AudiFreak je napisal/-a:Jaz ga tankam poleti v A4 1.9 TDi. Zaenkrat še avto gre.![]()
Če pa bo nehal iti pa me tudi boli ( za vse nasprotnike biodiesla)...
adis je napisal/-a:verjetno ne pride v poštev "biodizel" za novejša vozila ali pač?
adis je napisal/-a:verjetno ne pride v poštev "biodizel" za novejša vozila ali pač?
plinaš je napisal/-a:adis je napisal/-a:verjetno ne pride v poštev "biodizel" za novejša vozila ali pač?
ne vem no...če je pa dobra tri leta star dci tako star potem pa res ne vem kaj je sodobno ... raketa
plinaš je napisal/-a:AudiFreak je napisal/-a:Jaz ga tankam poleti v A4 1.9 TDi. Zaenkrat še avto gre.![]()
Če pa bo nehal iti pa me tudi boli ( za vse nasprotnike biodiesla)...
renault scenic 1,9 dci 120 konjičkov... biodizel, kurilc .. 150,000km v treh letih na 10,000km podlage nafte brez problemov ..ogret motor čez cel dan ... menjava filtra za gorivo ---- na 10,000km !!!! izgleda da zelo pripomore k vzdržljivosti motorja...
AudiFreak je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:renault scenic 1,9 dci 120 konjičkov... biodizel, kurilc .. 150,000km v treh letih na 10,000km podlage nafte brez problemov ..ogret motor čez cel dan ... menjava filtra za gorivo ---- na 10,000km !!!! izgleda da zelo pripomore k vzdržljivosti motorja...
Tankaš čistega ali daš še kaj nafte/kurilnega zraven?
Jaz sem tankal poleti čistega (pozimi ga ne zaradi nizkih temperatur), pa baje spet ni dobro. Če pa daješ pol pol, potem tak ne privarčuješ skoraj nič.
gasperakr je napisal/-a:1. Celo en motor je "preživel", tri jih je dobesedno "razžrlo". Morda te informacije niso ravno dali v javnost (le zakaj?), meni pa jo je zaupal (recimo) znanec, voznik pri prevozniku.
2. In tu je še vprašanje: ali bi, medtem ko je marsikje na svetu lakota sadili npr. koruzo in jo uporabljali za pogon vozil?
gasperakr je napisal/-a:Kakor sem seznanjen je v diesel (dizel) gorivu okoli 5% biodizla. Mislim da sem ta podatek dobil v šoli oz. na faksu, če sem bolj natančen. Je pa tako, da v Nemčiji biodizel "mečejo ven" in ga ne odobravajo preveč, tudi proizvajalci vozil - s tem bi morali uporabiti druge materiale za dele motorjev, kajti biodizel je "agresiven". Se spomnite ko so v Ljubljani imeli avtobuse na biodizel (z kao ustreznimi motorji)? In kaj se je zgodilo? Celo en motor je "preživel", tri jih je dobesedno "razžrlo". Morda te informacije niso ravno dali v javnost (le zakaj?), meni pa jo je zaupal (recimo) znanec, voznik pri prevozniku.
Sicer je pa tako - statistika pravi, da bi samo Velika Britanija potrebovala za dve površini države njiv koruze ali repice... da bi zadovoljili njihove potrebe po biodizlu. In tu je še vprašanje: ali bi, medtem ko je marsikje na svetu lakota sadili npr. koruzo in jo uporabljali za pogon vozil?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov