj deluje kot disk in ne kot lezaj. Diski majo dost lufta .. pa se pri bremzanju trese .. lezaj ponavadi samo zvizga, kadar je pod obremenitvijo toliko bolj. Drgac pa pod dolocenim kotom se diski mal drgac postavjo .. tko da mozno da so diski .. ce pa pri bremzanju trese, res hitro poglej diske ali pakne.
zviti diski + do kovine izrabljena ploščica. Možno je da se je ploščica zaktaknila in zdej skos vleče po disku. Tako se je disk zvil (tresenje ob zaviranju) in ploščica izrabila do kovine (cviljenje ko zavijaš).
Nop nevem če je to to, ampak enak problem sem mel jaz pred časom.
Skull23 je napisal/-a:100% je disk v kombinaciji s ploščico. Ležaj brni, ne cvili če bi bla pa feltna bi pa oh ni sploh to čutu na volanu.
Ma po moje ni feltna, ker ko avto vozis, nic ne cutis da bi kaj hudo tolklo v volanu, sam pol ko si v ovinku, ko se avto malo nagne recimo, se cuje ta "ropot".
Ej ta avto se tako fantasticno vozi!!!
Una masinca od honde noter je za jo pojest brez kruha, da o legi ne govorim...gokart!
Ja po moje so tud verjetno to kr diski. Jest bi šel na tvojem mestu čim prej k majstru da to pregleda pa zameni če so hin. Bolš, da so diski hin pa jih zamenjaš kot pa da se zarad diska kje razbiješ.